Tegyünk EGYÜTT az Árván maradt, beteg kutyákért!

Elsősorban gyepmesteri telepről, altatás elől vagy hátrányos helyzetben lévő menhelyekről mentünk fizikailag/lelkileg sérült kutyákat.

Állatvédelem
Telefonos adománygyűjtés

Eb Árvaház Nonprofit Egyesület

Bővebben

804 támogató
(396 hívás, 408 sms)

Hívd fel vagy küldj SMS-t a következő számra:
13600 / 31
Add meg a 31-es melléket vagy írd be a 31-t, ha sms-t küldesz.
A támogatás mértéke 500 Ft / hívás, SMS

Felhívjuk figyelmed, hogy a 13600 a Yettel hálózatából nem hívható, a Yettel kizárólag sms fogadást biztosít.
Telekom és Vodafone hálózatból hívással és sms-el is elérhető az adományozás.


Tegyünk EGYÜTT az Árván maradt, beteg kutyákért!

804 támogató közreműködésével

Telefon/SMS:
13600-31
  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések
  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Gyűjtés célja

 

AZ Eb Árvaház Nonprofit Egyesület 2014.04.08-én alakult, 2017 évtől jogosultak vagyunk az 1% gyűjtésre és 2018.09.27-én a Közhasznú besorolást is megkaptuk.

Fennállásunk óta közel 892 lakónkat gazdásítottuk, 30 védencünket kellett átsegíteni a szívárványhídon (elpusztult) és jelenleg 33 lakónk van és 9 gyepmesteri teleppel, illetve nehéz sorsú menhelyekkel vagyunk kapcsolatban, elsősorban problémás – altatás elől mentünk meg négylábúakat. Gyepmesteri telepről kihozott kutyák pénzbe kerülnek az Egyesületünknek, a hátrányos helyzetben lévő menhelyekről elhozott ebeknek álljuk az oltásaikat, mind a két esteben fizetjük a szállítást is.

Az elmúlt évek korlátozásai nagyon megnehezítették a munkákat, sok olyan kutya fordult meg vagy van nálunk, akik gazdája halála miatt került be a rácsok mögé. Ők legtöbb esetben lelkileg törnek össze, de melletük ott vannak, akik valami fizikai sérüléssel vagy örökletes betegséggel érkeznek hozzánk, ezért minden esetben átesnek egy teljes átvizsgáláson, illetve kezeljük sebeiket, törésüket. Maga vizsgálatok, hogy megkapjuk a pontos diagnózist nagyon sokba az Egyesületünknek számára és nem beszélve, ha szükséges egy műtéti beavatkozás, de ígéretet tettünk nekik, hogy sosem hagyjük őket cserben és megteszünk mindent, hogy egészséges, illetve jobb életük legyen nálunk.

 

Kérjük, segíts, hogy segíthessünk több bajba jutott ebecskén!

 

2022-01-31
Hír

A 2021. December és 2022. Januári adományok

Kedves Adományozók!

Tavaly év végén elindíthattuk az Adományvonalunkat, amiért nagyon hálásak vagyunk, mert rengetegen adományoztak 1 hívással vagy sms-sel!

Decemberben 36 hívás/sms érkezett Egyesületünknek és így 17 291 Ft került jóváírásra számlánkon. :) Az összeget Kajla utókezelésére, gyógyszerezésére költöttünk.

Januárban összesen 29 hívás/sms -t kapott Menhelyünk és ezzel 13 581 Ft került jóváírásra számlánkon. Az összegnek nagyon örültünk, mert minden hozzánk kerülő árva kutyus átesik az oltásokon, egy fizikai vizsgálaton és persze egy szívféreg szűrésen, ami csak egy gyors teszt. 7 kutyusnak a tesztjét fedezte az adományvonalon befolyt összeg.

Hálásan köszönjük minden kedves Támogatónknak, hogy ránk, illetve Árváinkra gondoltak! <3

Csatolmány megnyitása
2022-02-28
Hír

Búcsú a 2022 év utolsó hónapjától, a februártól.

Kedves Támógatóink!

