Ezúton tájékoztatjuk, hogy 22-én 10 és 12 óra között tervezett karbantartási munkálatok lesznek, így az oldal ideiglenesen nem lesz elérhető.


Az esetleges kellemetlenségért szíves elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

SZENT LÁSZLÓ SZOLGÁLAT Alapítvány

Ne beszéljünk addig ... haladásról, míg a világon egyetlen boldogtalan kisgyerek is létezik! (A. E.)

- A rászoruló emberek segélyezése, segítése, szükségleteik alkalmi, illetve rendszeres kielégítése (élelmiszerek, ruhaneműk, higiénés szerek, gyógyszerek, felszerelések, stb); - Szellemi segítés, szolgáltatások nyújtása, tájékoztatás, tanácsadás.

Adószám:
18843062-1-16

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
SZENT LÁSZLÓ SZOLGÁLAT Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Szent László Szolgálat

Szervezet adószáma:
18843062-1-16

Honlap:
http://www.szlsza.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/szentlaszlo.szolgalatalapitvany

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10300002-10453920-49020014

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-70-3616370

A szervezet címe:
5000 Szolnok, Malom út 1. I. 4.

Tevékenységi kör:
Többcélú és általános adományosztás, támogatás

Tevékenység leírása:
• Szociális segélyprogramunk az előző évi program folytatása, amely a mélyszegénységben, alapvetően vidéken élő hátrányos helyzetű családok, idősek, gyermekek támogatását célozza. Tartós, alapvető élelmiszereket és feldolgozott termékeket, közszükségleti cikkeket, háztartási felszereléseket, valamint tisztálkodási- és tisztítószereket juttatunk el segélyként a rászorulókhoz. • Egészségmegőrzés és betegségmegelőzés érdekében néhány önkormányzattal elindított együttműködési folyamat továbbfejlesztéseként - egyeztetett igények szerint - gyógyszereket, élelmiszereket, tisztítószereket, vitaminkészítményeket és egyéb, a rászorulók számára hasznos cikkeket adományozunk. • Téli krízisenyhítő programunk elsősorban a téli krízishelyzethez (novemberi, decemberi és 2014. januári, februári krízisenyhítő akció), valamint a Karácsonyi ünnepekhez kötődő segélyezést jelenti. A téli időszakra tekintettel új és tisztított használt felsőruházati cikkek köréből szervezünk segélyakciókat, valamint tartós fogyasztási cikkekkel járulunk hozzá a rászoruló családok mindennapi problémáinak mérsékléséhez.Hivatalos bejegyzésünk (2009. november 18.) óta összesen 164.859.383,- Ft értékű adományt, részleteiben: 88.090.298,- Ft értékben gyógyszereket, egészségügyi felszereléseket (53,5%); 60.962.228,- Ft értékben tartós élelmiszereket, édességeket (36,9%); 4.281.024,- Ft értékben háztartási cikkeket, és felszereléseket (2,6%); 4.445.679,- Ft értékben higiéniai cikkeket, és felszereléseket (2,7%); 5.268.952,- Ft értékben ruhákat, cipőket (3,2%); 1.811.202,- Ft értékben könyveket, játékokat, kulturális támogatásokat (1,1%) szerveztünk be és juttattunk el a rászorulókhoz. Több mint százezer személynek enyhíthettünk egy kicsit a gondjain. Minden megszerzett 1,- Ft pénzbevételünkből több, mint 21,- Ft értéket teremtettünk elő, és adtunk át, hozzájárulva a hazai szociális és egészségügyi ellátás támogatásához. Értékarányosan számítva, segélyeink 20,2 %-át hátrányos helyzetű gyermekek, 37,6 %-át létminimum alatt, illetve annak közelében élő felnőttek, 42,2 %-át pedig idős, beteg emberek kapták - a leginkább veszélyeztetettek.

Mire gyűjt:

Programjaink bázisát pályázaton elnyert természetbeni adományok, segítőink gyűjtése és adományozóink természetbeni hozzájárulása adja.

- Önkéntes segítőinkkel, az önkormányzatok, egészségügyi és védőnői hűlózat, valamint az iskolák többcsatornás információs rendszerén keresztül azonnali segítségnyújtást tudunk biztosítani a katasztrófát, tragédiát, szenvedő embertársainknak,

- gyógyszereket, élelmiszereket, tisztítószereket, vitaminkészítményeket és egyéb, a rászorulók számára hasznos cikkeket, a

- téli időszakban új és tisztított használt felsőruházatot, valamint tartós fogyasztási cikkeket juttatunk el a rászoruló családoknak,

a helyi közösségeken, önkormányzatokon keresztül. 

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.