Mancsok és Paták Terápiás Egyesület

Segítenek a mancsok és a paták!

Szervezetünk célul tűzte ki, hogy az országban minél többen megismerjék az állatasszisztált terápiában rejlő lehetőségeket,valamint hogy segítsünk azoknak is a terápiákhoz jutni akik esetleg ezt anyagilag nem engedhetnék meg maguknak.

Adószám:
19107538-1-09

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Mancsok és Paták Terápiás Egyesület

Szervezet adószáma:
19107538-1-09

Honlap:
http://mancsokespatak.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/mancsokespatak/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11738008-21468548-________

A szervezet telefonszáma:
+36 304831410

A szervezet címe:
4251 Hajdúsámson, Darvas utca 25.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Tevékenység leírása:
Kutyákkal és lovakkal folytatott foglalkozások szervezése és lebonyolítása ép, valamint testileg és/vagy értelmileg sérült személyek számára, illetve a terápiás tevékenységek személyi, tárgyi és környezeti feltételeinek biztosítása, körülményeinek javítása. Gyógypedagógiai lovaglás és a hippoterápia szakmai, személyi, tárgyi és környezeti feltételeinek biztosítása. A kutyákkal folytatott terápiás tevékenység céljára történő kutyakiképzés szervezése, személyi és tárgyi feltételeinek biztosítása. Egyéb segítő kutyák (mozgássérült-segítő, személyi segítő, hallókutya, rohamjelző, vakvezető) kiképzésének támogatása, átadása arra jogosult személyek részére. Terápiás lókiképzés támogatása lovasterápiával foglalkozó szakemberek és szervezetek számára. A kutyákkal és a lovakkal folytatott terápiás tevékenységre való felnőtt képzés (akkreditált pedagógusképzés, terápiás kutya felvezetője képzés) és továbbképzés szervezése, lebonyolítása, személyi és tárgyi feltételeinek biztosítása. Tanfolyamok, továbbképzések szervezése, lebonyolítása. A kutyákkal illetve a lovakkal folytatott terápiás tevékenységgel kapcsolatos publikációs tevékenység, nemzetközi kapcsolatok kialakításának támogatása. A kutyás és lovasterápiás szakemberek szakmai és tudományos továbbképzésének támogatása, hazai és nemzetközi kongresszusokon, továbbképzéseken való részvétel támogatása. Az állatasszisztált terápiás foglalkozások népszerűsítése. Előadások, oktatások szervezése az állatvédelemről és a felelős állattartásról. Óvodások, általános iskolások számára foglalkozások tartása. Sportolási (elsősorban kutyás és lovas) lehetőségek személyi és tárgyi feltételeinek biztosítása. Lovas és kutyás szabadidős foglalkozások, ismeretterjesztő táborok megszervezése és lebonyolítása.

Mire gyűjt:
Rászoruló gyerekek fejlesztéséhez keresünk támogatókat, valamint minél több iskolába szeretnénk eljutni állatasszisztált pedagógiát bemutatni és alkalmazni.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.