Gólyahír Alapítvány az Örökbefogadó Családokért

Minden gyereknek családban a helye

A Gólyahír Alapítvány azon dolgozik, hogy segítsen a Gólyahíres örökbefogadó családoknak kiegyensúlyozott, a saját történetét elfogadó sikeres, a társadalomba maximálisan beilleszkedni képes embereket nevelni.

Adószám:
18524734-1-43

Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Gólyahír Alapítvány az Örökbefogadó Családokért

Szervezet rövid neve:
Gólyahír Alapítvány

Szervezet adószáma:
18524734-1-43

Honlap:
https://golyahiralapitvany.wixsite.com/alapitvany

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/groups/275188675968286/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10701018-68493985-51400006

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 303237743

A szervezet címe:
1123 Budapest, Győri út 3. fsz.2.

Tevékenységi kör:
Családi problémák kezelése

Tevékenység leírása:

A család. Egy fogalom, ami sokunk számára természetes. Az élet azonban néha különös forgatókönyveket ír. Van, ahol hiába várják, nem érkezik meg a kisbaba, más gyermekek váratlanul kezdenek növekedni szülőanyjuk szíve alatt, mit sem sejtve arról, hogy környezetük nincs felkészülve érkezésükre.Sok nő találja magát abban a helyzetben, hogy kénytelen felismerni: nem képes gondoskodni a benne készülődő kis életről. A döntés, hogy gyermekét mégis megszüli, majd örökbe adja a kisbabát, esélyt adva neki az életre, bátor de kegyetlenül nehéz elhatározás. Szembe kell néznie, környezete és a társadalom előítéleteivel. Ilyenkor nagyon jól jön egy segítő kéz. A Gólyahír Egyesület, 2000 óta majdnem 1000 gyereknek segített nyílt örökbefogadás útján szerető családot találni. Így a csecsemők életük első napjától családba kerülhetnek. A Gólyahír ügyel arra, hogy az örökbefogadás után se engedje el az örökbefogadó családok kezét. Mára a gólyahíres családok egy több ezer fős, összetartó, egymást segítő közösséget alkotnak. Az egyre bővülő közösség támogatására 2014-ben létrejött a Gólyahír Alapítvány, amely azon dolgozik, hogy 1) segítsen a Gólyahíres családoknak kiegyensúlyozott, a saját történetét elfogadó sikeres, a társadalomba maximálisan beilleszkedni képes embereket nevelni. 2) a Gólyahír Egyesület segítségével örökbefogadó családokat összetartó közösséggé formálja közösségi élményeken, személyiségfejlesztő és élményprogramokon keresztül. 3) az örökbefogadott gyerekeknek fejlesztési lehetőségeket biztosítson. Támogatást ad a családoknak az örökbefogadáshoz köthető érzelmi, egészségi és kognitív problémák megelőzésében és megoldásában. Segíti a családokat a részképesség zavarokkal küzdő gyermekek fejlesztésében. Támogatja a kiemelkedően tehetséges gyermekek fejlődését, a különböző irányú tehetséggondozást. 4) elősegítse az örökbefogadás társadalmi megítélésének fejlődését, a szemléletformálást ismeretterjesztő rendezvényeken és kiadványokon keresztül. Az Alapítvány feladatának tekinti az örökbefogadással kapcsolatos hasznos információkat mind szélesebb körben eljuttatni a szakemberekhez és a közvéleményhez. 5) támogassa gólyahíres családokat, pénzbeli vagy természetbeni támogatással, ha azok átmenetileg nehéz élethelyzetbe kerültek, haláleset, a szülők munkanélkülivé válása vagy gyermekük betegsége miatt.

Mire gyűjt:

A Gólyahír Alapítvány frissen alakult futóklubja a K&H maratonváltón indul, hogy megmutathassuk, hogy a szívünkből született gyermekek milyen fontosak számunkra! Minden megtett kilométer az elfogadásért, az örökbe-örökre-családok egységéért szól. A Gólyahíres nagy család 1000 gyermekével a magyar társadalom tükörképe: vannak közöttünk szegényebbek-gazdagabbak, gyors lábúak és olyanok, akiknek a 7 km lefutása kemény kihívás! Segíts nekünk, hogy 25 örökbefogadott fiatal nyári táborozásához, lelki-testi-szellemi feltöltődéséhez hozzájárulhassunk! A család. Egy fogalom, ami sokunk számára természetes. Az élet azonban néha különös forgatókönyveket ír. Van, ahol hiába várják, nem érkezik meg a kisbaba, más gyermekek váratlanul kezdenek növekedni szülőanyjuk szíve alatt, mit sem sejtve arról, hogy környezetük nincs felkészülve érkezésükre.Sok nő találja magát abban a helyzetben, hogy kénytelen felismerni: nem képes gondoskodni a benne készülődő kis életről. A döntés, hogy gyermekét mégis megszüli, majd örökbe adja a kisbabát, esélyt adva neki az életre, bátor de kegyetlenül nehéz elhatározás. Szembe kell néznie, környezete és a társadalom előítéleteivel. Ilyenkor nagyon jól jön egy segítő kéz. A Gólyahír Egyesület, 2000 óta majdnem 1000 gyereknek segített nyílt örökbefogadás útján szerető családot találni. Így a csecsemők életük első napjától családba kerülhetnek.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (Közhasznúsági jelentés 2017)


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.