Állományunk gyorsan változott…elköszöntünk Johannától, Bingótól, Montytól, Trüffeltől, Marleytól és Samutól. <3 Helyük nem sokáig voltak üresek, hónap első felében elutaztunk Kunhegyesre (Hajni,Ábel,Moly) majd Miskolcra (Fido,Csoma) aztán Karcagra (Bocika,Fiona,Findus,Bianka). Közben 2 különálló Állatbarát is elhozott 2 cukiságot (Minerva, Elemér), hogy életük új fejezetbe lépjen. ????

Mindenki sikeresen beilleszkedett menhelyünk mindennapjaiba és élvezik a napi sétákat, oda vannak a kifutói bandázásért és imádják a sétáltatóinkat.

Kajlával kontroll vizsgálaton voltunk és rendben találtak mindent, kímélő életmód, illetve élete végéig porcerősítőt kell szednie. Ahogy kicsit fellélegeztünk máris jött a következő gond…Zarácska el kezdett sántítani ☹ Így rohantunk vele röntgenre, hogy kiderüljön mi a baj. Sajnos térdszalag szakadása lett, amit csak műtéttel lehet helyrehozni. Köszönjük, hogy segítettetek összegyűjteni az operációra az összeget <3 A beavatkozás időpontja március 3 és utána 6-8 hét kötelező pihenés vár rá.

Februárban 24 hívás/sms érkezett Egyesületünknek, ami 11 487 ft volt és ezt az összeget  Zara műtétjére használtuk fel.

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, hogy gondolt Védenceinkre és segítettek Adományukkal ellátásukban.

Csatolmány megnyitása
2022-03-31
Hír

Köszönjük a sok támogatást, illetve Helló Tavasz!

Kedves Támogatóink!

Szerencsére a kicsit hűvösebb márciuson is túl vagyunk, illetve Zara és Kajla aggódásán is…most már csak erősödniük kell. <3

Zarácska a hónap elején átesett a térd beavatkozásán és szépen javul az állapota, illetve erősödik. <3

Aztán március végé féle kicsi Kajlánk miatt jártuk nap, mint az állatorvosi rendelőt, mert kedvetlen volt, nem akart enni…el volt záródva a bele. El szerettük volna kerülni egy újabb operációt és mindent megtettünk, hogy beinduljon a bélmozgás, de sajnos március 30-án még is műtét a vége. Szerencsére gyors és sikeres volt. Jelenleg még megfigyelés alatt van, hogy gyorsan felépüljön. ????

A sok nyugtalanság mellett rengeteg öröm is ért minket, sok kis Árvánktól is elköszöntünk: Kópé – Elemér – Vagány – Cherry – Bianka - Gombóc Artúr – Cleo - Findus - Morpheus – Fiona – Emil.

Majd jöttek az új jövevények, Miskolcról, Egyekről, Karcagról és Debrecenből. Név szerint: Zénó, Kira, Titusz, Marcus, Bogi, Kelly, Bernhard és Carlos. Plusz még egy régi új visszakerült a rácsok mögé, Sparko személyében ☹ Sajnáltuk, mert rosszul viselte újra a bezártságot ☹ Szomorú, illetve érthetetlen szemekkel nézett ránk. ☹

Márciusban 12 hívás/sms érkezett Egyesületünknek, amért nagyon hálásak vagyunk. :) Az összesen 5 584 Ft, amit Kajla műtétjére használtunk fel. Köszönjük

 

Üdvözlettel: Eb árvaház Csapata :)

Csatolmány megnyitása
2022-04-30
Hír

Köszönjük az áprilisi támogatásokat!

Kedves Követőink, Állatbarátok!

Végre a szeszélyes áprilistól is elköszöntünk Idősebb Lakóink nagy szerencséjére…elég rosszul viselték a szélsőséges időjárást, nappal meleg – éjszaka hideg.

