Fontanus Közhasznú Alapítvány

Teremts értéket!

Az Alapítvány célja olyan új módszertanok, képzési formák kidolgozása és alkalmazása, amelyek az önálló gondolkodás és a társadalmi felelősségvállalás erősítését segítik, valamint az e cél elérését segítő kezdeményezések összefogása. Jelenlegi tudásunk alapján az ember az egyetlen élőlény a Földön, amely valódi értelemben vett fejlődésre, azaz tudatos változtatásra lehet képes. Ennek a képességnek csak a lehetősége születik velünk, mint minden képességgel: ezzel is meg kell tanulnunk bánni, kitanulni, hogy hogyan működik. Az ember képes a fejlődésre. Mindenkiben ott rejlik számos lehetőség, amely kibontakozásra vár. A fejlődéssel, a tudás átadásával és elsajátításával olyan világ jöhet létre, amelyben az emberek egymással együttműködve, egymást segítve építhetik fel önmagukat és magukon keresztül a világot – értékek mentén. Az Alapítvány tevékenységével ezeknek az embereknek a munkáját szeretnénk megkönnyíteni, lehetőséget teremtve nekik arra, hogy együttműködve, egymást tanítva, együtt dolgozva alkossanak, ezáltal gazdagítva társadalmunk.

Adószám:
18912449-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Fontanus Közhasznú Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Fontanus Alapítvány

Szervezet adószáma:
18912449-1-41

Honlap:
https://alapitvany.fontanus.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/FontanusAlapitvany/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10103173-23948500-01005001

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 203849873

A szervezet címe:
1133 Budapest, Hegedűs Gy. utca 97/b. 6 2.

Tevékenységi kör:
Ismeretterjesztés, támogatás

Tevékenység leírása:
Az Alapítvány olyan kezdeményezéseket támogat, illetve szervez, amelyek az alábbi értékek közvetítéséhez járulnak hozzá: – a különböző tudományterületek egymástól való elszigeteltségének feloldása, kapcsolódási pontok, összefüggések keresése, felismerése és gyakorlati alkalmazása a fejlődés érdekében, – a tudomány emberközelibbé tétele, a hétköznapi élet kihívásaira adandó válaszok kidolgozása, nyilvános megvitatása, a hétköznapok embereinek bevonása a tudományos vizsgálódásba, kutatásba, közös gondolkodásba, – az egyén mint érték, a vélemények sokféleségének tiszteletben tartása, a párbeszéd elősegítése, a nyitottság, az önálló gondolkodás elősegítése, – az egyetemes emberi fejlődés új útjainak keresése elsősorban nem a technológiai fejlődés, hanem az általános szellemi fejlődés és az emberek közötti együttműködés szem előtt tartásával, valamint – az egyéni fejlődés és a közösség fejlődésének összekapcsolása.

Mire gyűjt:
Gondolkodást fejlesztő játékot minden iskolába. Célunk, hogy minél több iskolában elérhetőek legyenek a gyerekek számára, egy olyan nem virtuális társasjátékok, melyek egyben izgalmasak, és fejlesztik a gondolkodást, a térlátást.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  1%-os nyilatkozat


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.