Magyar Ifjúsági Konferencia Egyesület

Segítség. Otthon. Magyarul.

A Magyar Ifjúsági Konferencia Egyesület (MIK) civil szervezet, mely a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok legmagasabb szintű egyeztető fóruma. Jelenleg 45 tagszervezete van 10 régióból (bánság és regát, burgenland, diaszpóra, erdély, felvidék, horvátország, kárpátalja magyarország, muravidék, vajdaság). Legújabb kezdeményezésünk a Segítség.ma közösségi startup egy igazi Kárpát-medencei együttműködés, mely egy online platform formájában fog testet ölteni. Megálmodói egymástól függetlenül ismerték fel, hogy a külhoni területeken az anyanyelvű egészségügyi, mentálhigiénés és speciálpedagógiai ellátás elérhetősége és biztosítása az otthonmaradás egyik kulcsa. A csapat tagjai szerencsés véletleneknek és találkozásoknak köszönhetően egymásra találtak és megálmodták a Segítség.ma online felületet, melynek célja, hogy szolgáltatásain keresztül a legégetőbb 4 problémára nyújtson választ. A felület várhatóan 2020 őszén készül el és a következő alapvető funkciókkal fog rendelkezni: - Magyar nyelvű egészségügyi, mentálhigiénés, gyógypedagógiai, fejlesztő- és más terápiás szakemberek keresése hely és szakterület alapján (mind a szakemberek, mind a páciensek számára) - Szakmai gyakorlati hely keresésének lehetősége egyetemi hallgatók számára - Betegedukációs tartalmak biztosítása mind a szakemberek, mind a páciensek számára - Szakmai webináriumok biztosítása a határon túli területek és a diaszpóra magyar anyanyelvű betegei és szakemberei számára Fokozatosan beépülő egyéb szolgáltatásainkkal 2021-ben elérhetővé tesszük az alábbi fejlesztéseket a felületen, továbbá elindítjuk mobil applikációnkat is. - Online időpontfoglalás - Online kapcsolatfelvétel a segítséget kereső felhasználó és szakember, illetve páciens és orvos között - Kórtörténet felállítása (több nyelven, magyarul és a többségi nyelveken) - Szakemberek értékelése - Tudástár (online, letölthető szakmai anyagok) - Szakemberek egymás közötti kommunikációjának megteremtése

Adószám:
18745500-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Ifjúsági Konferencia Egyesület

Szervezet rövid neve:
segitseg.ma - MIK

Szervezet adószáma:
18745500-1-41

Honlap:
http://www.segitseg.ma

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/Segitseg.ma

Youtube oldal:
http://www.youtube.com/channel/UCOVnSB3OkgSZVjAsqHWhpLQ/featured

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11713081-21241587-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 10000000

A szervezet címe:
1055 Budapest, Markó utca 7. 6. 9.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Tevékenység leírása:

A Magyar Ifjúsági Konferencia Egyesület (MIK) civil szervezet, mely a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok legmagasabb szintű egyeztető fóruma. Jelenleg 45 tagszervezete van 10 régióból (bánság és regát, burgenland, diaszpóra, erdély, felvidék, horvátország, kárpátalja magyarország, muravidék, vajdaság).

Legújabb kezdeményezésünk a Segítség.ma közösségi startup egy igazi Kárpát-medencei együttműködés, mely egy online platform formájában fog testet ölteni. 

Megálmodói egymástól függetlenül ismerték fel, hogy a külhoni területeken az anyanyelvű egészségügyi, mentálhigiénés és speciálpedagógiai ellátás elérhetősége és biztosítása az otthonmaradás egyik kulcsa. A csapat tagjai szerencsés véletleneknek és találkozásoknak köszönhetően egymásra találtak és megálmodták a Segítség.ma online felületet, melynek célja, hogy szolgáltatásain keresztül a legégetőbb 4 problémára nyújtson választ. A felület várhatóan 2020 őszén készül el és a következő alapvető funkciókkal fog rendelkezni:

  • Magyar nyelvű egészségügyi, mentálhigiénés, gyógypedagógiai, fejlesztő- és más terápiás szakemberek keresése hely és szakterület alapján (mind a szakemberek, mind a páciensek számára)
  • Szakmai gyakorlati hely keresésének lehetősége egyetemi hallgatók számára
  • Betegedukációs tartalmak biztosítása mind a szakemberek, mind a páciensek számára
  • Szakmai webináriumok biztosítása a határon túli területek és a diaszpóra magyar anyanyelvű betegei és szakemberei számára


Fokozatosan beépülő egyéb szolgáltatásainkkal 2021-ben elérhetővé tesszük az alábbi fejlesztéseket a felületen, továbbá elindítjuk mobil applikációnkat is.

  • Online időpontfoglalás
  • Online kapcsolatfelvétel a segítséget kereső felhasználó és szakember, illetve páciens és orvos között
  • Kórtörténet felállítása (több nyelven, magyarul és a többségi nyelveken)
  • Szakemberek értékelése
  • Tudástár (online, letölthető szakmai anyagok)
  • Szakemberek egymás közötti kommunikációjának megteremtése

Mire gyűjt:

A Segítség.ma közösségi startup, amely a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) kizárólagos tulajdonát képezi. A felület fejlesztését az Innovációs és Technológiai Minisztérium, továbbá magánszemélyek anyagi és szakmai támogatásának köszönhetően tudtuk elindítani. Szakmai csapatunk lelkesedése megtörhetetlen, ugyanakkor az általunk vállalt feladatok és fejlesztések jelentős anyagi terheket rónak ránk. Arra buzdítunk mindenkit, hogy támogassa anyagilag vagy szakmailag projektünket. Szeretnénk minél hamarabb a lehető legmagasabb szintű szolgáltatással segíteni a határon túli és a diaszpórában élő szakembereket és családokat.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.