Gyökerek és Szárnyak Alapítvány


Munkánk célja, hogy mély társadalmi változást indítsunk el Magyarországon olyan alulról jövő kezdeményezések támogatásával, amelyek növelik az egyéni kezdeményező kedvet és felelősségvállalást, erősítik a társadalomban a bizalmat és a szolidaritást. Hiszünk abban, hogy a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány programjai első lépésben lokálisan, majd országosan is igazolják: a kezdeményező kedv, az egyéni felelősségvállalás, a szolidaritás teremtő erő egy közösség hosszú távú fejlődéséhez.

Adószám:
18626166-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Gyökerek és Szárnyak Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Gyökerek és Szárnyak Alapítvány

Szervezet adószáma:
18626166-1-43

Honlap:
http://gy-sz.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/gyokerekesszarnyakalapitvany/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCQBH-HGr2A9nb6cepMw55DQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200106-11617026-________

A szervezet telefonszáma:
+36 205731500

A szervezet címe:
1092 Budapest, Ráday utca 32. 3. emelet 3. ajtó

Tevékenységi kör:
Többcélú és általános adományosztás, támogatás

Tevékenység leírása:

A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány programjai támogató jellegűek, közös bennük, hogy a szolidaritást és az együttműködést erősítik. Programjaink a helyi környezetet és társadalmat élhetőbbé tevő ügyeket, csoportokat, civil szervezeteket karolnak fel, amelyek az embereket részvételre és felelős cselekvésre sarkallják. Céljaink eléréséhez törekszünk szakmailag felkészültek lenni, a gyakorlati- és terepmunkában tudásunk legjavát adni, és rendszeres reflektálással javítani, fejleszteni tevékenységünket.

Az EgyüttHATÓ programban olyan emberekből álló közösséget építünk, akik Élő Adás estjeinken szívesen ismernek meg különböző társadalmi ügyeket, projekteket, hogy azokat adományaikkal életre keltsék. Az Élő Adás maga egy néhány órás közösségi est, melyet egy másfél hónapos felkészülési időszak előz meg. Az adománygyűjtő esten a három kiválasztott csapat 6-6 percben mutathatja be törekvéseit és aktuális projektjét a jelen lévő, adományozási szándékkal érkező vendégeknek. A prezentációkat követően szintén 6 perc áll rendelkezésre a közönség kérdéseire, majd kezdetét veszik a felajánlási körök, amikor a jelen lévők nyíltan, szóban megtehetik pénzbeli és egyéb felajánlásaikat a számukra kedves projektek részére.

A KözösALAPON programot a közösségi alapítványok népszerűsítésére és hazai elterjesztésére indítottuk el. A helyi közösségek hosszú távú fejlődéséhez elengedhetetlen az emberek közötti bizalom építése, a különböző társadalmi csoportok közötti kapcsolatok és szolidaritás megerősítése, a közös célokért való összefogásra sarkalló példamutatás. Mindenkinek szüksége van a közösség, az összetartozás érzésének megélésére, hogy aktív döntéshozói és végrehajtói vagyunk közös életünknek, felelős gazdái a rendelkezésünkre álló pénznek, tudásnak, készségeknek. E célok eléréséhez a közösségi alapítvány kitűnő és bevált eszköz.

Az elmúlt években a kisvárosok lélekszáma átlagosan harmadával csökkent. Nem kell nagyon ragozni, mit jelent ez: a tehetősebb, képzettebb és kötetlenebb réteg távozott. KisVÁROS programunkkal a maradókat szeretnénk megerősíteni, és megmutatni: a polgári, civil magatartásformákért, a demokratikus értékekért érdemes cselekedni így is, sőt így érdemes igazán.

 

Mire gyűjt:

Jelenleg az Élő Adás Online keretében három különböző hazai kezdeményezés, a dajer.hu, az ART-Tér és a Netkorrep programok számára gyűjtünk adományokat.

 

Dokumentumok:

  Adománygyűjtési beszámoló (ART-Tér 1. negyedéves beszámoló)

  Adománygyűjtési beszámoló (Dajer.hu 1. negyedéves beszámoló)

  Adománygyűjtési beszámoló (Netkorrep 1. negyedéves beszámoló)

  Adománygyűjtési beszámoló (ART-Tér 2. negyedéves beszámoló)

  Adománygyűjtési beszámoló (Dajer.hu 2. negyedéves beszámoló)

  Adománygyűjtési beszámoló (Netkorrep 2. negyedéves beszámoló)

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Támogass egy rászoruló diákot, hogy Vele is tanulhassunk!

Gyökerek és Szárnyak Alapítvány

Önkénteseink közel 100 diákot korrepetálnak online. Támogass minket, hogy biztosíthassuk a szociálisan rászoruló gyerekek tanításához szükséges feltételeket, és még több diákkal tanulhassunk együtt a jövőben.

193% 1.355.610 Ft összegyűlt
700.000 Ft-ból
Érdekel
Egyéb
Közösségi
adománygyűjtés

"NEM MONDOD?! DE DURVA!"

Gyökerek és Szárnyak Alapítvány

Ne hagyd, hogy leírjanak! Támogasd a dajer.hu magazint, amelyet 40-50+os nők írnak, énekelnek, fotóznak kortársaiknak. Adományod hozzájárul a lap hosszú távú fenntarthatóságához és a közösségépítéshez.

248% 1.737.751 Ft összegyűlt
700.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Nyiss felénk – hogy mi is nyithassunk!

Gyökerek és Szárnyak Alapítvány

Komáromi ART-Tér összművészeti szabad-iskolánkban azokkal dolgozunk, akik elvesztették megélhetésüket. Támogasd a beindításához nélkülözhetetlen fűtésrendszer kiépítését!

264% 1.850.000 Ft összegyűlt
700.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.