Mondhatjuk a hónap eleje nyugisan telt, csak Kajla adott okot aggodalomra, mert borzalmas rosszul viselte a beavatkozás utáni gallér viselését és a kennellétet. Napjában 2 gallért széttört vagy szétrágott, majd 30 perc kirakózás várt ránk, hogy kiderüljön nem e nyelt le 1 darabot és ez így nem maradhatott. Sokat ötleteltünk, hogy mi legyen vele… Jelenleg egyik Gondozónk lett az ideiglenes befogadója és mindennap haza viszi, ahol 2 kutyus, 2 macska és még kisebb állatok várják haza. A cicák miatt egy kicsi izgulás volt, mert köztudott, hogy Kajla durván macskázik, de Idi Maminak köszönhetően ez is már csak a múlt Kajla stabil cicabarát

Közben Luke itt hagyott minket, mert szerető családjához költözött, helyére apróka Lara cuccolt be, aki azóta átesett az ivartalanításon és gazdijelöltje is van Aztán a hosszú hétvége után még Bogi, illetve Marcus is elköltözött, később pedig Hajni, Fido, Minerva és Sally. Ők már boldog családi kutyusok.

Április végén a karcagi menhelyre is leutaztunk, hogy segítsük egy ott élő ebecske a gazdisodását. Indulás előtt jól megpakoltuk a kocsit mindenféle jóval, táppal-takaróval-nasival-spot on-al…de mi is tele autóval indultunk Összesen 7 kutyussal; Grace, Gutar, Gino, Gizmo, Gina, Gaddy és Whiskey (aki tovább utazott).

 

Áprilisban 8 hívás/sms érkezett Egyesületünknek, amért nagyon hálásak vagyunk. :) Az összesen 3 814 Ft, amit Kajla műtéte utáni kezelésre használtunk fel. Köszönjük

Csatolmány megnyitása
2022-05-31
Hír

Viszlát Tavasz, Helló Nyár!

Kedves Követőink, Támogatóink!

A májusi helyzetjelentéssel kicsit most megcsúsztunk. Csendesen és jól kezdődött a tavasz utolsó hónapja, sokan elköltöztek új családjukhoz, majd a helyükre új lakók érkeztek Kiskapudról…de sajnos 2 régi Lakónkat is vártuk vissza, mert nekik nem sikerült a beilleszkedés.

Kezdjük az elköltözőkkel Gino cuccolt el elsőként, majd követte Kira, Lara, Greca és Gina. Azóta mindenki nagy boldogságban éli kicsiny gazdis életét.

A hónap közepén legurultunk jól megpakolt autónkkal Kiskapudra, hogy 6 apróságnak adjuk új esélyt a gazdisodásra. Név szerint: Oli, Petra, Miranda, Macho, Eperke és Scotty. Félénken és zavarodottan érkeztek meg, de rövid időn belül rájöttek, hogy jó helyre kerültek. Első körben csak a kifutóra mentek, mert a pórázon való közlekedést még tanulniuk kellett…ma már ugatva, boldogan bújnak bele a saját K9 hámjukba, mivel tudják, hogy kutyagolás lesz

Aztán el is érkeztünk a hónap utolsó hetéhez, amikor is Bogit, majd Hajnit vártuk vissza. Így ők újra gazdikereső sorba kerültek… Azóta mindhárman jól vannak és örülnek nekünk, ha megyünk értük a kennelsorra.

 

Májusban 12 hívás/sms érkezett Egyesületünknek, amért nagyon hálásak vagyunk. :) Az összesen 5 584 Ft, amit félénk kutyáink nyugtató gyógyszerére használtunk fel. Köszönjük

Csatolmány megnyitása
2022-06-30
Hír

Itt a nyár és vele a jó idő!

Kedves Támogatóink!

Az idei nyár sem kímélte Védenceinket…a forróság csak úgy lecsapott ránk. A délelőtti órákban indulhattunk kutyagolni kis Árváinkkal, de 11 óra után már csak a kifutón lehetett megmaradni, mert annyira meleg volt. Megpróbáltunk minél több lakónkat összehozni, hogy együtt pancsolhassanak a medencében, illetve az árnyékban mókázhassanak. A kenneleket nem győztük hideg vízzel locsolni, hogy kicsit elviselhetőbb legyen számukra a helyük.

Június elején Zénó került vissza újra rácsok mögé. Ő jelenleg rehabilitáción van nálunk, mert nagyon visszaélt a család szeretetével és elég önfejű lett.

