Szent Miklós Alapítvány

"Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!" (Jn 8,1-11)

Az alapítvány 2015. év elején fogadta be a börtöncrusillo tevékenységét. A börtöncursillo egy meghatározó találkozás. Találkozás önmagunkkal, Krisztussal és a világgal. A módszer alapja a keresztény hit, ez itatja át minden mozzanatát. A végső elv Isten szeretete; minden, ami a fogvatartottat körülveszi, akivel találkozik, ami vele történik, ezt hivatott szimbolikusan megjeleníteni. A börtöncursillo célja, hogy a fogvatartottakban pozitív és mély lelki változást indítson be és közösséggé formálja őket. Ezzel mind a börtönön belül, mind a szabadulás után erőteljesen hozzájárul a végzettek reintegrációjához. Egyben a társadalmat is érzékenyíti és befogadóbbá teszi.

Adószám:
19214995-1-15

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Szent Miklós Alapítvány

Szervezet rövid neve:
börtöncursillo

Szervezet adószáma:
19214995-1-15

Honlap:
http://bortoncursillo.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/BortonCursillo/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC8KEigwXPj26UlsZxnRw0Aw

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10702071-69090695-51200002

A szervezet telefonszáma:
+36 303291030

A szervezet címe:
4400 Nyíregyháza, Bercsényi utca 13.

Tevékenységi kör:
Egyházak, vallási közösségek, gyülekezetek

Tevékenység leírása:
A börtöncursillo egy 3,5 napos intenzív tanfolyam-tréning, melyet kizárólag önkéntesek szerveznek, világiak és papok-lelkészek közösen. A börtöncursillo ne ér véget az utolsó napon, sőt akkor kezdődik igazán. Az önkéntesek 2 havi rendszerességgel visszajárnak a fogvatartottakhoz, közösségi alkalmakon vesznek részt közösen. A börtöncursillo tevékenysége ökumenikus, jelenleg az evangélikusok, reformátusok, görög és római katolikusok vesznek benne részt. 17 börtöncursillót tartottunk az elmúlt 3 évben, 330 fogvatartott végezte el, 8 börtönben, 100 önkéntes munkatárs segítségével, az Isten kegyelméből.

Mire gyűjt:
Adományokat gyűjtünk: - a börtöncursillók és a börtön utócursillók utazási költségének biztosítására - a börtöncursillók önkénteseinek szállásköltségeinek biztosítására - a börtöncursillók megtartásához szükséges kellékek (toll, füzet, imakönyv, kereszt, stb.) biztosítására - a börtöncursillók marketing és pr költségeinek biztosítására (kiadványok, kisfilmek, kampányok, stb.)


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.