"Efrata" Alapítvány a Hajléktalanokért - Csak Egyet Szolgálat

Remény a reménytelenségben, van kiút a hajléktalanságból

Egészségmegőrzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység. Szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása. Hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése. Munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése.

Adószám:
18242090-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
"Efrata" Alapítvány a Hajléktalanokért - Csak Egyet Szolgálat

Szervezet rövid neve:
Efrata

Szervezet adószáma:
18242090-1-42

Honlap:
http://www.csakegyet.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/csakegyet

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11719001-20322546-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-70-4242766

A szervezet címe:
1068 Budapest, Király utca 98. /A.

Tevékenységi kör:
Egyházak, vallási közösségek, gyülekezetek

Tevékenység leírása:

Személyes odafigyeléssel, egyéni és csoportos mentálhigiénés segítéssel, szociális munkával próbálunk vendégeink helyzetén segíteni. Havonta 2700 reggelit és 2700 ebédet osztunk ki a rászorulók között havonta. 2014-ben heti 15-20, legalapvetőbb élelmiszereket tartalmazó kríziscsomagot adhatunk ki a legelesettebb, sokszor családos embereknek. Ezek a kríziscsomagok az adományoknak köszönhetőek, az adományozók nélkül nem tudnánk jelenlegi költségvetésünkből finanszírozni. A rászoruló, sokgyermekes családokat külön gyűjtésekkel próbáljuk támogatni, kifejezetten nehéz időszak számukra az iskolakezdés, így tanszerekkel, íróeszközökkel támogatjuk őket. Gyógyszerekkel is támogatjuk azokat, akiknek gondot okoz anyagilag a gyógyszer kiváltása. Utazási támogatást is biztosítunk. Kis alapterületű mosdók - zuhanyzók mellett, havi 60 embernek fürdésben , 70-nek mosásban segítünk. (Egy mosó- és egy szárítógépünk van.) 2014 őszén intézményünk akadálymentesítésére került sor, így már egy akadálymentes mosdónk is van, amit mozgásukban korlátozott személyek tudnak igénybe venni.2011 január elsején nyitottunk, azóta többen végleg kikerültek a hajléktalanságból. Ők, akik évek óta dolgoznak, albérletben laknak, szabadidejükben, mint segítő jönnek vissza. Látunk embereket "megszelídülni", akik a nappali melegedőnkbe idegesen, kiabálva érkeztek le, már segítőként erősítenek minket. Minden hónapban vannak sikeres álláskeresőink, ez azért nagy eredmény, mert egy nappali melegedőben nem a munkaerőpiacon legesélyesebbek keresnek munkát. Katolikus központként teret adhatunk a missziónak. Aki nem szeretne bekapcsolódni, annak is u.úgy segítünk. Aki az itteni Bibliaórákon úgy dönt, hogy hétvégén is találkozna velünk, annak a Béke Királynője Plébánián, Bp. Tömő utcában lehetősége van közösségi alkalmunkon résztvenni. Találkozhat a drogból, szenvedélybetegségből, prostitúcióból megszabadult régi vendégekkel. Hat munkatársunk közül ketten szintén tanúságtevők, és egyben vezetők is ebben a közösségben. Roma családapák, akik már tíz éve velünk szolgálnak, ők is sok mindenből szabadultak. Programjaink: Biblia óra, filmklub, Ki Mit Tud, sport, Alpha kurzus...

Mire gyűjt:

Programjaink megvalósulására. 

A Központ normatív állami támogatása számszerűleg 40%-a a három évvel ezelőttinek. Ebből a keretből, már nem telik a vendégeink segítésére. Azért kerületek bajba, mert: megbetegedtek, elvesztették munkájukat, nincs családi hátterük, kekirültek az állami gondozásból, és nem sikerült az életvezetési képességeket elsajátítaniuk. 

Esetleg tehet arról, hogy nappali melegedőben talája magát, de szeretne változtatni. 

Nos, nekik szeretnénk étellel, munkahely kereséssel, szálláskereséssel, szociális munkával segíteni. Konkrét kiadások: Kríziscsomag, utazási hozzájárulás, gyógyszer kiváltás, szemüveg vásárlás, rezsi hozzájárulás, időszaki aktualitások, mint pl. iskolakezdés, temetés. 

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Telefonos
adománygyűjtés

EFRATA Alapítvány a Hajléktalanokért - mintakampány

Efrata

Feltöltés alatt!


Telefonszám: 13600/59
298 hívás, 195 sms
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.