A hónap közepén elbúcsúztunk Johnny papától is, elengedtük pici mancsát…

De mindezek mellett sok örömet is tartogatott a nyár első hónapja, elköszöntünk Kellytől, Gizitől, Carlostól, Sparkotól, Wilsontól, Milotól, Mollytól és Topitól, mert gazdihoz költöztek.

Aztán Szarvasról érkezettek legújabb lakóink; Tappancs, Pitypang, Sam és Karamell. Ők szintén kisebb szívrohamként élték meg az új dolgokat és az első nap a kifutón is csak bátortalanul szaglásztak…aztán jött a nagy motiváció finom falatok formájában és egyből mindenki boldogan bóklászott, bújt, illetve kérte a simiket tőlünk. Azóta ők is szépen beilleszkedtek a csapatba.

Júniusban 27 hívás/sms érkezett Egyesületünknek, amért nagyon hálásak vagyunk. :) Az összesen 12 757 Ft, amit félénk kutyáink nyugtató gyógyszerére használtunk fel. Köszönjük

Csatolmány megnyitása
2022-07-31
Hír

Dübörög a Nyár!

Kedves Követőink, Támogatóink!

A nagyon meleg júliustól is elköszöntünk, illetve 5 lakónktól is, Mirandától, Bocitól, Scottytól, Karamelltől és Wandától ???? Most már ők boldog családi kutyusok <3

A forróságot árváink és mi, gondozók is rosszul viseltük, ezért is alakítottunk ki 1-2 nagyobb csapatot, hogy több időt töltsenek el a kifutón, illetve a medencébe…valaki önként lubickolt, de sokukat besegítettük a pancsolóba, hogy hűsítsék magukat <3

Rengeteg „helyzetjelentést” kaptunk volt védenceinkről, aminek borzasztóan örültünk ???? Élvezik a gazdis életet

Hónap közepén 3 cuki kutyus érkezett a Csellengő Tappancsok Állatmentő Alapítványtól, Kócos és 1 testvérpár, Tutyi, illetve Mutyi (ők már gazdijelöltesek).

Majd félénk Wall-e -t fogadtuk Gyöngyösorosziból, aki 2 éves létére sok mindenen ment keresztül ☹

Aztán Nagyrédéről gyarapodtunk 2 szépséggel, Marsallal és Plutoval ????

Ebben a hónapban szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert nem volt kiugrok kezelésre szoruló ebecskénk és még állateledellel is tudunk segíteni nehéz sorsú menhelyeknek, gyepmesteri telepeknek.

Júliusban 28 hívás/sms érkezett Egyesületünknek, amért nagyon hálásak vagyunk. :) Az összesen  13 312 Ft, amit félénk kutyáink nyugtató gyógyszerére használtunk fel. Köszönjük

Csatolmány megnyitása
2022-08-31
Hír

Nyári meleg is elmúlt, nem csak az augusztus

Kedves Követőink, Támogatóink!

Elköszöntünk a forró nyár utolsó hónapjától és köszöntjük a kicsit hűvösebb őszt.

Augusztus elején hosszú útra indultunk, pontosan a tiszafüredi gyepmesteri telepre, hogy 3 apróságnak adjunk pluszt esélyt a boldog életre. Gézu, Stacy és Maci nagyon ügyesek voltak, csendesen viselték a kimerítő autózást Hamar beilleszkedtek a menhely mindennapjaiba. Gézu mindenkit levett a lábáról cukiságával. Stacy imádja az ember közelségét és a labdázást. Maci uracska pedig rajong a kutyalányokért és állandóan udvarol nekik Persze utána nagyon kimerül és ledől aludni

Hónap végén pedig Chocito érkezett hozzánk láncról Szerencsére nem vesztette el a hitét az emberekben és nagyon nyitott volt velünk az első perctől fogva.

Sok kis Árvánktól elköszöntünk és ők már pihe-puha ágyukban élvezik a napi 24 órás simogatást

Macho, Pitypang, Gedeon, Bogi, Kócos, Mutyi, Petra, Tutyi, Günter, Sam, Marshall és Pluto

Szerencsére ebben a hónapban senkivel nem kellett rohanni az állatorvoshoz

Egy volt kis lakónk, Tamara gazdái, Csilla&Róbert úgy döntöttek, hogy hivatalosan is összekötik életüket és a násznéptől azt kérték, hogy nászajándéknak szánt összeget ajánlják fel egy állatmenhelynek. Mi voltunk az egyik ilyen Egyesület.

