People First - A társadalom Elfogadásért - Magyarországi Központi Közhasznú Egyesület

Akadálymentesség testben és lélekben, mindenkinek!

Az egyesület bármely típusú fogyatékossággal élő ember önálló életvitelét támogatja minden szinten, legyen az munka, oktatás, kultúra, turizmus, érdekvédelem. Mindennek origója az akadálymentesítés, így legfőbb tevékenységünk az akadálymentes környezet megteremtése fizikailag és a fejekben is. Fontos szerepet vállalunk a magyarországi akadálymentes turizmus elterjesztésében és fejlesztésében. Partnerségben gondolkodunk, hazai és nemzetközi szinten is. Lényeges számunkra a láthatóság és az átláthatóság, így minden tevékenységünkről pontos képet adunk weboldalunkon, Facebook oldalunkon az Instagramon, médiában, összejöveteleken, megbeszéléseken, konferenciákon. Tagjainkat fogyatékossággal élők, segítőik és családtagjaik, illetve szakemberek alkotják.

Adószám:
18027158-1-02

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
People First - A társadalom Elfogadásért - Magyarországi Központi Közhasznú Egyesület

Szervezet rövid neve:
People First Közhasznú Egyesület - Pécs

Szervezet adószáma:
18027158-1-02

Honlap:
http://peoplefirst.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/PeopleFirstHun

Youtube oldal:
http://www.youtube.com/@peoplefirstpecs

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
50800104-11110299-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 306621941

A szervezet címe:
7621 Pécs, Szent Mór utca 16

Tevékenységi kör:
Általános és egyéb szociális ellátás, szolgáltatás

Tevékenység leírása:

Legfőbb tevékenységünk az akadálymentes környezet megteremtése, melyen nemcsak a fizikai környezet megközelíthetőségét, hanem a társadalom szemléletének megváltoztatását is értjük. Érzékenyítéssel, láthatóvá válással kívánjuk elérni, hogy a társadalmi inklúzió Magyarországon is megvalósuljon, a fogyatékossággal élők is egyenrangú és önálló tagjai legyenek a társadalomnak. Fontos számunkra a kommunikáció, a meggyőzés interaktív eszközei, a barátságos, pozitív közlés.  Aktívan tenni kívánunk céljainkért, partnerségben, hiszen egymástól rengeteget tanulhatunk és együtt többet elérhetünk. Fő fókuszunk az országban egyedülálló, ingyenes, magyar és angol nyelvű Akadálymentes Pécs Adatbázis: Akadálymentes Pécs - People First

Mire gyűjt:

Szervezetünk 2018-ban létrehozta és azóta fejleszti a Pécset országosan példaértékűvé tevő Akadálymentes Pécs Adatbázisát. Ebben a nyilvános, ingyenes, magyarul és angolul elérhető adatbázisban egyszerűen, kategóriánként kereshetően bemutatjuk Pécs és közvetlen környéke, érintettek által feltárt, VALÓBAN akadálymentes helyszíneit. Teamünk feltárásaiban részletes leírások, sok fotó, térkép, és további elérhetőségek szerepelnek, hogy egyénileg is eldönthető legyen, bevállalható-e valaki számára egy-egy helyszín. Célunk a helyi lakosság életének tervezhetőbbé tétele, illetve a Pécsre látogató magyar és külföldi turisták segítése. Ezzel nagyban hozzájárulunk az akadálymentes turizmus fejlődéséhez. Nincs még egy téma, mely ilyen széles célcsoportnak fontos, tulajdonképpen MINDENKINEK akinek az akadálymentesség elengedhetetlen: babakocsisoknak, időseknek, átmeneti sérülteknek, vagy akár gurulós táskát húzóknak. Gyere velünk, segíts nekünk, legyen sima az út mindenkinek! :) http://peoplefirst.hu/akadalymentes-pecs/

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Belépőjegy - Gyere Pécsre! Akadálymentes adatbázist kínálunk

People First Közhasznú Egyesület - Pécs

Azt gondolnád az akadálymentesség csak a fogyatékossággal élőknek fontos. Pedig nem! Ahova kerekesszékkel nem jutsz be, oda babakocsival, idősként sem, sőt, a bőröndöd is elakad.


Adománygyűjtés indult: 2021.04.20.
Összeg: 260.116 Ft
Támogatók száma: 24
Érdekel Támogatom
Szociális
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Legyen mindenkinek akadálymentes!

People First Közhasznú Egyesület - Pécs

Tegyük a világunkat olyanná, amely mindenkinek megfelel. Ne zárjunk ki senkit sem. A cél közös: mindenki jusson el oda, úgy, és azzal, ahova szeretne. :)


Lezárult:
2023-05-23.
Adószám:
18027158-1-02
Érdekel
Szociális
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Legyen akadálymentes a világ mindenhol és mindenkinek!

People First Közhasznú Egyesület - Pécs

Fogyatékossággal élőknek, babakocsisoknak, időseknek, sérülteknek, de még a bőröndhúzogatóknak is fontos, hogy mindenhova eljuthassanak. Mi ezért dolgozunk! Ismerjük és értesük meg egymást, segíts ebben Te is!


Lezárult:
2021-05-22.
Adószám:
18027158-1-02
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.