Péntek Lajos Csökkentlátó Gyermekek Alapítvány

Egy kép több mint ezer szó., de ha nincs kép a szó is megteszi, Szólok és kérek, hogy segíthessünk.

Tanulmányaikat folytató a legalább közepes eredményt elérő, elsősorban látássérült gyerekeknek a tanulmányaik végzésével összefüggő eszközök beszerzésének, továbbá az iskolai tevékenységgel kapcsolatos más kiadásainak támogatása.. Minisztériumi Kitüntetést kapott az Alapítványunk a munkájáért.

Adószám:
19012858-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Péntek Lajos Csökkentlátó Gyermekek Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Csökkentlátó Gyermekek Alapítvány

Szervezet adószáma:
19012858-1-42

Honlap:
http://pentekalapitvany.hu/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10200823-22213619-00000000

Közhasznú jogállás:
nem

A szervezet telefonszáma:
+36 14070773

A szervezet címe:
1163 Budapest Kolozs utca 39. 3. emelet 55.

Tevékenységi kör:
Látás- és hallássérültek szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:

Az előző évek kedvező munkatapasztalata alapján 2021.. év október hónapban, imár tizedik éve ismét országos Pályázatot írunk ki a látássérültség-, és más körülmények enyhítésére, az adott lehetőségeikhez képest jól tanuló, igyekvő. társaikat segítő gyermekek támogatására a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületével együttműködve. Jelenleg ennek a pályázatnak előkészítését végezzük az előző öt év tapasztalatai alapján. Több esetben szembesültünk az egyedülálló szülő általi tovább nehezített helyzetű gyerek sorsokkal. Célunk a a támogatásra szoruló diákok nagyobb körének elérése, ennek érdekében kapcsolatot keressük. a támogatóinkkal, akik az adójuk 1% részének felajánlásával, vagy más módon tudnak segítő munkánkhoz kapcsolódni. Weblapunkat folyamatosan karbantartjuk, a 2021. év történéseit bemutató írásunk is ezen a helyen megtalálható. A törvényi előírások szerinti hivatali kötelezettségünknek eleget tettünk a NAV és Statisztikai Hivatal részére számítógépes adatszolgáltatás vonatkozásában, továbbá a Fővárosi Bírósághoz az előző évi Beszámolót megküldtük. Alapítvány 32 éve a csökkentlátó gyermekeket hatékonyan támogatja., elsősorban jól tanuló, előremutató céljaikat megvalósítani akaró a képi világról részben, vagy egészében lemondani kényszerült diákokat. Az elmúlt 10 évben országos pályázat írtunk ki a VGYK. Egyesületével együttműködve a fenti ok miatt nehezebb élethelyzetű gyerekek támogatására. Segítettünk, hogy az élet még teljesebb lehessen. A pályázataink kapcsán utóbbi tíz évben 293 nagyon megalapozott megkeresés érkezett. Értékelésnél az egészségkárosodósán túl a több nagyon nehéz élethelyzettel szembesültünk. Az elmúlt tíz évben  234 gyermeknek tudtunk a nagyon megalapozott igényük enyhítésében segíteni az ismereteik gyarapításához feltétlenül szükséges speciális eszközök beszerzésének támogatásával. Ebben az időszakban támogatási célra 10 x 700.000,- Ft körüli összeget tudtunk biztosítani. Néhai Péntek Lajos úr alapítóval egyezően nagyon fontos célkitűzésünk, hogy segítsük azt a törekvést, hogy az országunkban ne legyen éhező gyermek. Továbbá segítettük a támogatásunk bölcsen történő felhasználását.

Mire gyűjt:

Egy kép több mint ezer szó. A látó emberek  számára a képi élmények természetesek. A csökkentlátó emberek csak közvetve juthatnak az ilyen jellegű információkhoz, melynek életminőséget meghatározó többféle hátrányos következményei vannak. Ennek részleges kompenzálásában segíthetünk gyakorlatban jól használható eszközök-, berendezések biztosításával. Ehhez tisztelettel kérném Önöktől az adójuk 1% részének a felajánlását, vagy a Pénrek Lajos Csökkentlátó Gyermekek Alapítvány számlájára a K&H Kereskedelmi és Hitelbanknál vezetett számlára: 10200823-22213619-00000000  történő átutalásukat, vagy más támogatásukat!
 


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.