ADJ 1%-OT A HITELES TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOKNAK!
(lezárult!)

Az, hogy mit eszünk alapjaiban befolyásolja az egészségünket, teljesítményünket, közérzetünket. Keresd a hiteles táplálkozási információt! Támogasd adód 1%-ával az MDOSZ-t!

Egészségügy
Egyszázalékos adománygyűjtés

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Bővebben

Adószám:
19676188-2-41 Határidő: 2024-05-22

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése


ADJ 1%-OT A HITELES TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSOKNAK!

Adószám:
19676188-2-41 Határidő: 2024-05-22

  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet adatai

Gyűjtés célja

A dietetikusok felsősokú végzettséggel - főiskolai diplomával - rendelkező táplálkozási szakemberek, ugyanakkor az alapdiploma mellett egyetemi oklevelet, sőt doktori (PhD) végzettséget is egyre több dietetikus szerez. Az alapképzés 4 évig tart, melynek során rendkívül magasfokú tudásra tesznek szert a dietetikusok az orvostudományi alaptárgyak (pl. anatómia, élettan, kórélettan) valamint a szaktárgyak (pl. klinikai dietetika, nutrigenomika, belgyógyászati dietetika, allergológia) területén, az elméleti képzés mellett többszáz gyakorlati órán tesznek szert megalapozott tudásra. 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) 1991-ben alakult közhasznú szakmai szervezet, melynek országszerte több mint 2000 tagja van. Összefogja a gyógyításban, az élelmezésben, az oktatásban-kutatásban, egészségmegőrzésben tevékenykedő dietetikusokat, okleveles táplálkozástudományi szakembereket és dietetikus hallgatókat.

Az MDOSZ célja, hogy minél többekkel megismertesse az egészséges táplálkozás ajánlásait és azt, hogyan lehet ezt a hétköznapokban minél rugalmasabban megvalósítani, úgy hogy közben a finom ízekről se kelljen lemondani. Táplálkozási ajánlásunk, az OKOSTÁNYÉR® közérthető módon foglalja össze egy egészséges étrend összeállításához szükséges legfontosabb tanácsokat. Ajánlásunk honlapján az okostanyer.hu oldalon ingyenesen érhetnek el recepteket, menüjavaslatokat, élelmiszeradagolási útmutatót, kalkulátorokat és rengeteg hasznos információt. Iskolai oktatóprogramjaink, mint a tanulmányi versenyünk, az OKOSTÁNYÉR® Országos Diák Tudáspróba és az országszerte 24 általános iskolában működő GYERE® Gyermekek Egészsége Program a gyermekek és szüleik számára adja át játékos, szerethető formában az alapvető táplálkozási tudást. 

Ma az interneten, közösségi médiában, újságokban, tv-ben és rádióban rengeteg táplálkozási tanácsot kaphatunk, amelyek sokszor drága és felesleges, de akár veszélyes tévhiteken, termékeken, kúrákon alapulnak és gyakran olyan  önjelölt "szakértőktől" erednek akik . Ebben az információs rengetegben ad hiteles, szélsőségektől mentes, valódi tudományos tényeken és bizonyítékokon alapuló tanácsot a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége hírleveleken (Táplálkozási Akadémia), Facebook és Instagram csatornáján, valamint sajtóközleményeken keresztül.  

A helyes étrendnek nem csak az egészség megőrzésében, hanem számos betegség kezelésében is óriási jelentősége van, enyhíti a tüneteket, javítja az élemtinőséget, rövidíti a gyógyulás időtartamát. Szakmai továbbképzések, konferenciák szervezésével járulunk hozzá tagjaink tudásának folyamatos frissen, naprakészen tartásához. Dietetikuskereső alkalmazásunk, az mdosz.hu oldalunkon elérhető Országos Dietetikus Címtár, segíti hogy mindenki megtalálhassa a lakóhelyéhez legközelebb elérhető szakembert. Alkalmazásunkat idén frissítjük, így már térképes formában, kulcsszavas keresési lehetőséggel kiegészítve vehetik majd igénybe.

Ma Magyarországon a közérthető, hiteles táplálkozási ismeretekre óriási szükség van, hiszen társadalmunk döntő hányada küzd olyan betegségekkel, amelyek jelentős részben megelőzhetőek lennének. Ezt a fontos, jelentős népegészségügyi és társadalmi értéket adó feladatot látja el a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. Kérjük, támogasson bennünket abban, hogy minél többekhez elvihessük az egészséges táplálkozás tudását és üzenetét. 

Köszönjük támogatásukat!

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Szervezet rövid neve:
MDOSZ

Honlap:
https://mdosz.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/teritekenazegeszseg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 269291021

A szervezet címe:
1134 Budapest, Angyalföldi út 5a, 201-202.

Tovább az adatlapra