Új Start Alapítvány

A cigányság Magyarország erőforrása

Az újSTART célja, hogy a leghátrányosabb helyzetben élő emberek saját erőforrásait mozgósítsa és erre épített programjai mobilitási utakat nyissanak számukra.

Adószám:
18975154-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Új Start Alapítvány

Szervezet rövid neve:
újSTART

Szervezet adószáma:
18975154-1-42

Honlap:
http://www.ujstartalapitvany.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/%C3%9Aj-Start-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny-140465300077644/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/farrrkas

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11708001-22240761-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 309060858

A szervezet címe:
1084 Budapest, Déri Miksa utca 3.

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Az újSTART 2018. februárban a Polgár Alapítványból "kiválással" jött létre. Azokat a programokat folytatja, amelyeket a Polgár Alapítvány keretei között sikerre vitt. A roma tehetség programot ("Legnagyobb hatású program" kategória Civil Díj, az "Esélyt a szemnek!" programot ("Legjobb együttműködés" kategória Civil Díj), a legszegényebb falvak családjait segítő "személyes adományozási" akciókat és közösség építő projekteket.

Mire gyűjt:

Az Új Start Alapítvány és a Magyar Optikus Ipartestület (MOI) A Látásért Alapítványa 2016 óta üzemelteti az Esélyt a szemnek! elnevezésű szemüvegadományozási programját. A program olyan hátrányos helyzetű embereket támogat szemüveggel, akik nem tudják megvásárolni azt. Ők azok, akik a munkájuk elvégzésében, a tanulmányaik során hátrányba kerülnek annak okán, hogy nem áll a rendelkezésükre megfelelő látásjavító eszköz. A programunkat adományozók és önkéntesek közösen működtetik olyan példátlan együttműködésben, ami miatt 2016-ban a Legjobb együttműködés kategóriában Civil Díjasok lettünk. A piaci versenytársak ebben a programban partnerekké válnak, pl. az összes magyarországi lencsegyártó támogatja a segítő munkánkat. Optika tulajdonosok a lebonyolítói az adományozásnak önkéntes munkában, a kereteket a MOI tagsága és magánadományozók adják össze. Mostanra 1017 embernek 1313 db szemüveget adományozhattunk. Ahhoz, hogy idén minél több emberen tudjunk segíteni szemüveggel, ami a szegények számára igazi luxuscikknek számít, szükségünk lenne egy olyan szemészeti szűrőberendezésre, ami képes arra, hogy kisebb gyerekek látásproblémáit pupillatágítás nélkül is képesek legyünk kiszűrni. Az eszköz magyarországi ára 2,8 Millió Ft + Áfa, de az Argus Optik Kft felajánlotta nekünk, hogy hozzásegítenek minket a PLUSOPTIX A12 elnevezésű binokuláris videorefraktométer megvásárlásához azzal, hogy csak a mi programunknak a piaci ár töredékéért 1,6 Millió Ft + Áfa-ért adják. Nagyon szeretnénk élni ezzel a felajánlással, ami rendkívül nagyvonalú! Ezt a gyűjtést azért szervezzük, hogy meg tudjuk venni ezt az új  szemészeti eszközt, hogy minél hatékonyabban segíthessünk olyan embereken, akik csak ránk számíthatnak abban, hogy látásuk gondozva lesz. 

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet ()

  Adománygyűjtési beszámoló (Beszámoló_2018)

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Mi is itt vagyunk!

újSTART

A roma tehetség táborban közös projekteken dolgoznak az ország különböző részéről érkező fiatalok. Az eredmény mindig valami különös meglepetés. Segíts, hogy évente legalább egyszer találkozzanak!

15% 65.500 Ft összegyűlt
420.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Tábor, ahonnan üzennek a fiatalok

újSTART

A roma tehetség táborban közös projekteken dolgoznak az ország különböző részéről érkező fiatalok. Az eredmény mindig valami különös meglepetés. Segíts, hogy az idén is hallassák a hangjukat!

102% 490.000 Ft összegyűlt
480.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.