Sportos Cukorbetegekért Egyesület

Egészséged a legfőbb értéked, Te tehetsz érte legtöbbet

Cukorbeteg gyermekek és felnőttek segítése a versenysportok vagy szabadidős sportágak felé. Egészségvédelem, egészségfejlesztés, egészséges életmódra nevelés: mozgás-gazdag, sportos életvitelre neveléssel, közösségfejlesztéssel. Kapcsolatok létesítése és fenntartása állami és társadalmi szervezetekkel, valamint egészségügyi vagy a betegek érdekképviseletét végző szövetségekkel, egyesületekkel, intézményekkel és magánszemélyekkel. Elősegíteni a betegek képzését, nevelését, támogatni a cukorbetegek ügyét szolgáló komplex társadalmi-, egészségügyi tevékenységeket. A cukorbetegség megelőzéséhez, kezeléséhez szükséges tevékenységek támogatása. Az arra rászoruló és kérelmet benyújtó betegeknek gyógyászati segédeszközök beszerzésében anyagi támogatás nyújtása. Biztosítani, hogy a cukorbetegek és a környezetükben élők, minden lehetséges segítséget és lehetőséget megkapjanak ahhoz, hogy anyagcsere-zavaruk ellenére a társadalom teljes értékű tagjai lehessenek. Segíteni a cukorbeteg gondozás színvonalának és hatékonyságának növelését, a későbbi szövődmények kialakulásának megelőzését. Anyagi támogatás a diabéteszes gyermekek szüleinek, diabétesz kezeléséhez szükséges eszközök (különösen a vércukormérők, tesztcsíkok, szenzoros cukormérők, inzulinpumpák, stb.) beszerzéséhez, valamint az olyan kiadások fedezéséhez, amelyek a gyermek betegsége, illetve a rendszeres sportolása miatt merülnek fel. Támogatni a közgyógyellátásból életkoruk miatt kikerült nagykorú, de még tartásra szoruló gyermekeket, fiatal felnőtteket. Szervező tevékenységgel elő kívánja segíteni a cukorbetegként felnőtt emberek munkahelyeken való elhelyezkedését, az egészséges társadalomba való beilleszkedését. Szükség esetén személyre szabott foglalkozás szervezése és lebonyolítása, frissen felfedezett diabéteszes gyermekekkel és családtagjaikkal, óvodai- iskolai személyzettel, edzőkkel. Cukorbetegség kezelésében megfelelően jártas edzők, óvónők, pedagógusok, gyermekvigyázók képzése a diabeteses gyermekek környezetében.

Adószám:
18397956-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Sportos Cukorbetegekért Egyesület

Szervezet rövid neve:
Sportos Cukros

Szervezet adószáma:
18397956-1-43

Honlap:
http://www.sportoscukros.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/sportoscukros

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC85VeMFC5rHNSFUQ9IASYag?view_as=subscriber

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10401282-50526683-86681006

A szervezet telefonszáma:
+36 302795219

A szervezet címe:
1201 Budapest, Átlós utca 19.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Tevékenység leírása:
Sporttáborok szervezése és lebonyolítása télen és nyáron, a sportos életre nevelés céljával cukorbeteg gyermekek részére. Sportrendezvények szervezése és lebonyolítása. A cukorbetegek és a környezetükben élő nem cukorbetegek oktatása. Konferencia- és kiállítás szervezés. Klubnapok - csoportos edukáció

Mire gyűjt:
Adományoddal a Sportos Cukorbetegekért Egyesület (SCE) által szervezett nyári sporttábor megrendezését támogathatod. Ezzel azt segíted, hogy minden cukorbeteg gyermek részt tudjon venni a táborban, anyagi lehetőségektől függetlenül. Kitűzött célunk hogy a cukorbeteg gyermekek körében népszerűsítsük a sportot. A táborban rendszeres ellenőrzés alatt megtapasztalhatják, hogyan sportoljanak úgy, hogy ne essen le a vércukruk vagy éppen ne emelkedjen meg az edzés végére. Megtanulják, hogy mikor mit egyenek mozgás előtt és után - a használt inzulin típusától függően. A táborban megérzik, hogy nincsenek egyedül, a közösség ereje nagyon fontos a krónikus betegséggel élők számára. A biztonságos hátteret diabetológus orvos, diabetológiai szakápolók, gyógytornász, diabétesz edukátor, pszichológus nyújtja.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.