Fiatalokkal a fiatalokért!
(lezárult!)

Önkéntes fiataljaink egész évben más fiatalok testi és lelki feltöltődésén munkálkodnak, kifejezetten a nyári időszakban. Anyagiakkal támogasd te is a hasznos időtöltést!

Szociális
Közösségi adománygyűjtés

Szalézi Ifjúsági Mozgalom (SZALIM) Egyesület

Bővebben

Összeg:
85.001 Ft 8 támogató közreműködésével

28% -a teljesült a 300.000 Ft -os célnak

Adománygyűjtési időszak lezárult: 2023.05.17 - 2023.08.15


Fiatalokkal a fiatalokért!

Összeg:
85.001 Ft 8 támogató közreműködésével

28% -a teljesült a 300.000 Ft -os célnak

  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet
  • Támogatások
  • Korábbi adománygyűjtések
  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet adatai
  • Támogatások
  • Korábbi adománygyűjtések

A Szalézi Ifjúsági Mozgalom Egyesület egy karitatív tevékenységet végző szervezet, mely Don Bosco lelkiségében a fiatalok evangelizálásával, nevelésével, oktatásával és szocializálásával foglalkozik, különös tekintettel a hátrányos helyzetűekre, nehézségekkel küzdőkre. Célunk, hogy olyan minőségi programokat nyújtsunk a fiatalok számára, ahol keresztény értékrendben és szalézi lelkületben tudnak találkozni, kikapcsolódni, fejlődni.

Annak érdekében, hogy a fiatalokat minél szélesebb körben meg tudjuk szólítani, programjaink részvételi díját törekszünk nagyon kedvezményesen megállapítani, amelyek így nem fedezik teljesen a felmerülő költségeinket. Azért, hogy ezeket továbbra is elérhető áron szervezhessük meg, a Te hozzájárulásodra is szükségünk van.

Az idei nyáron is megszervezésre kerül Péliföldszentkereszten a BoscoFeszt, ahova a 14-18 éves korosztályt várjuk, illetve a  STÉG Szalézi TóFesztivál, ami a 18-35 éves korosztály számára kínál minőségi nyári kikapcsolódást. 

Segíts, hogy minél többen részt vehessen az eseményen!

Mi is az a Boscofeszt?

A BoscoFeszt a Szalézi Ifjúsági Mozgalom által szervezett program, amely a 14 és 18 év közötti fiataloknak szól. A BoscoFeszt egyszerre tábor és fesztivál: az 5 nap során lehetőséged nyílik különféle közösségi programokra, kikapcsolódásra, testi-lelki feltöltődésre. Sok szalézi atyával, testvérrel és szalézi nővérrel is találkozhatsz a BoscoFeszten, akik a program egésze során jelen vannak: legyen szó egy bizalmas beszélgetésről, vagy akár a tóparti röplabdázásról. A sokszínű programválaszték egy részén, például a napnyitó és záró gondolatokon és a szentmisén közösen veszünk részt, de bőven akad olyan lehetőség, amiből kedved és érdeklődésed szerint válogathatsz, mint például előadásokjátékok, sport, kirándulás és strand. Az előző évek meghívott előadói között volt például Böjte Csaba ferences szerzetes, Bodó Mária szerkesztő-műsorvezető, Csiszér László dicsőítésvezető, dalszerző és zenész, Holló András, aki kerekesszékes tánctanár, Zsuffa Tünde, aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kommunikációs vezetője volt, Fodor Réka, aki missziós orvosként tevékenykedik Afrikában.

Mi is az a Stég?

A STÉG Szalézi TóFesztivál a Szalézi Ifjúsági Mozgalom által szervezett program, mely igényes szórakozási lehetőséget kínál 18 éven felüli fiataloknak.

Szeretnénk lehetőséget biztosítani számodra a testi-lelki feltöltődésre, találkozásra. Igényes, keresztény nyári szórakozást, kikapcsolódási lehetőséget kívánunk nyújtani, elsősorban olyan 18 és 35 év közötti fiatalok számára, akik jó hangulatú, „bulizós” és mindeközben értékeket közvetítő, és azokat a program egész ideje alatt megtartó nyári pihenésre vágynak. A sokszínű programválasztékban találhatóak előadások, koncertek, különféle játékok, sportolás és kirándulás, de a helyszín teret ad csendes kikapcsolódásra, pihenésre is. A párhuzamos programok a fesztivál alatt biztosítják, hogy a fesztiválozók a számukra legmegfelelőbblegszimpatikusabb programok közül szabadon választhassanak, de nem kötelezi őket semelyik részvételére.

A programok helyszíne Péliföldszentkereszt, a "szalézi bölcső".
Programjaink weblapja: szalezinyar.szalim.hu

2024-02-07
Beszámoló

SZALIM Egyesület beszámolója 2023

Az adjukössze.hu segítségével 2023-ban is volt lehetőségünk a programjainkon részt vevő fiatalok támogatására. Egyesületünk célja a hátrányos helyzetű fiatalokat támogatása, ebben is segítséget kaptunk az adományozóink által. A nyári programokon összesen közel 350 fiatal vehetett részt: 157-en a Stég Fesztiválon, ahol 23 fiatal élt a napijegy lehetőségével is és közel 170-en a BoscoFeszten töltődhettek fel. 

