Borsóház - Pécs a Fogyatékkal Élő Gyermekekért Alapítvány


Alapítványunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy a sérült és halmozottan sérült, mozgásszervi és/vagy értelmi fogyatékossággal élő gyermekek, fiatal felnőttek testi és mentális állapotának javításával, a sérült gyermeket nevelő családok segítésével hozzá tudjunk járulni ahhoz, hogy ezen gyermekek minél teljesebb életet tudjanak élni, minél jobban be tudjanak illeszkedni a társadalomba

Adószám:
18871854-1-02

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Borsóház - Pécs a Fogyatékkal Élő Gyermekekért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Borsóház - Pécs Alapítvány

Szervezet adószáma:
18871854-1-02

Honlap:
http://www.borsohazpecs.hu

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11731001-23126394-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 307469944

A szervezet címe:
7624 Pécs, Xavér utca 19.

Tevékenységi kör:
Járóbeteg- és rehabilitációs ellátás támogatása

Tevékenység leírása:

Fenti célunk megvalósítása érdekében hoztuk létre Pécsett a Borsóház – Pécs Nemzetközi Intenzív Terápiás Központ elnevezésű fejlesztő-, terápiás központunkat, melyben gyógytornászok, gyógypedagógusok, konduktorok bevonásával végezzük a rászoruló gyermekek mozgásszervi és mentális fejlesztését. Tevékenységünk során intézetünkben, a fejlesztésre szoruló gyermekek teljes körű ellátása érdekében, rehabilitációs és ortopédiai szakorvosi rendelőt alakítottunk ki, és együttműködünk olyan szolgáltatókkal és szakemberekkel, akik szakmai tevékenységük révén biztosítani tudják a terápiás központ működését, a központban ellátásban részesülők fejlesztéséhez szükséges eszközöket.

Mire gyűjt:

A Pécsi Borsóház évente több száz kisbaba, gyermek és fiatal felnőtt komplex fejlesztését és rehabilitációs kezelését látja el.

Adománygyűjtésünk célja, hogy minél többen részesülhessenek fejlesztésben, továbbá reális áron tudjunk biztosítani olyan rehabilitációs eszközökkel történő fejlesztési lehetőségeket, melyekhez a kezeltek máshol nem, vagy csak korlátozottan juthatnának hozzá. 

Eddigi tapasztalataink megerősítettek bennünket abban, hogy a különböző terápiák komplex alkalmazásával tudjuk legjobban biztosítani a nálunk kezelésben részesülő, többségében „kis pácienseink” különböző igényeinek megfelelő fejlesztését.

A mind jobb eredmények elérése érdekében célunk a terápiás, fejlesztési lehetőségek bővítése, melynek érdekében a hagyományos, gyógytornászok által végzett fejlesztéseken túl, az alkalmazott terápiák körébe bevontuk robottechnika vívmányait is, mellyel a pácienseink fejlesztése sokkal hatékonyabbá tud válni.

 

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (2017. évi beszámoló)

  Közhasznúsági melléklet (2018.évi beszámoló)

  Közhasznúsági melléklet (2019. évi Beszámoló)

  Közhasznúsági melléklet (2020.évi Beszámoló)

  Közhasznúsági melléklet (2021. évi Beszámoló)

  Közhasznúsági melléklet (2022. évi Beszámoló)

Egészségügy
Bankkártyás
adománygyűjtés

Legyél Te is a Borsóház Hőse, Adományozz a Jövőért!

Borsóház - Pécs Alapítvány

Célunk terápiás központunk eszközparkjának bővítése R-Gait robotterápiás eszközzel, mely egy sokoldalú járássegítő eszköz, ami jelentős fejlődést eredményezhet a járás tanulásában.


Adománygyűjtés indult: 2024.04.26.
Összeg: 0 Ft
Támogatók száma: 0
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.