Partners Hungary Alapítvány


Célunk egy sokszínű, elfogadó, nyitott, a környezetével és a természettel harmóniában élő társadalom, amely képes integrálni a különböző kultúrák értékeit, egyéni (személyes) és társadalmi szinten egyaránt, és amelyben az esélyegyenlőséget megteremtő struktúrák biztosítottak az önmegvalósításhoz.

Adószám:
18068038-2-42

Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Partners Hungary Alapítvány

Szervezet rövid neve:
PHA

Szervezet adószáma:
18068038-2-42

Honlap:
http://www.partnershungary.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Partners-Hungary-Alapítvány-254886727873568/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/partnershungary

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10701094-22492102-51100005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-4385260

A szervezet címe:
1072 Budapest, Rákóczi út 22. 4. 24.

Tevékenységi kör:
Általános nonprofit szövetségek, szolgáltatók

Tevékenység leírása:
2015. január 1-től a Partners Hungary Alapítvány biztosítja a szervezeti hátteret ROMED2 és ROMACT program magyarországi megvalósításához. A programokat az Európa Tanács koordinálja. A ROMED program 24, míg a ROMACT program 7 országban valósul meg. A programok célkitűzése a helyi roma integráció előmozdítása. „Együtt a jobb egészségért, értünk, velünk” - E projekt fő célja a romák egészségügyi szolgáltatásokhoz való jobb hozzáférésének támogatása, egészség-tudatosságuk fejlesztése. A projekt célja az interkulturális mediátor szakma megteremtése is. A Safe Arrival projektünk célja a szakképzésben történő lemorzsolódás csökkentése, míg az ALCOA PROJECT POWER - PROGRESSION OF WOMEN ENGINEERS˝ program keretén belül a diákok, kiemelten a lányok matematika, technológia és mérnöki tudományok iránti érdeklődését kívánjuk felkelteni. Az alapítvány 2014 óta dolgozik a Lépésről Lépésre koragyermekkori projekten, melynek célja a gyermekköztpontú és innovatív pedagógiai programok hazai elterjesztése. A programmal az Alapítvány tagja lett az International Step by Step Association-nek.Az elmúlt 1-2 évben több, mint száz mediátort képeztünk ki a különböző projektjeink keretében. Jelenleg is egy tucat településen vagyunk jelen valamilyen formában és valósítunk meg társadalmi befogadást célzó projekteket. Az "Együtt a jobb egészségért - értünk, velünk" projekt keretén belül az elmúlt három évben olyan akciprojekteket valósítottunk meg, ahol a közösség tagjai fogalmazták meg a legégetőbb egészségügyi problémákikat és közössen próbáltak megoldásokat keresni erre. Ennek eredményeként a helyiek több, mint 100 kültéri illemhelyet építettek eddig Nagyecseden és Porcsalmán. Az utóbbi években több, az iskoláskoróakat célzó projektet is elindítottunk (ALCOA, SAfe Arrival), mellyel több száz diákot sikerült elérnünk. Jelentős esemény az Alapítvány életében, hogy az Ec-Pec Alapítvány megszűnésével mi irányítjuk Magyarországon a nemzetközi Lépésről lépésre pedagógiai programot. Ezzel a projekttel egyrészt bővíteni tudtuk az alapítvány tevékenységi köreit, másrészt a nemzetközi Partners-hálózat mellett egy új nemzetközi hálózatnak is tagjaivá válhattunk.

Mire gyűjt:

Tavaly  84 WC épült Porcsalmán, amivel 84 családnak tudtunk segíteni. Még körülbelül 30 WC kellene a faluban és ez azt jelentené, hogy a legszegényebb helyi családok mindegyikének lenne végre WC-je.

Egy WC ára körülbelül tízezer forint. Ez csak az anyagköltséget, illetve a szögek árát jelenti, ugyanis fontos, hogy a helyiek maguknak építik meg ezeket, illetve oldják meg az illemhelyek helyszínre szállítását. Mindez azért fontos, mert ezzel aktivizálni tudjuk a helyi közösséget és képessé válnak arra hogy maguk is megpróbálják megoldani a problémáikat.

Az "Együtt a jobb egészségért - Értünk, Velünk" projektünk alatt jöttünk rá, hogy az illemhelyek teljes hiánya (tehát akinek még a kertjében sincs WC-je), valószínűleg családok tízezreit érinti ma Magyarországon. 

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Közösségi
kampány

Illemhely építés Encsen közösségi összefogással

PHA

100% 500.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
kampány

Illemhely építés Encsen - közösségi összefogással

PHA

82% 496.500 Ft összegyűlt
600.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
kampány

Van Vécéd!

PHA

16% 98.500 Ft összegyűlt
600.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
kampány

Van Vécéd!

PHA

100% 337.000 Ft összegyűlt
337.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
kampány

Van Vécéd!

PHA

25% 87.000 Ft összegyűlt
337.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.