Ökológiai Evolúció Alapítvány

Hősködj velünk, egyél jót!

Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az élelmezés és a környezetvédelem közötti kapcsolatra. Ha megértjük, hogy a mindennapi dolgok során -mint például a napi háromszor étkezés- is lehetőségük van környezetbarát döntést hozni, talán más területen is könnyebb lesz "zölden" dönteni.

Adószám:
18279111-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Ökológiai Evolúció Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Felelős Gasztrohős Alapítvány

Szervezet adószáma:
18279111-1-43

Honlap:
http://www.gasztrohos.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/FelelosGasztrohos

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCbFgfjJG7JHeH8w3LMOFGUw

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200010-00208947

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 20 201 9660

A szervezet címe:
1113 Budapest, Bocskai út 43-45. VIII. 175.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:
Az Alapítványt egy önkéntesekből álló, egyre növekvő létszámú csoport működteti. Meggyőződésünk, hogy a felelős étkezési kultúra elterjesztése mindannyiunk érdeke, amely ugyanúgy hat az egyének egészségi állapotára, mint az ország gazdaságának fejlesztésére. Kezdeményezésünkkel célunk a tudatformálás. Támogatjuk a helyi, szezonális ételek fogyasztását, a piacra járást a szupermarketekkel szemben, a kiemelten környezetterhelő ételek (hús és tejtermékek) fogyasztásának csökkentését, és segítünk a felelősen gondolkodó vendéglátóhelyeknek a környezetbarát intézkedések bevezetésében.A 2012 elején indult Felelős Gasztrohős blognak (www.gasztrohos.blog.hu) havonta 5000-10.000 látogatója van, a Goldenblog szakmai zsűrije 2012-ben és 2013-ban is kategóriájának TOP 10-ébe szavazta több, mint 100 nevező közül. Honlapunkat emellett napi 350-en keresik fel zöld háztartással, élelmiszer-hulladék csökkentéssel, étterem zöldítéssel kapcsolatos tanácsokért. A Fenntartható Étterem minősítés híre egyre terjed, 2016-re 32 vendéglátóhely nyerte el a minőstést és így a Felelős Gasztrohős Hálózati tagságot. 2014-ben a Fogj Kezet a Termelővel! kampány során közel 20.000 emberhez jutott el üzenetünk; Alma Szerda kampányunkhoz pedig több százan csatlakoztak. 2013-ban a nejlonzacskók ellen indított kampányunkhoz közel 700 résztvevő csatlakozott, húsevés mérséklésére irányulóhoz pedig több mint 250-en. Az utóbbi években több rádió és TV műsorban is szerepeltünk (pl: Klubrádió, Katolikus, Kossuth, Európa, Ozone Network, Zöld Tea). Az írott sajtó közül a HVG a Fenntartható Fejlődés különszámában, a Ma és Holnap és a Szabad Föld is beszámolt tevékenységünkről.

Mire gyűjt:

Önkéntesen dologozunk, ezért a befolyt adományokat kampányok kidolgozására, népszerűsítésére és tudatformálásra költjük. Célunk az étkezési szokások megreformálása az egészséges és kevésbé környezetterhelő ételek elterjesztésével, és a magyar vendéglátás "zöldítése".

2017-es terveink között szerepel egy oktatóanyag kidolgozása gyermekek számára, illetve számos, a felelős étkezéssel kapcsolatos online kampány.

Folyamatosan dologozunk a Fenntartható Vendéglátóhely minősítés kiterjesztésén is: a környezet védelme mellett elkötelezett éttermeknek, kávézóknak, bároknak tanácsot adunk, és az ő példájukon keresztül inspiráljuk a többi vendéglátóegységet, hogy tegyen működése fenntarthatóságáért.

Jogállás:
Közhasznú

Zöld
Közösségi
adománygyűjtés

Ha kedves az ételed!

Felelős Gasztrohős Alapítvány

100% 410.100 Ft összegyűlt
410.000 Ft-ból
Érdekel
Zöld
Közösségi
adománygyűjtés

Ha kedves az ételed...

Felelős Gasztrohős Alapítvány

81% 409.100 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.