"Tállya Jövőjéért" Alapítvány

Berek táján innen, a héber Tállyán túl

Kiemelt célunk, hogy Tállya települést segítsük minden olyan törekvésében, amely a hosszú távú jövőképét pozitívan befolyásolja. Bízunk abban, hogy értékteremtő munkánkkal sikerül az itt élőket olyan közösségi élményekhez juttatni, amely megtartó erővel bír.

Adószám:
18442434-1-05

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
"Tállya Jövőjéért" Alapítvány

Szervezet rövid neve:
TJA

Szervezet adószáma:
18442434-1-05

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
55800109-10137930-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 302042486

A szervezet címe:
3907 Tállya, Rákóczi út 34. 34.

Tevékenységi kör:
Mûemlékvédelem

Tevékenység leírása:
Az alapítvány közhasznú tevékenységei: a) egészségmegőrzés, betegségmegelőzős, gyógyító- egészségügyi rehabilitációs tevékenység b) szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása, c) tudományos tevékenység, kutatás d) nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, e) kulturális tevékenység, f) kulturális örökség megóvása, g) műemlékvédelem, h) természetvédelem, állatvédelem, környezetvédelem, j) gyermek- és ifjúságvédelem, gyermek- és ifjúsági érdek-képviselet, k) hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, l) emberi és állampolgári jogok védelme, m) a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység, n) sport, a munkaviszonyban és a polgári jogviszony keretében megbízás alapján folytatott sporttevékenység kivételével, o) közrend és közlekedésbiztonság védelme, önkéntes tűzoltás, mentes, katasztrófa-elhárítás, p) fogyasztóvédelem, q) rehabilitációs foglalkoztatás, r) munkaerő piacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének foglalkoztatásának elősegítése – ideértve a munkaerő-kölcsönzést is – és a kapcsolódó szolgáltatások, s) euroatlanti integráció elősegítése, t) ár- és belvízvédelem ellátásához kapcsolódó tevékenység, u) a közforgalom számára megnyitott út, híd, alagút fejlesztéséhez, fenntartásához és üzemeltetéséhez kapcsolódó tevékenység.Tállya gazdálkodó szervei, vállalkozói, lakossága és a községből elszármazottak összefogásával és anyagi támogatásával elősegíteni a község fejlődését. Az alapítvány közhasznú tevékenysége: Az 1997.évi CLVI.tv.26.§.c. pontjának 1-6., 8-15, 20. alpontjai szerinti tevékenységek.

Mire gyűjt:
A Kerekdomb fesztiválon tartandó, a Tokaj hegyaljai zsidóság történetéről szóló előadásom kapcsán kerestem fel Tállya községét. Ott szomorúan kellett konstatálnom, hogy az egykori helyi zsidóság múltját tükröző emlékekből már csak a falu közigazgatási határában, az elhagyott és gondozatlan állapotú zsidó temető maradt meg, melynek létezéséről még a helyi lakosok sem mind tudnak. Pedig a tállyai zsidó temető sok szempontból is is különleges, elhelyezkedése is figyelemre méltó. Az erdős, bozótos, patakok között megbúvó nyughely két cádik, azaz csodarabbi, Rosenbaum Gerson (a Mesiv Devarim szerzője) és fia, Lipót sírjait is rejti. A sírkert egyedi aurával, szokatlan fekvéséből adódóan rendkívül pozitív, spirituális kisugárzással rendelkezik. A TEMETŐ RANGJÁHOZ ILLŐ ÁLLAPOTÁNAK VISSZAÁLLÍTÁSÁRA INDÍTOTT ÖNKÉNTES MUNKÁNKHOZ MINDEN ÖNZETLEN SEGÍTSÉGET ELFOGADUNK! Legyen az jótanács, ötlet, használható kapcsolat, adomány, fizikai munka, stb. Kedves Érdeklődők! Kérjük, olyanok jelezzék a részvételüket az eseményen akik ténylegesen el kívánnak jönni, mert az értékmentő (és teremtő) munkához az eszközök, a tervezett étel-ital mennyiségének, és a csoportos személyszállítás megszervezéséhez biztos létszámok szerinti kalkuláció szükséges. Kérjük a jelentkezőket, hogy részvételi szándékukat névvel és telefonszámmal a [email protected] jelezzék, "Tállya" tárggyal. Figyelem! A munkához kellő öltözetben jöjjenek, zárt cipő, hosszú nadrág, munkakesztyű. A munkához az eszközöket a Tállyai önkormányzat biztosítja, azonban ezek korlátozott száma miatt,akinek van lehetősége, az hozhat saját szerszámot is. Amire szükség lehet: gereblye, ásó, kapa, csákány, metszőolló, ágvágó. Profibbak, ha tudnak, hozhatnak kézi vagy motoroskaszát, láncfűrészt is. A résztvevők az eszközöket a saját felelősségükre használják! Az esemény ideje alatt üdítőkről, frissítőről a szervezők gondoskodnak, illetve a napi egyszeri ingyen ebéd is szervezés alatt áll. Szállás Tállyán a temetői projekt idejére már sajnos nincs. A tállyai temető rendberakása egybeesik a Tállyán zajló Kerekdomb fesztivállal, így a résztvevők kulturális programokkal is töltődhetnek. A fesztivál programját ide kattintva találják: https://www.facebook.com/kerekdombfeszt/

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.