Tisztelt Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2024. április 28. 18.00 - 24.00-ig tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt az Adjukössze.hu oldal elérése szünetelni fog.

Az esetleges kellemetlenségért elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

Adjukössze csapata

Pécsbányai Kulturális Egyesület


Az Egyesület alapvetően kulturális, közösségformáló céllal alakult meg, így tevékenységében a kulturális élet fellendítését, az adott területre jellemző kultúra és a természeti környezet (különös tekintettel a Pécsbányatelepi szelidgesztenyés megmentése) ápolását tűzte ki célul, tevékenyen részt vesz a Pécsbányatelepi Közösségi Ház működtetésében.

Adószám:
18222188-1-02

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Pécsbányai Kulturális Egyesület

Szervezet rövid neve:
PBKE

Szervezet adószáma:
18222188-1-02

Honlap:
http://www.pbkozossegihaz.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Pecsbanya/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
50800111-15173528-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 308411016

A szervezet címe:
7627 Pécs, Gesztenyés utca 17.

Tevékenységi kör:
Közmûvelõdés

Tevékenység leírása:

 

Mire gyűjt:

A Pécsbányai Ezeréves Szelidgesztenyés 4,5 Ha-os területtel határolja a településrészünket, amely a Mecsek oldalában húzódik meg. Hajdan a bányászatra települt be a környék és visszaszorította az itt őshonos szelidgesztenyést. Sok évszázados fák árnyékában nemzedékek sora nőtt fel, kötődött az öreg fákhoz. A 90'es évek elején megtámadta egy kéregrák gomba betegség a területet és szinte teljesen kipusztította. Egyesületünk 2015-től kísérli megmenteni, rehabilitálni hajdanvolt büszkeségünket. A növényvédelmi munkánkhoz támogatást kaptunk Pécs város Környezetvédelmi Alapjából. Ebből tudtuk évekig finanszírozni a terület oltását, kaszálását, metszését, új csemeték ültetését. A Szelidgesztenyés kezd magához térni, újra élettel megtelni, de ehhez folyamatos munkára, évi rendszeres kezelésekre van szüksége. Az eddigi támogatást idén az Önkormányzat már nem tudja vállalni és jelezték, hogy a jövőben sem számíthatunk rájuk, ezért kérjük a segítséget, hogy az Ezeréves Gesztenyés rehabilitálása ne akadjon meg, az évek munkája ne vesszen kárba.

Jogállás:
Közhasznú

Zöld
Közösségi
adománygyűjtés

"MOZIBÓL A KERTBE!"

PBKE

A kampány eredményeként minden pécsbányai gyermek moziba mehet, valamint megépül a közösségi kertünk kerítése! Így lesz fűszerkertünk, komposztálónk és sövénylabirintusunk.

105% 580.510 Ft összegyűlt
550.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.