Dunakanyar Forte Asztali Labdarúgó Klub

Nagyapáink játéka, nem csak unokáknak

Egyesületünk Vác és vonzáskörzetében szervezi a versenyszerű gombfoci -úgy mint szektorlabda és subbuteo- tevékenységet. Céljaink közt szerepel, hogy a gombfoci, mint magyar eredetű népi játék hagyományait ápoljuk, valamint hogy a sportolni vágyóknak lehetőséget biztosítsunk az országos és nemzetközi versenyeken való részvételre, ezekre való felkészülésre. Fontosnak tartjuk, hogy ezt a tevékenységet díjmentesen tudjuk biztosítani az érdeklődők számára, ezzel is elősegítve azt, hogy bárki számára elérhetőek legyünk, és ezáltal esélyegyenlőséget teremtsünk nemre, korra és társadalmi réteghez tartozásra való tekintet nélkül. Egyesületünk pillanatnyilag két településen, Vácott és Gödön üzemeltet klubszerű foglalkozásokat, amelyeket szeretnénk más településekre is kiterjeszteni. A versenyeken való részvétel támogatására jelenleg nem rendelkezünk megfelelő kerettel, azonban tekintettel az eddig elért eredményekre, fontosnak tartjuk, hogy tehetségeinket támogatni tudjuk a sportrendezvényeken való részvételben. Legfontosabb célunk azonban egy olyan közösség megteremtése, ahol a különböző korosztályok közösen sportolhatnak.

Adószám:
18900307-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Dunakanyar Forte Asztali Labdarúgó Klub

Szervezet rövid neve:
Váci Gombfoci

Szervezet adószáma:
18900307-1-13

Honlap:
http://vacigombfoci.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/vacigombfoci

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCWzshjdpr-Uv2yP9cwHx8gg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-79406637

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 703811335

A szervezet címe:
2600 Vác, Deákvári főút 34. IV.10. 34. 4 10

Tevékenységi kör:
Sport

Tevékenység leírása:
Egyesületünk -informálisan, vagy épp más szervezetek szakosztályaként működve- 1960 óta szervezi Vácott a versenyszerű gombfocit, vagyis szektorlabdát. Ebben a bő fél évszázadban csapatunk több világ-, Európa- és magyar bajnokot nevelt ki. 2017-ben a tagság úgy döntött, hogy saját lábára áll, és megalakította a Dunakanyar Forte ALC-t. Első évünkben sikeresen fenntartottuk a klubszerű foglalkozást Vácott, valamint újat indítottunk be Gödön és Vácdukán. Összesen 27 főnek biztosítottuk az országos- és nemzetközi versenyrendszerben való részvételt, közülük egy fő Európa bajnoki aranyérmet szerzett. Összesen öt csapattal vettünk részt a nemzeti bajnokságban. Megrendeztünk három országos- és egy nemzetközi versenyt, amelyeken több mint száz főnek biztosítottunk lehetőséget a sportolása. Büszkék vagyunk rá, hogy foglalkozásaink látogatását díjmentessé tudtuk tenni nem csak az egyesület tagjai, de a külső érdeklődők számára is, valamint hogy a hátrányos anyagi helyzetben lévő társaink számára szintén díjmentesen tudtunk sportfelszerelést biztosítani.

Mire gyűjt:
Egy gombfoci klub új alternatívát nyújt azok számára, akik eddig nem találták meg azt a közösséget, ahová szívesen tartoznának. Szabadidős jelleggel nagyszerű szórakozást nyújt minden korosztálynak, míg a szektorlabda és a subbuteo versenyrendszere kiváló sportolási lehetőség lehet. A befolyt összeget elsősorban új klubfoglalkozások létrehozására, azon belül is a sporteszközök beszerzésére szeretnénk fordítani. Ezen felül a legtehetségesebbek számára szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy anyagi helyzetüktől függetlenül részt vehessenek a versenyeken, azaz nevezési díjukat, utazási költségüket fedeznénk.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.