A BoscoFeszt 14 és 18 év közötti fiataloknak szóló program, amely egyszerre tábor és fesztivál: 5 nap alatt a fiataloknak többféle közösségi programban lehet része, testileg és lelkileg is feltöltődhetnek. A szalézi jelenlét is szerves része a programnak: atyák, testvérek és nővérek jelen vannak a komolyabb lelki beszélgetésekben, iránymutatásban és a játék pillanataiban is. Egyes programelemeken az összes fiatal közösen vehetett részt, például a napi szentmiséken, a szalézi szokás szerinti jóéjszakátokon, azaz napi zárógondolatokon. Emellett azonban számos más lehetőség is kínálkozott, az előadások, interaktív műhelyek vagy épp a fiú-lány program formájában, amikor szabadon választhattak a felkínált választékból. A 2023-as mottónk volt: “Sok kicsi sóra megy”. Egyszerre szerettünk volna értékes, fontos témákat érintő és számukra is tartalmas előadásokat,interaktív műhelylehetőségeket biztosítani. A meghívott előadók tapasztalataikkal, személyes megosztásokkal és szaktudásukkal segítették a téma elmélyítését, rámutatva arra, hogy már itt a földön az apróbb, jelentéktelenebbnek tűnő tetteinkkel is hirdethetjük Isten országát, ha valódi örömmel tudjuk szolgálni embertársainkat. A meghívott előadók között volt például Riesz Doma atya, Szögeczki Sára okleveles pszichológus, Tremmel Katalin festőművész, Takácsné Hidvégi Dóra fazekas és még sokan mások. 

A STÉG - Szalézi TóFesztivál egyszerre kínál igényes szórakozási lehetőséget és testi-lelki feltöltődést fiatal felnőttek számára. Azokat a 18 és 35 év közötti fiatalokat vártuk, akik jó hangulatú, „bulizós” és mindeközben keresztény értékeket közvetítő, azokat a program egész ideje alatt megtartó nyári kikapcsolódásra vágynak. A hétvége mottója a “Tölts öröklét” volt, amely a kánai menyegző nyomán az öröklét témáját próbálta a fiatalokhoz közelebb hozni programokkal, előadásokkal, műhely lehetőségekkel; de ezeken kívül könnyűzenei koncertek, közös játék, strandolás, borkóstolás, kenyérsütés és a csendesebb kikapcsolódás is a programkínálat része volt. A párhuzamos programok a fesztivál alatt biztosították, hogy a fesztiválozók a számukra legmegfelelőbb, legszimpatikusabb programok közül szabadon választhassanak. A meghívott előadók között volt Krúdy Tamás újságíró és felesége, Krúdy Zsófia, Dr. Székely János püspök atya, Dr. Szöllősy Tibor, Makkné Kende Adrienn és férje Makk Dániel a TestTeo csapatából, valamint bemutatkozott a 2igen alapítványtól Kígyóssy Andi és férje Örs is.

Csatolmány megnyitása

Szervezet hivatalos neve:
Szalézi Ifjúsági Mozgalom (SZALIM) Egyesület

Szervezet rövid neve:
SZALIM Egyesület

Honlap:
https://szalim.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/szalimegyesulet/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCmpqZD-TgOkkwH7oWtJp02Q

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 208233366

A szervezet címe:
1032 Budapest Bécsi út 173.

Tovább az adatlapra
2023-08-06
 

Balogh Zita
5 000 Ft
2023-07-12
 

Kovácsné Zics Annamária
10 000 Ft
2023-07-11
 

Anonymus
10 000 Ft
2023-07-02
 

Anonymus
10 000 Ft
2023-07-02
 

Sütő Alexandra
5 000 Ft
2023-06-15
 

Anonymus
5 000 Ft
2023-06-02
 

Anonymus
20 000 Ft
2023-05-24
 

Anonymus
20 001 Ft
Egyéb
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Támogasd adód 1%-ával a fiatalokat!

Szalézi Ifjúsági Mozgalom (SZALIM) Egyesület

Hivatásunk a fiatalok, különösen a hátrányos helyzetű fiatalok jóra nevelése Don Bosco megelőző pedagóiai módszerén, a szeretet, az ésszerűség és a vallás pillérein keresztül.


Lezárult:
2021-05-22.
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Fiatalokkal a fiatalokért!

Szalézi Ifjúsági Mozgalom (SZALIM) Egyesület

Támogatásoddal fiatal szervezők, önkéntes szalézi animátorok a jó hangulat és mély értékek közvetítői lehetnek minőségi nyári programjainkon. Rászoruló fiatalok részvételi díja nem fedezik mind a költségeinket.

86% 173.500 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Fiatalokkal a fiatalokért!

Szalézi Ifjúsági Mozgalom (SZALIM) Egyesület

Fiatal, önkéntes szalézi animátoraink jelenlétükkel teremtik meg a tartalmas és vidám hangulatot nyári programjainkon. Anyagiakkal támogasd te is a hasznos időtöltést!

100% 200.000 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel
Egyéb
Egyszázalékos
adománygyűjtés

SZALÉZI IFJÚSÁGI MOZGALOM (SZALIM) EGYESÜLET

Szalézi Ifjúsági Mozgalom (SZALIM) Egyesület

Fiatalokkal a fiatalokért! A SZALIM lelkiségi mozgalom a fiatalok evangelizálásával, nevelésével és szocializálásával foglalkozik önkpéntesek bevonásával az ország számos pontján.


Lezárult:
2023-05-23.
Érdekel