Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete

Együtt színesebbé tehetjük a világot.

Az Egyesület célja, hogy ellássa a területén élõ vakok és gyengénlátók egyéni és kollektív érdekvédelmét, ezen belül módot nyújtson számukra az érdekeik kifejezésére, lehetõséget teremtsen azok érvényesítésére és ellássa érdekképviseletüket.

Adószám:
18895038-1-18

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete

Szervezet rövid neve:
vgyve

Szervezet adószáma:
18895038-1-18

Honlap:
http://vasivakok.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/vasivakok/?fref=ts

Youtube oldal:
https://youtu.be/LZIJXgYlld8

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-30454976

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-94-312-263

A szervezet címe:
9700 Szombathely, Vörösmarty M. u. 32.

Tevékenységi kör:
Látás- és hallássérültek szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:
Szombathely Önkormányzata ebben az évben 10 kereszteződésben alakítja át a közlekedési lámpákat "beszélővé". Ebben a munkában egyesületünk is részt vesz. Ezzel a projekttel nem csak a vakok és gyengén látók közlekedése lesz biztonságosabb, hanem a látó társakat sem fogja zavarni a lápák folyamatos visítása. Ebben az évben több programot is szervezünk tagjainknak, pl, kézműves szakkör, főző szakkör, múzeumlátogatás, színház látogatás.2016-ban a legnagyobb sikert aratott programunk a "Szemtelenül éhesen a konyhában" projekt volt. Ebben a programban megismerkedhettek tagjaink több egészségjavító módszerrel, kicserélhették tapasztalataikat a főzéssel kapcsolatban, megismerkedhettek elődeink konyháival, és betekintést nyerhettek a nyelvünk sokszínűségébe.

Mire gyűjt:

A vak és gyengénlátó embereket nehéz kimozdítani megszokott környezetükből. Egyesületünk fontosnak tartja, hogy olyan programokat szervezzünk, ahol  a tagok kimozdulnak otthonról, új ismereteket szerezhetnek, új környezetbe kerülhetnek. Rábahidvégre szeretnénk elvinni tagjainkat, a Csodaszarvas Tájházba. Itt védett környezetben ismerkedhetnek állatokkal, lovagolhatnak, megismerhetnek olyan kézűves tevékenységet is, amire a hétköznapokban nincs módjuk. Ilyen a szövés, a korongozás pl. A közös étkezés, étteremben való étkezés komoly kihívás a vak emberek számára. Ebben a programban erre is lenne lehetőség. 50 főre tervezzük ezt a kirándulást, és 600 000 Ft-ra lenne szükségünk hozzá.

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Egyszázalékos
adománygyűjtés

1%, hogy az élet színesebb legyen

vgyve

Közösségi programjaink, tagjaink támogatására gyűjtjük az 1%-ot. Egyesületünk fontos feladatának tartja, hogy olyan programokat szervezzen, amellyel megmozdítjuk a látásukban korlátozott tagjainkat.


Lezárult:
2018-05-30.
Adószám:
18895038-1-18
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.