Kapisztrán Cserkészekért Alapítvány


Az alapítvány megteremti a 293. Szent Kapisztrán Cserkészcsapat működésének anyagi hátterét, ezzel elősegíti Terézváros és Újlipótváros gyermekeinek és ifjúságának lelki, szellemi és fizikai gyarapodását.

Adószám:
18182343-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Kapisztrán Cserkészekért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
A Szent Kapisztrán Cserkészcsapat alapítványa

Szervezet adószáma:
18182343-1-41

Honlap:
https://www.kapisztran.hu/csapatunk

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/kapisztran/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10103104-50705600-01000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 2694455

A szervezet címe:
1063 Budapest, Szinyei Merse u. 30. II.20. 3. 4. em. 8.

Tevékenységi kör:
Szabadidõs ifjúsági szervezetek

Tevékenység leírása:

Az Alapítvány természetközeli táborozásokat és egyéb rendezvényeket szervez, hogy a gyermekeket és fiatalokat környezettudatos életformára nevelje, ennek gyakorlati oldalát oktassa, így mindennapi életük részéve tegye a természetes és épített környezet megóvására tett erőfeszítéseket. Támogatja az ifjúság öntevékeny kezdeményezéseit, melyek a kulturális élet fellendítését szolgálják, ide értve a magyar népi kultúra és művészet ápolására, népszerűsítésére és oktatására tett erőfeszítéseket is. Különféle nemzetközi programok rendezésével hozzájárul az euroatlanti integráció mindennapokban való elmélyítéséhez. Pártfogol olyan indítványokat, melyek az egészséges mozgáskultúra elterjesztését tűzik ki célul, így preventív módon szolgálják az egészségmegőrzést és a mindennapos sport népszerűsítését.

Mire gyűjt:

A 293. Szent Kapisztrán Cserkészcsapatot jelenleg 70-80 aktív tag: gyermekek és fiatal vezetők alkotják, akik hétről hétre különböző közösségi eseményeken vesznek részt a 7-8 fős őrsgyűlésektől kezdve az egész csapatot érintő kirándulásokig, kultúrális-, sport-, vagy lelki programokig. Ezen kívül minden évben megrendezésre kerül a 12 napos nyári nagytábor, mely felejthetetlen élményekkel az adott cserkészév "megkoronázása". Az 1%-okból befolyó pénzadományokra évről évre szükség van ezen programok megtartásához, programokon használt eszközök (pl. sátrak, szerszámok, sporteszközök...) karbantartásához és a programokon résztvevő nagycsaládos vagy más okból rászoruló családokból jövő gyermekek pénzügyi megsegítéséhez.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.