Hálásan köszönjük és sok boldogságot kívánunk nekik

Minden kedves Látogatónak, Önkéntesen és Diáknak köszönjük, hogy a nyár folyamán segítettek lemozgatni, gondozni Védenceinket!

Augusztusban sajnos nem volt adományvonalunkon hívás :(

Csatolmány megnyitása
2022-09-30
Hír

Köszöntsük együtt az őszt!

Kedves Követőink és Állatbarátok!

Az ősz első hónapjától is elköszöntünk és sok minden történt.

Szeptember elején megérkezett a hideg, amit kicsi Árváink is megéreztek és mi megkezdtük a kutyaházak téliesítését, beszalmázását A sok eső sem kedvezett a sétáltató napoknak, de sok lelkes kutyagolni vágyót a vizes idő sem rémisztett el.

Ahogy emelkedtek/emelkednek az árak nekünk is mérlegelnünk kellett és sajnos nehéz döntést kellet meghoznunk…vissza kellett adnunk kenneleket, hogy jövőben is jelen lehessünk az állatvédelemben, segíthessünk árva kutyákon. Akik ismernek minket azok tudják, hogy saját menhellyel nem rendelkezünk és fennállásunk óta egy kutyapanzióban kerülnek elhelyezésre kicsiny Lakóink.

Nagyon sokan gondoltak ránk a 2021-es év adóbevallása közben és Egyesületünknek ajánlották fel az adójuk 1%-át, amiért különösen hálásak vagyunk. Összesen 3 235 955 Ft

Jövőbeli terveink már vannak, de erről majd később még írunk.

…De folytassuk jobb hírekkel, mert 9 apróságnak sikerült jó otthont találni Név szerint; KisO, Eperke, Chocito, Csibész, Tappancs, Gézu, Málna, Wall-e, Oli. Nekik már teljesült nagy álmuk: szerető gazdi(k) Majd 6 cukiságot üdvözöltünk; Csibész (szinte rögtön lett gazdijelöltje), Nacho, Mickey, Railey, Málna (szinte rögtön lett gazdijelöltje), Gömbi.

Plusz egy régi-új barátot is megszeretgettünk, mert 4 év után ismét gazdikereső lett nálunk. Ő Natasa

Aztán hogy még tetőzzük a gondokat Kajla is elkezdte amortizálni magát a kennelben és egyre kedvetlenebb lett. Összeszedett egy fertőzést, bedagadt a lába. Állatorvos-vizsgálat-röntgen-antibiotikum lett a vége.

Jelenleg Egyesületünk egyik tagjánál van, ideiglenesben (6. kutyusnak), hogy hátha megerősödik…újra a régi lesz. Jelentjük nagyon eleven és mókázós kutyus lett ismét

Majd jött egy kedves önkéntesünk segítség kérése, aki a Puller versenyről hazafelé Tápiószentmárton határában talált egy cuki kutyust, s neki kért segítséget. Sajnos hely hiányában nem tudtuk átvenni, de megbeszéltük, hogy költségeit mi álljuk és ő ideglenes befogadója lesz Chloénak a 3 saját kutyija mellett. Amiért nagyon hálásak vagyunk. Azóta Chloé oltási programját megkezdtük és az ivartalanításon is átesett.

Szeptemberben sajnos nem volt adomány hívásunk vagy sms!

Csatolmány megnyitása
2022-10-31
Hír

Dübörög az ősz!

Kedves Követőink és Állatbarátok!

Az ősz nagy részén már túl vagyunk, elköszöntünk az októbertől is!

