"Segíts, hogy élhessünk" Állatvédő Alapítvány Székesfehérvár

Segíts, hogy élhessenek, hisz Nekik is csak 1 életük van.

Az alapítvány céljaként tűzi ki a társadalom és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló következő cél szerinti tevékenységek: /1997.évi CLVI. tv. 26.§.c./4.8. és 9. pontok/ - nevelés, oktatás, képességfejlesztés, képesség fejlesztés, ismeretterjesztés, - természetvédelem, állatvédelem, - környezetvédelem Az alapítvány céljai között szerepel az állatok védelme, az állatmenhelyek fenntartása és fejlesztésének segítése. Az alapítvány ezen túlmenően segítséget kíván nyújtani a 14 év alatti életkorú gyermekek természet, és környezetvédelmi oktatásának és programjának a támogatásához, valamint segíteni kívánja a természet és a környezetvédelmi kiállításokat, továbbá az alapítvány céljainak megvalósítását, ill. elérését segítő eszközök felkutatása, támogatások igénybe vétele és nyújtása.

Adószám:
18480380-1-07

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
"Segíts, hogy élhessünk" Állatvédő Alapítvány Székesfehérvár

Szervezet rövid neve:
Dogó mentés

Szervezet adószáma:
18480380-1-07

Honlap:
http://www.sehe.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/dogomentes/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/dogomentes

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12023008-00112556-00100009

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 203707727

A szervezet címe:
8000 Székesfehérvár, Sütő utca 44.

Tevékenységi kör:
Állatkórház, állatmenhely, támogatás

Tevékenység leírása:

2004-óta végeztük az argentin dogok fajtamentését Dogó-Mentés néven, eleinte mint „hobbi-mentősök”, saját zsebből, saját forrásokból.

2014-ben átvettünk egy, már régóta működő alapítványt, így azóta „Segíts, hogy élhessünk” Állatvédő Alapítvány néven folytatjuk tevékenységünket. 2016-ban felvállaltuk a bordeaux-i dogok fajtamentését is, ezzel együtt már 3 csoportban végezzük tevékenységünket:
• Dogó-mentés (Argentin dog fajtamentés)
• Bordeaux-i dog fajtamentés
• „Kellünk nekik” kutyák mentése (egyéb fajtájú és keverék kutyák mentése)

Pillanatnyilag állatotthonunk, menhelyünk nincs, így elsősorban ideiglenes befogadó családoknál helyezzük el védenceinket, lehetővé téve ezáltal, hogy családban szocializálódjanak, megtanulják a családban élés szabályait. Sajnos nem tudunk annyi ideiglenes befogadót találni, amennyi kutyának szüksége lenne rá, így kénytelenek vagyunk kutya-panziókban elhelyezni több védencünket, ahol ugyan biztonságban vannak, gondozzák, szeretik őket, ez mégsem nyújtja ugyanazt a rehabilitációs, szocializációs hátteret, mint az ideiglenes befogadó családok, ugyanakkor komoly anyagi terhet jelent számunkra hónapról hónapra.

Sok kutya súlyos sérülésekkel kerül a gondozásunkba, így az ő orvosi ellátásuk (egy "egyszerű" átkötözéstől az életmentő műtétig) finanszírozása is ránk hárul, nem beszélve a járulékos költségekről (így például a kutyák orvoshoz juttatása és hasonló logisztikai feladatok).

Minden kutyát oltva, chipelve, és ivartalanítva adunk örökbe; megállapodással, szigorú elő- és utó ellenőrzéssel.

Mire gyűjt:

Mire gyűjtünk?

A gondozásunkban lévő kutyák jelenleg ideiglenes befogadóknál és kutyapanziókban vannak elhelyezve. A panzióztatás havi költsége önmagában HATSZÁZEZER FORINT! Ehhez jönnek a további kiadásaink: élelem, orvosi költségek, fuvarköltség.

Hogy ennek a helyzetnek véget vessünk, megvásároltunk egy tanyát, amelyből a 16 éve működő alapítványunk ELSŐ SAJÁT TELEPHELYE LESZ „bolDOG home” néven. A munkálatok jelenleg is zajlanak – amit tudunk önerőből, amiben segítséget kapunk, azt adományból oldjuk meg.

Így az adománygyűjtésünk is ezt a két célt szolgálja: az anyagi támogatás egy része a jelenleg a gondozásunkban lévő kutyák költségeire fordítjuk, egy részét pedig épülő-szépülő bolDOG home munkálataira szánjuk.

Számításaink (és reményeink) szerint ősszel végre beköltözhetnek a kutyusaink az új telephelyünkre, ám ahhoz, hogy ezt a határidőt tartani tudjuk, a ti segítségetekre van szükségünk: célunk, hogy 3.000.000 Ft-ot gyűjtsünk szeptember 30-ig, mivel ez az összeg fedezné a látható kiadásainkat. Hatalmas összeg, de bízunk abban, hogy van Magyarországon 3003 kutyabarát, aki mindössze 999 Forinttal támogatni tud minket!

Ha kíváncsi lettél az alapítványunk tevékenységére, látogass el facebook oldalunkra, vagy nézz körül a weboldalunkon! Ha első kézből szeretnéd hallani és látni, mire fordítanánk az adományokat, szívesen körbevezetünk az épülő bolDOG home területén!

Számunkra nincs sem túl nagy, sem túl kicsi adomány: hálásak vagyunk, ha a hatalmas állatorvosi számláink, vagy a bolDOG home leendő lábadozóhelyiségének költségeiben segítesz; de egyetlen tál kutyatáp vagy egy doboz csavar ára is közelebb visz a céljainkhoz! Minden Forintért hálásak vagyunk!

Jogállás:
Közhasznú

Állatvédelem
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Nekünk minden szem morzsa aranyat ér! Gondolj ránk!

Dogó mentés

Az adód 1%-a az állam szempontjából mindegy, hogy hová kerül. A te szempontodból néhány kattintásba kerül csak, hogy rendelkezz róla. A mi szempontunkból, védenceink szempontjából viszont aranyat ér!


Lezárult:
2021-05-22.
Adószám:
18480380-1-07
Érdekel
Állatvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

Mindenkinek kell egy bolDOG home!

Dogó mentés

Legyél TE a mi hősünk: segíts otthonhoz juttatni a gondozásunkban lévő kutyákat! Az alapokat letettük, megvásároltuk a tanyát - a feladat most az, hogy alkalmassá tegyük a védenceink és a személyzet fogadására!

100% 604.000 Ft összegyűlt
600.000 Ft-ból
Érdekel
Állatvédelem
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Környezetbarát állatotthonunk a "bolDOG home" létrehozása

Dogó mentés

Tervünk egy újszerű állatotthont létrehozása, ahol fontos az állatvédelem mellett a környezetvédelem is. Műanyagok, vegyszerek nélkül, napkollektorokkal, erdő telepítéssel kialakítani állataink otthonát.


Lezárult:
2020-05-20.
Adószám:
18480380-1-07
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.