Vásárosfalui Hagyományőrző Ifjúsági Társaság

Hagyomány, érték, közösség

Vásárosfalu községben a település régi hagyományainak felelevenítése, megőrzése, új hagyományok teremtése

Adószám:
18972663-1-08

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Vásárosfalui Hagyományőrző Ifjúsági Társaság

Szervezet rövid neve:
Vásárosfalui Hagyományőrző Ifjúsági Társaság

Szervezet adószáma:
18972663-1-08

Honlap:
http://www.vasarosfalu.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pg/vfaluevangelikus

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
58900019-10037153-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 703895341

A szervezet címe:
9343 Vásárosfalu, Fő u. 38. 38.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb kulturális tevékenység

Tevékenység leírása:

Tevékenységeink: - a falu fiataljainak bevonása a közösségi életbe, - a falu fiataljainak egészséges életmódra történő nevelése, - lokálpatrióta gondolkodásmód kialakítása és átadása a különböző generációk számára, - hagyományőrző rendezvények szervezése, lebonyolítása - a helyi szervezetekkel történő együttműködés

Mire gyűjt:

A Vásárosfalui evangélikus iskolát 1874. évben építették. Falai között evangélikus, katolikus és zsidó vallású gyerekek tanultak. 1948-ban államosították majd az azt követő sok viszontagság után, 1973.szeptember 16.napján imaházként vették birtokukba a vásárosfalui evangélikusok. Az eltelt időszak alatt a rendszeres karbantartás ellenére az épület állaga nagyon leromlott, felújítása a statikus szakértő véleménye szerint nem volt lehetséges.

Ezért a gyülekezet új épület építése mellett határozott: 2015. februárjában lebontották a régi iskola épületét. Az új tervezett templom a gyülekezet létszámának megfelelően került megtervezésre, az előírt vizesblokkal, kis sekrestyével, jelképes toronnyal együtt. Az építkezés megkezdésekor a gyülekezet 5 millió Ft-al rendelkezett, ami a bontási, telekkiegészítési, tervezési, engedélyeztetési, alapozási (síkbetonig) munkálatokra volt elegendő. Tavasszal megkezdték az építkezést, melyhez adományokat gyűjtöttek a hívektől, környékbeli vállalkozásoktól, a faluból elszármazottaktól. A helyi önkormányzat folyamatos segítségére is számíthattak és a katolikus testvérek is szép számmal adakoztak. További támogatásra azért van szükség, hogy 2018 évben a templomot tető alá tudják hozni.

Viszont sajnos az idő és a pénz is fogy, így - nem csak az evangélikus közösség, hanem - a település lakossága és civil szervezetei úgy döntöttek, hogy összefognak és bárhogy is, de megépítik az evangélikus templomot. Bár egy ember hite is lehet erősebb ezernél is, de jelen esetben elkél még a plusz segítség. Mivel 2017-ben van a Reformáció 500. évfordulója, szeretnénk az évfordulót egy új templommal ünnepelni, így a hiányzó források fedezetének előteremtésére indítjuk a kampányt.

A Templom építése kb. 30 MFt-ot igényel, ebből 10 MFt-nyi összeg előteremtését céloztuk meg a kampány tervezése során, melyet egyesületünk vállalt fel. A további összegeket megpróbáljuk egyéb forrásokból, felajánlásokból fedezni. Ennek a kis - alig 180 lakosú - településnek a közössége már beletette ebbe a projektbe, amije volt, és még többet is igyekszik, de sajnos van egy hiányzó rész, amit fedezni kell. Egy ilyen településen a templom nem csak a vallásgyakorlás színtere, hanem közösségi tér is, mely az összetartozást erősíti. Pont ezért tettük azt az ígéretet, hogy ha a jószándék vezérletével a tervezettnél több pénz folyik be a templom építéséhez, a fennmaradó összeget gyermekek táboroztatására költjük.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.