Nem indult nagyon jól a hónap, mert október 4-én este kaptunk egy hívást, hogy egy zacskóba kidobva találtak 4 ártatlan baba kutyust. Rohantunk értük és kiderült, hogy 1-2 naposak lehettek, friss köldökcsonkjuk volt még Kezdetét vette a nem alvás és az idegeskedés időszaka…nagyon hasfájósak voltak, sajnos fertőzést is összeszedtek, ami miatt szinte mindennapos volt az állatorvosi látogatás. Most már 4 hetesek és szerencsére szépen elkezdtek fejlődni, rosszalkodni A szemecskék is kinyíltak

Kicsi Chloé (aki már boldog gazdis kutyus) sürgősségi ivartalanításon esett át és szerencsére minden rendben ment, hamar felépült a beavatkozás után.

Kedves KisO 1 hónap gazdis élet után sajnos visszaköltözött hozzánk és most újra gazdikereső sorban van Visszakerülésekor nagyon maga alatt volt, de pár nap elteltével már betörődött, hogy újra velünk van…megint a menhely az otthona és mi vagyunk a családja

De hogy jó hírrel is szolgáljunk Gömbi, Nacho, Mickey, Chloé és Kajla is megtalálta végleges otthonát

Még nyár elején egy sikeres tendert nyújtottunk be a Hermann Ottó Intézet által kiírt pályázaton és az elnyert összeg 4 500 000 Ft volt! Ez hatalmas segítség Egyesületünknek

A hónap végén megrendezésre került a Halloween mulatságunk, amit nagyon élveztek kicsiny Árváink A kedves résztvevőknek hála szinte mindenki nap végére nagy kutyagolást tudhatott maga mögött.

Októberben 70 hívás/sms érkezett Egyesületünknek, amért nagyon hálásak vagyunk. :) Az összesen  33 447 Ft, amit félénk kutyáink nyugtató gyógyszerére használtunk fel. Köszönjük

Csatolmány megnyitása
2022-11-30
Hír

Viszlát ősz, viszlát november!

Kedves Követőink ás Állatbarátok!

Az ősznek is vége…beköszöntött a tél és első hóesés is meg volt a menhelyen ????

November nyugisan és csendesen kezdődött, készültünk a 4 cuki kutyus, Károly-Marcipán-Pongó-Aji érkezésére. A hónap közepén utaztunk le Kunhegyesre, a gyepmesteri telepre, természetesen lefelé sem volt üres az autónk…tele volt száraztáppal <3 Pongó kivételével mindenki hamar megszokta az új napirendet, illetve helyet. Pongónál ki kellett érdemelni a bizalmát, ami mára már sikerült. Boldogan indul velünk kutyagolni vagy a kifutóra mókázni ????

Legapróbb védenceink, Oszi-Olivía-Odry-Oxána is szépen fejlődnek és túl vannak életük első oltásán :D Szerencsére jól viselték. Ők a gazdisodásig idi mamájuknál maradnak és rosszalkodnak ???? Imádnivalóak <3

Majd a hónap végén jött egy hívás…Bogi visszaköltözött hozzánk…megint nem sikerült neki ☹ Így ő újra szerető családját keresi, addig is mi vigyázzunk rá és szeretgetjük <3

Egyre közelebb vannak az ünnepek és kicsi lakóink is elkészültek apró kívánságkistájukkal. Minden nap kiírunk 1 kívánságot november 24. – december 16. között. Reméljük mindenkinek akad egy Angyalkája <3 Köszönjük!

Novemberben sajnos nem volt adományvonal hívásunk vagy sms-ünk.

Csatolmány megnyitása

Szervezet hivatalos neve:
Eb Árvaház Nonprofit Egyesület

Honlap:
http://www.ebarvahaz.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/ebarvahaz

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCSKk63XMaja5Bo_BFJT1xTg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 202246664

A szervezet címe:
1027 Budapest Fő utca 79. I. emelet 6/a.

Tovább az adatlapra
Állatvédelem
Bankkártyás
adománygyűjtés

Kérlek, támogasd sérült, műtét előtt álló Védenceinket!

Eb Árvaház Nonprofit Egyesület

Az elmúlt években egyre több olyan négylábú kerül gondozásunkba, akik nem csak lelki, de komoly fizikai sérüléseken is átestek.


Érdekel Támogatom
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Színezd ki a jövőjüket!

Eb Árvaház Nonprofit Egyesület

101% 162.000 Ft összegyűlt
160.000 Ft-ból
Érdekel