Mahájána Alapítvány

Együtt sokra visszük!

A Mahájána Alapítvány célja, hogy hátrányos helyzetű gyerekek tanulását segítse Csörögön. Tevékenységünket kiterjesztjük családjaikra is, akiket neveléssel, tanulással, munkába állással kapcsolatos kérdésekben támogatunk. Fontosnak tartjuk a helyi közösség kialakítását, fejlesztését.

Adószám:
18407505-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Mahájána Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Mahájána Alapítvány

Szervezet adószáma:
18407505-1-41

Honlap:
http://www.mahajana-alapitvany.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Cs%C3%B6r%C3%B6gi-Tanoda-364640607001891/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11713012-20004161-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 706042671

A szervezet címe:
1055 Budapest, Nagy Ignác utca 19/b. I 1.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

A Mahájána Alapítvány céljai megvalósítására 2012-ben hozta létre a Csörögi Tanodát. Harminc-negyven  általános iskolás gyerek jár hozzánk, akik tanulási készségeket fejlesztő foglalkozásokon vesznek részt. Ezenkívül biztosítunk számukra különböző szabadidős programokat, korrepetálási lehetőségeket. Munkánkat önkéntesek segítik, köztük középiskolások és egyetemisták. Az ő érzékenyítésüket is fontos feladatnak érezzük. Gyakran hívunk vendégeket, köztük sikeres roma embereket, mert azt szeretnénk, ha a tanodás gyerekek elhinnék, hogy érdemes küzdeni. Rendszeresen látogatjuk a családokat, szülőfórumokat szervezünk, tartjuk a kapcsolatot a gyerekek iskoláival és más szociális intézményekkel, valamint hozzánk hasonló tevékenységet folytató szervezetekkel.

Mire gyűjt:

A tetőtér beépítésére gyűjtünk (saját tulajdonú házunkban), amit a gyerekek létszáma tesz szükségessé. Amennyiben ez megvalósul, úgy a munkánk hatékonyabbá válik, hiszen csendesebb, nyugodtabb légkörben, ezáltal eredményesebben tanulhatunk a gyerekekkel. Szeretnénk azt is elérni, hogy a felsőseink számára a kisebbektől elkülönített tér álljon rendelkezésre, amit a saját elképzelésüknek megfelelően rendezhetnek be. Ezzel önállóságra és felelősségvállalásra neveljük őket.  A tetőtér szolgálna az ünnepségeink megtartására, amelyeken a gyerekeken kívűl családjuk többi tagja is részt vesz. A beruházás teljes összege 7 457 000 Ft, amiből idáig  6 410 000 Ft valósult meg. Most a maradék pénz összegyűjtésén dolgozunk, és aztán miénk a tér...

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Közösségi
kampány

Olvasó Karácsony

Mahájána Alapítvány

Tedd boldoggá a csörögi nehéz sorsú gyermekek karácsonyát! Járulj hozzá, hogy megvehessük az érdeklődésüknek megfelelő könyvet, majd ha elolvasták és beszámoltak róla, élményajándékban részesüljenek.

114% 321.500 Ft összegyűlt
280.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
kampány

Tér kell, hogy tanulhassanak!

Mahájána Alapítvány

Segíts a házunk tetőterének beépítésében! Így a csörögi, nehéz körülmények között élő gyerekeknek lesz hol tanulniuk, fejlődniük.

158% 635.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.