Zalai Waldorf Egyesület

Segíts felújítani egy Waldorf-óvodát

Egyesületünket olyan szülők és pedagógusok közössége alapította, akik Zala megye egyetlen hivatalos Waldorf intézményét létrehozták, és működtetik; ez a Zalai Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Az egyesület célja és tevékenysége az alapítás óta változatlan: A Rudolf Steiner által kidolgozott Waldorf-pedagógia módszerének, eredményeinek megismertetése. A Waldorf-pedagógia gyakorlása érdekében szerveződő közösségek együttműködésének támogatása és segítése. Olyan nevelési-oktatási intézmények létrehozása és fenntartása, amelyben a gyermekek testi, lelki, szellemi fejlesztése az intézmények Waldorf-pedagógiai programja alapján valósul meg. „Nem az a feladatunk, hogy a felnövekvő generációnak meggyőződéseket közvetítsünk. Hozzá kell segítenünk, hogy a saját ítélőerejét, a saját felfogóképességét használja. Tanuljon meg a saját szemével nézni a világban. ... Képességeket ébresszünk fel, és ne meggyőződéseket közvetítsünk. Ne a mi igazságainkban higgyen az ifjúság, hanem a mi személyiségünkben. Azt vegyék észre a felnövekvők, hogy mi keresők vagyunk. És őket is a keresők útjára kell vezetnünk." Rudolf Steiner

Adószám:
18293773-1-20

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Zalai Waldorf Egyesület

Szervezet rövid neve:
Zalai Waldorf Egyesület

Szervezet adószáma:
18293773-1-20

Honlap:
http://www.zalaiwaldorf.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/T%C5%B1zmad%C3%A1r-Waldorf-Iskola-Zalaegerszeg-500877763302383/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11749008-20192150-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 302569447

A szervezet címe:
8900 Zalaegerszeg, Vizslaparki út 44/B. 2/10

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Mire gyűjt:

Óvodánk – mely Zala megyében jelenleg az egyetlen működő Waldorf óvoda – 2012. november 1-jén indult el hivatalosan. Eddigi eredményeink mögött egy lelkes szülői közösség és elhivatott pedagógusok igen erős összefogása, rengeteg munkája és kitartása áll. Az egycsoportos ovinak otthont adó, magántulajdonban lévő családi házat önkéntes szülői és óvónői munkával alakítottuk óvodához illővé. Ügyes kezű apukák készítették a fa öltözőszekrényeket és padokat, csempézték a mosdó falát, javították a lépcsőt, az anyukák és óvónők pedig falat díszítettek, játékokat varrtak, kertészkedtek. Ennek a háznak és udvarnak minden pontjához a saját munkánk emléke köt bennünket. Ettől az épülettől azonban el kell búcsúznunk, mert az ingatlant eladják, és mi is szeretnénk picit nagyobb helyet, hogy egy második csoport indításával még több kisgyermek számára tegyük elérhetővé a Waldorf-óvodai nevelést. Az új épületünket már megtaláltuk, és a korábbi szülői-nevelői tettrekészség is változatlan, viszont az anyagi hátterünk a felújításhoz sajnos nincsen meg. Ehhez kérünk segítséget. Összesen 800 000 Ft-ot szeretnénk összegyűjteni, ami a felújításhoz szükséges alapanyagok költségének egy részét fedezné. Ha 5000 Ft-ot adományozol, a csoportszobák festésében, szépítésében segítesz. Ha 10 000 Ft-ot adományozol, akkor a fürdőszoba, konyha, csoportszobai galéria kialakításában segítesz. Ha 20 000 Ft-ot, vagy többet adományozol, akkor a kert szépítésében, és a meglévő épület további bővítésében segítesz.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.