Árvácska Alapítvány


Az Árvácska Alapítvány célja a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központban nevelésbe vett gyermekek tanulmányaihoz való hozzájárulás és a tanulók szabadidős és sport tevékenységei feltételeinek javítása.

Adószám:
18527641-1-08

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Árvácska Alapítvány

Szervezet adószáma:
18527641-1-08

Honlap:
https://arvacskaalapitvany.hu/

Facebook oldal:
https://hu-hu.facebook.com/%C3%81rv%C3%A1cska-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny-503325493049845/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10404058-50526783-53831006

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 202002005

A szervezet címe:
9400 Sopron, Cseresznye sor 22.

Tevékenységi kör:
Intézményes gyermek- és ifjúságvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:
Az Árvácska Alapítvány céljaihoz kapcsolódóan az alábbi tevékenységeket folytatja: Start program: Az egyénre szabott program kedvezményezettjei a gyermekvédelmi szakellátás keretében utógondozói ellátásban vagy utógondozásban részesülő fiatal felnőttek. A program egy egyéni ösztöndíj, ami segíti a fiatal felnőtteket az életkezdésben. Az utógondozási ellátást simítja bele a valós életbe az új modell, amely áthidalja az intézményi keretek és az önálló életforma közötti szakadékot. Táboroztatás, szakkörök, foglalkozások, előadások szervezése, iskolán kívüli oktatás, nevelés, képességfejlesztés és ezek feltételeinek biztosítása. Alternatív- reformpedagógia (művészetterápia, drámapedagógia, stb.) alkalmazása az alapítvány céljainak megvalósítása érdekében. Gyermekek és fiatalok oktatási időn kívüli szabad idejének hasznos eltöltése, szervezett üdültetéssel, táboroztatással. Halmozottan hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű gyermekek tehetséggondozása, kiemelkedő tehetségek képzésének biztosítása. Saját alapítványi produkciók, produktumok (művészeti, tudományos, ismeretterjesztő alkotások, filmek) létrehozása, terjesztése. Kulturális, képességfejlesztő, képzőművészeti programok szervezése. Az intézményen belül a hátrányos helyzetű tanulók, gyermekek társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése. Az alapítvány céljainak megvalósítása érdekében együttműködik más hazai és külföldi, hasonló célú alapítványokkal, egyesületekkel, intézményekkel

Mire gyűjt:
Az Árvácska Alapítvány Kuratóriuma egy „Start program” elnevezésű szakmai programot hozott létre. A program egy egyéni ösztöndíj, ami segíti a fiatal felnőtteket az életkezdésben. A sikeres szakmunkásvizsga vagy középiskolai érettségi vagy diploma megszerzése után, az Alapítvány segít egy szakmailag előremutató munkahely keresésében, támogatja a lakhatást és mentort biztosít a program ideje alatt. A mentori szolgálattal a hétköznapokban való önálló eligazodás esélyét növeljük. Feltételek: A programban résztvevő fiataloknak munkahellyel kell rendelkezniük, a fizetésük meghatározott részét kötelezően a későbbi önálló életük megkezdéséhez kell félretenniük. Emellett tanulmányaikat is folytatniuk kell, hogy ez által is biztosítottabb legyen a felnőtt életük. Az alapítvány segítséget nyújt: - 1 évig finanszírozza a lakhatás költségeit, majd a következő évtől fokozatosan adja át ezt a fiatalok kezébe - mentori segítségnyújtást biztosít - ösztönzi a megfelelő értékek megszerzését: kulturális programok, szabadidő hasznos eltöltése, egészséges életmód - önállósághoz való segítés: pl. pénzgazdálkodás, ügyintézés - tanulmányokban való segítségnyújtás A támogatásból segítjük a program ideje alatt a lakhatásukat, és a továbbtanuláshoz szükséges költségeket fedezzük. Egy év eltelte után sem engedjük el a kezüket. Megbeszéljük a tapasztalatokat és ha közösen szükségesnek érezzük akkor továbbiakban is támogatjuk a fiatal felnőtteket.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.