Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság

1% - a független magyarságtudományért

A Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság elősegíti a magyar nyelv, kultúra és társadalom nemzeti egyoldalúságtól mentes tudományos vizsgálatát, a hungarológia művelésével foglalkozó kutatók, oktatók és egyéb szakemberek együttműködését.

Adószám:
19007689-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság

Szervezet adószáma:
19007689-1-41

Honlap:
http://hungarologia.net/news/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11991102-02102744-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-3214407

A szervezet címe:
1014 Budapest, Országház utca 30. II 1.

Tevékenységi kör:
Bölcsészettudomány

Tevékenység leírása:
A Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság lehetővé teszi az egyes országok kutatói között a rendszeres információcserét, az eredményekről való tájékoztatást. Közzéteszi az egyes hungarológiai műhelyek, első körben a külföldi hungarológiai tanszékek, katedrák, intézetek stb. bemutatkozásait. A Társaság egyik fő tevékenysége tudományos előadások, tanácskozások, konferenciák rendezése. 1981 óta ötévenként egy-egy jelentős hungarológiai műhelynek helyet adó egyetemmel közösen tartja meg nemzetközi hungarológiai kongresszusait. Újabb kezdeményezése a fiatal kutatók bemutatkozását segítő háromévente megrendezett doktoriskolák konferenciája. A Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság másik fő tevékenységeként rendszeresen megjelenő kiadványokban ismerteti a működési körét érintő tudományágakban folyó nemzetközi munka eredményeit. A Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság két folyóirata – az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelenő Hungarian Studies és a Lymbus. Magyarságtudományi Forrásközlemények – kiadásában vesz részt. A 2015. augusztus 27–28-án Pécsen „Az Időértelmezések a magyarságtudományokban” címmel megrendezett nemzetközi doktoriskolai konferenciák sorozatának ötödik találkozóján két nap alatt 10 egyetemről érkezett 33 előadó, illetve két plenáris előadó tartott előadást, a hazai felsőoktatási intézmények doktoriskolái mellett jelen voltak a kolozsvári, a komáromi, az újvidéki és a jyväskyläi műhelyek képviselői is. A 2016. augusztus 22-26. között Pécsen megrendezett „Kultúra- és tudományköziség – magyarságtudomány a 21. században” címmel megrendezett VIII. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszus hasznosan szolgálta a több száz előadó tudományos eszmecseréjétől várható hosszú távú befektetés fő célját, a magyarságtudomány nemzetközi népszerűsítését, valamint feladatainak és küldetésének definiálását a tudományköziség kontextusában. 40 szimpóziumon 506 előadás hangzott el, a résztvevők 25 ország 128 intézményét képviselték. Folyamatosan jelennek meg kiadványaink: http://hungarologia.net/conferences-and-congresses/magyar-nemzetkozi-hungarologiai-kongresszusok/magyar

Mire gyűjt:

1% - a független magyarságtudományért

A Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság stratégiai célja, hogy politikailag és anyagilag független tudományos társaságként működjék, ehhez kérjük az Ön támogatását. Az 1%-ból befolyó összeg e stratégiai cél megvalósítását segítheti. 

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.