Tar Lőrinc Baráti Kör Közhasznú Egyesület


Szívünk és lelkünk őseink akaratából táplálkozik, a jövő magyarság-, palócságtudatát és erejét építjük. A „jó Palócok” csodálatra méltó múltjának megismertetése, jelenének bemutatása és jövőképének formálása a palócok körében. Más népcsoporthoz tartozókkal is megismertetni gazdag hagyományvilágunkat, viseleteinket, országhatáron átívelő örökségünket, szokásainkat, kultúránkat. Szeretnénk, ha az elkövetkezendő években hagyománnyá válna az évi egyszeri találkozó megrendezése, ahol találkozhat egymással helyi- és elszármazott Palóc ember – éljen bárhol a világon. Az áhított magyar egységet megalkotni csak úgy vagyunk képesek, ha előbb lokálisan, aztán globálisan fog össze a nemzet. Őrizzük emlékeinket, gyűjtsük össze töredékeinket, ne hogy végleg elvesszenek, s ezáltal is üresebb legyen a múlt, szegényebb a jelen, s kevesebb a jövő. (Ipoly Albert)

Adószám:
18141384-1-12

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Tar Lőrinc Baráti Kör Közhasznú Egyesület

Szervezet rövid neve:
Palóc Világtalálkozó

Szervezet adószáma:
18141384-1-12

Honlap:
http://www.palocvilagtalalkozo.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/PalocVilagtalalkozo/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/watch?v=-odNoctAA8c

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10401330-50526577-75661017

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 306987703

A szervezet címe:
3073 Tar, Ágasvár út 11.

Tevékenységi kör:
Népmûvészet, hagyományõrzés

Tevékenység leírása:

A Tar Lőrinc Baráti Kör Közhasznú Egyesület 2010-ben kezdte meg hivatalos tevékenységét. A kultúra, a hagyományápolás teszi ki tevékenységünk legfontosabb részét, de foglalkozunk tehetséggondozással, 2011 óta Tehetségpontként ( Tar Lőrinc Tehetséggondozó Műhely) is működünk, 2016-ban megkaptuk a Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet. Íjász csoportunk bemutatókkal, íjásztatással járul hozzá a hagyományaink továbbadásában. Egyesületünk küldetése – a nemzeti összetartozás jegyében, különös tekintettel- a palóc kultúra ápolása és továbbadása. Országos szinten, de leginkább helyi szinten kívánja megvalósítani az ifjúság hagyományőrzésbe és nemzeti értékek megőrzésébe való bevonását. A fiataloknak az értékteremtő kultúra megismerése fontos szempontja szervezetünknek, így az Egyesületünk által irányított Palóc Világtalálkozó, Palóc Szövetség hálózatépítés, a közösségfejlesztés, a palóc közösségek összefogása határon innen és túl. 2013. augusztus óta évenként, Bátonyterenyén a Gyürky-Solymossy Kastélyban és őshonos fákkal teli parkjában került megrendezésre a Tar Lőrinc Baráti Egyesület főszervezésével és a Bátonyterenyei Önkormányzat és a támogatásával szervezett Palóc Világtalálkozó. Idén, a jubileumi V. Palóc Világtalálkozót Cserháthalápon tartjuk, ahová minden Érdeklődőt szeretettel várunk!

Mire gyűjt:

A jubileumi V. Palóc Világtalálkozó szervezési, rendezési költségeire, hogy színvonalas, a megszokott tiszta, szép rendezvénnyel tudjuk idén is várni a palóc kultúra iránt Érdeklődőket! Igaz palóc szeretettel várunk Mindenkit!

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (Közhasznúsági jelentés)

  Közhasznúsági melléklet ()


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.