Gyöngyforrás Egyesület


Az egyesület elsődleges célja a ruszin nemzetiségű Baskó helyi kulturális örökségének és hagyományainak felkutatása, felelevenítése, megőrzése, ápolása, és megismertetése a fiatalabb korosztállyal, bevonva az idősebb korosztályt is. Célja továbbá az egyesületnek a ruszin nyelv és hagyományok újraélesztése. Az egyesület célja továbbá egy olyan közösség formálása a hagyományok őrzésén keresztül, amelyben nemre és korra való tekintet nélkül Baskó és vonzáskörzete lakói megtalálják a helyüket, megelőzve ezzel a fiatalok elvándorlását. További célja az egyesületnek Baskó környezetének, a települést körülvevő hegyvidéknek a megőrzése, védelme. Végül pedig célja az egyesületnek az idősek és betegek otthoni ellátásának fejlesztése, lakhatásukat segítő programok szervezése.

Adószám:
18787560-1-05

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Gyöngyforrás Egyesület

Szervezet adószáma:
18787560-1-05

A szervezet címe:
3881 Baskó, Kertalja út 12.


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.