SZŐLŐ-SZEM Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület

Együtt a hívatlan látogatók ellen

A Szőlő-Szem Mozgalom a Szomszédok Egymásért Mozgalom (SZEM) sajátos, a szekszárdi tanyavilágra továbbfejlesztett változata. Olyan civil társadalmi bűnmegelőzési mozgalom, amelynek célja elsősorban a tanya- és szőlőterületeken, valamint a lakóközösségekben előforduló bűncselekmények megelőzése, korlátozása, a biztonságosabb életkörülmények kialakítása. A Mozgalom lényege, hogy az egymás szomszédságában lakók az átlagosnál sokkal jobban figyelnek, vigyáznak saját és mások személyére, tárgyi értékeire. Felelősséget éreznek közvetlenül és tágabb környezetünk iránt és ezért hajlandók tenni is. Kis odafigyeléssel, egymás segítésével megelőzhetjük a bűncselekményeket vagy éppen annak nagyságrendi növekedését. Mindegyikünknek szerepet kell vállalnia és aktívan részt kell vennie a bűnmegelőzésben.

Adószám:
18509559-1-17

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
SZŐLŐ-SZEM Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület

Szervezet rövid neve:
Szőlő-Szem Egyesület

Szervezet adószáma:
18509559-1-17

Honlap:
http://szoloszemegyesulet.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/szoloszemegyesulet/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
71900058-10037366-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 202998960

A szervezet címe:
7100 Szekszárd, Csokonai utca 9.

Tevékenységi kör:
Közhasznú bûnmegelõzés, közrendvédelem (kht)

Tevékenység leírása:
Működésünk során elsődleges feladatunk a bűnmegelőzési tevékenységünk. Ennek érdekében figyelő szolgálat szervezése a külterületi és mezőgazdasági ingatlanokon, ahol ezt a személyek biztonságának, vagy ingó- és ingatlan vagyontárgyak védelme leginkább indokolja. Az Egyesület tagjai saját területüket tartják szemmel. Gyanús események, esetleges bűncselekmények során a terület tanyabizalmiját (akik az Egyesület önkéntesei) vagy közvetlenül a tanyabizalmi koordinátorokat hívják. Az Egyesület önkéntesei több ezer óra munkát végeztek 2019 évben is, ezzel megelőzve a bűnelkövetéseket, elsősorban a tanyabetöréseket és zöldlopásokat. Legfontosabb törekvésünk a közrend erősítése, a közterületek biztonságának fokozása, a bűnözés mennyiségi visszaszorítása és csökkentése, a bűnözéssel okozott károk és negatív hatások enyhítése, megfelelő védelem biztosítása a családok és egyének számára, végső soron az állampolgárok biztonságérzetének javítása. A közbiztonság a társadalom életminőségének a része, olyan kollektív, értékkel bíró termék, amelynek kialakítása és megőrzése közös ügy. Tevékenységünk lényege, hogy a közösségünk tagjai az átlagosnál jobban figyelnek egymásra, és egymás értékeire. Azzal, hogy figyelünk egymásra, nyilvánvalóbbá válhatnak a gyanús dolgok és, ha megbizonyosodtunk arról, hogy az általunk észlelt esetek törvénysértéshez vezetnek, értesítsük az illetékest. A mozgalom biztonságot nyújt az egyénnek, a családnak akkor is, ha bármennyi időre elhagyja otthonát. A közösségi területen kialakított jelzőrendszer szükség esetén történő működtetése az azonnali segítségnyújtást biztosítja.

Mire gyűjt:
Az elmúlt időszakban Egyesületünk működése került veszélybe. Szekszárd MJ Város Önkormányzata jelentős mértékben csökkentette támogatását, mellyel az alap működési feltételeink kerültek veszélybe. Kiadott sajtóközlemény http://szoloszemegyesulet.hu/kenyszerpihenon-a-vitara/

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (Éves szakmai beszámoló)


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.