Symposion Alapítvány, a Magyar Művésztelepi Mozgalomért


A feladat a hagyományok és a meglévő közösségek őrzése és főleg az alkotói közösségteremtő módszer, azaz a symposion módszer átadása, a fiatalok mentorálása... Ezek az alkotó közösségek mindenütt fontos szerepet kapnak korunk világméretű környezetvédelemben. A symposionok, a művésztelepek a regionális lehetőségekre támaszkodva a fenntartható környezet védelmezőivé és a helyi kulturális élet tevékeny résztvevőivé válnak. A művésztelepeket a vizuális szakmák kutató intézeteinek tekintjük, ahol a kutatási módszer a nemzetközin, a többgeneráción, szakmaköziségen és egyetemköziségen alapul.

Adószám:
19672263-1-42

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Symposion Alapítvány, a Magyar Művésztelepi Mozgalomért

Szervezet rövid neve:
Nemzetközi Velencei-tavi Symposion

Szervezet adószáma:
19672263-1-42

Honlap:
https://www.instagram.com/velencei.tavi.symposion/

Facebook oldal:
http://bit.ly/2N6URDz

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCR-TgZQgFgEqDe3QPWfetCw/featured

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10402283-22801610-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 302007765

A szervezet címe:
1087 Budapest, Százados út 3-13. 12. 21/a.

Tevékenységi kör:
Országos, regionális közszolgálati hírközlés

Tevékenység leírása:
Péter Ágnes, a Symposion Alapítvány elnöke 12 évvel ezelőtt megalapította a Nemzetközi Velencei-tavi Symposion természetművészeti alkotótelepet, melynek vezetője és szervezője ma is. A 25 éves Symposion Alapítvány célja a művésztelepi mozgalom és a symposionok koordinálása, fejlesztése, szimpózium jellegű párbeszédek folyamatos kezdeményezése és ösztönzése, a művészi kommunikáció hagyományos és új formáinak feltárása, kiállítások, előadások, akciók szervezése, publikációs tevékenység. Emellett a külkapcsolatok építése, fenntartása és bővítése, művésztelepi adatbázis létrehozása, a határainkon kívül élő magyar művészek hazai művésztelepi részvételének elősegítése, támogatása is kiemelt cél. A művészetkutatás, a fiatalok mentorálása, szakmaközi, térségfejlesztő, egyetemközi projektek szervezése ma már elengedhetetlen!

Mire gyűjt:
Egy olyan alkotóbázis létrehozása a cél a Velencei Symposion Szigeten ahol a nemzetközi, szakmaközi, többgenerációs és egyetemközi művészeti programokat megvalósítják. További cél, hogy együttműködő, együtt gondolkodó partnereink találjanak egy olyan, komplex élményt nyújtó alkotó helyet, aminek a térség teljes mértékben híjával van, amit már nagyon sokan hiányolnak. Fejlesztésünk célja, hogy a 15 évre kibérelt, mindenhonnan látható sziget legyen egy mindenhonnan elérhető bázisa ennek szakmai körökben elismert természetművészeti alkotóműhelynek. A résztvevők a művészettel a térség ismertségét növelik. Az egyetemekre bevitt közös tervezési projektek a fiatal alkotók, a mesterek, a designerek és az építészek figyelmét a térségre irányítják. Célunk egy olyan nyitott pajta építése, ahol lehetőség nyílik: - további alkotások létrehozására, - képzések lebonyolítására, minden szinten - egyetemi gyakorló hely kialakítására, DLA, szakkollégiumoknak, - művészeti gyakorló hely biztosítására - árnyékvető, pihenő tere lehet a művészeknek, a horgászoknak, a sportolóknak, - újabb, térségfejlesztési ötleteket generál, akár az egyetemi képzésben... - kiállítások, művészeti akciók szervezésére - művészetre fogékony csoportoknak alkotómunkára.... A fejlesztés a településen vagy térségben hiányzó vagy hiányos keresleti igény kielégítésére irányul.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.