Magyar-Lengyel Baráti Társaság Somogy Megyei Csoportja

Magyar lengyel két jó barát

Szervezetünk célja, hogy a magyar-lengyel barátság ügyét megtöltsük igazi tartalommal, hogy a múltból építkezve a jövőt építsük.

Adószám:
19191856-1-14

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Magyar-Lengyel Baráti Társaság Somogy Megyei Csoportja

Szervezet rövid neve:
Magyar-Lengyel Baráti Társaság

Szervezet adószáma:
19191856-1-14

Honlap:
http://Dwabratanki.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/lengyelek

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11743002-20192394-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 709086207

A szervezet címe:
7400 Kaposvár, Szitakötő utca 21-23.

Tevékenységi kör:
Kisebbségi, nemzetiségi kultúra ápolása

Tevékenység leírása:

A Magyar-Lengyel Baráti Társaság Somogy Megyei Csoportja több mint 30 éve alakult azzal a céllal, hogy az akkor szépszámmal Magyarországon, azon belül is Somogyban, letelepedő lengyelek érdekképviseletét és társadalmi beilleszkedését segítse. Az eltelt évtizedek alatt tevékenységeik sorában főleg a kulturális és oktatási terület erősödött neg. Közösségépítő klubprogramjainkon a filmvetítések és író-olvasó találkozók melett lengyel ételkóstolókat, vagy egyszerűen kedélyes beszélgetéseket is szervezünk.

Pár éve a szervezet fiatalítását tűztük ki célul, így például történelem órákat szervezünk középiskolásoknak, illetve iskolai keretek között lengyel nyelvoktatást is végzünk. Egy éve pedig egy óriási munkába kezdtünk: lefodítjuk és kiadjuk a II. Világháború alatt Balatonbogláron működő Lengyek Gimnázium és Lyceum diákjainak a naplóját. 

Mire gyűjt:

Egyszer volt, hol nem volt, a II. Világháború alatt működött Balatonbogláron egy Lengyel Gimnázium és Lyceum. Ennek diákjai pedig szorgalmasan vezettek egy naplót, amit két diák a német megszállás során megmentett, és életük kockáztatásával rejtegették. A napló kötetei pedig idővel egy levéltár mélyére kerültek, majd mindenki megfeledkezett róluk.

Egy szerencsés véletlennek köszönhetően ezt az elveszett történelmi emléket megtaláltuk, és úgy döntöttünk, hogy közkinccsé tesszük. Szeretnénk lefordítani és könyvként kiadni, mégpedig egy köteten belül magyar és lengyel nyelven!

Kérjük segítsen adományával, hogy a megkezdett munkát befejezhessük, és ez a könyv ott lehessen minden magyar és lengyel iskolában!

Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

Segíts kiásni a kincset!

Magyar-Lengyel Baráti Társaság

Segíts benne, hogy elkészülhessen a magyar fordítása az egykori balatonboglári lengyel menekültiskola diákjai által írt naplónak! Segíts egy értékes kincs megmentésében!

83% 417.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.