A Jókay Család Alapítványa

Isten, Haza és embertársaink szolgálatában!

A Jókay Család Alapítványát 2003-ban az ásvai Jókay család Magyarországon élő tagjai hozták létre, a Pápai Református Kollégium tanulói, valamint a határon-túli magyar kultúra, oktatás, és helyi közösségek támogatására.

Adószám:
18249781-2-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
A Jókay Család Alapítványa

Szervezet rövid neve:
Jókay Alapítvány

Szervezet adószáma:
18249781-2-43

Honlap:
http://www.jokay.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/JokayAlapitvany

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10918001-00000015-74190009

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-428-05-52

A szervezet címe:
1221 Budapest, Gerinc utca 83. I.em.

Tevékenységi kör:
Többcélú és általános adományosztás, támogatás

Tevékenység leírása:

A lenti célokra folyamatos adomány-gyűjtés, s a támogatottakkal való kapcsolattartás. 2020-as eredmények röviden:

A Pápai Református Kollégium 4 tanulója számára a 2020-21-es tanévre 800.000 forint támogatást adtunk át.  Velük együtt már közel 60 ösztöndíjasunk van az alapítvány 1994-es megalakulása óta, és ezt mind Adakozóinknak köszönhetjük. Külön öröm, hogy évről-évre új támogatók csatlakoznak, köztük néhány egykori Jókay ösztöndíjas. 

Idén is lehetőségünk nyílt a sárvásári református gyülekezet támogatására. Ebben az évben 600.000 Ft támogatást tudtunk eljuttatni a nyári gyerekfoglalkozások támogatására. Hálás szívvel gondolunk azokra a bőkezű adakozókra, akiknek köszönhetően évek óta rendelkezésre áll ez az összeg.

Többéves munka után befejeződött a Kalotavár Kulturális Központ felépítése, melyhez a Jókay Alapítvány is többször adott támogatást az elmúlt évek során. A Magyarvista központjában található, a református egyház tulajdonában lévő impozáns épület szinte teljesen elkészült, az egykori kántortanítói lakás helyén álló Kalotavár egyfajta bástyája szeretne lenni Kolozsvárnak, illetve egész Kalotaszegnek, és kész szolgálni az egész régiót kultúrával.

2020-ban a vírushelyzet miatt nem volt lehetőségünk hozzájárulni határon túli segélyszállítmányok útiköltségéhez, ezért az erre rendelkezésre álló keretből magyarországi szállításokat támogattunk. Dombóvárra, Hodászra és Nágocsra juttattunk el segélyszállítmányokat cigány barátainknak.

Hála a kedves támogatóinknak, a 2019-es SZJA 1%-os adományokból 142.000 Ft-ot gyűjtöttünk! Nagyon szépen köszönjük kedves támogatóinknak!

 

Mire gyűjt:

  • Pápai Református Kollégium diákjainak ösztöndíja
  • Kultúrházépítés Magyarvistán
  • Sárvásári gyülekezet támogatása
  • Técsői diákok támogatása
  • Segélyszállítmányok 

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (Közhasznúsági jelentés 2016)

  Közhasznúsági melléklet (Közhasznúsági jelentés 2017)

  Közhasznúsági melléklet (Közhasznúsági jelentés 2018)

  Közhasznúsági melléklet (Közhasznú jelentés 2019)


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.