ARTEMISSZIÓ Közhasznú Alapítvány az interkulturális kapcsolatok fejlesztésére és a leszakadó rétegek társadalmi integrációjának

Mi egy olyan országban szeretnénk élni, ahol a sokszínűség érték. És ezért teszünk is.

For English, scroll down Az Artemisszió Alapítvány 1998 óta dolgozik azon, hogy Magyarországon egy együttműködő, szolidáris társadalom jöjjön létre, ahol a sokszínűség érték, és a hátránnyal indulók is valós esélyeket kapnak. Célul tűztük ki a különböző kulturális, etnikai és társadalmi csoportok közötti párbeszéd és közeledés erősítését, a kölcsönös megértés elősegítését, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjának támogatását. Hiszünk abban, hogy a kulturális identitás mindannyiunk számára értékes erőforrás, és a kulturális sokféleség iránti tisztelet egy globalizálódó világban nem csak egy szükséges kompetencia, amely elengedhetetlen a békés egymás mellett éléshez, de az egyén és a közösség fejlődésének is záloga. MIRA interkulturális közösségünkkel és a különféle célcsoportok (nők, menekültek, fiatalok, hátrányos helyzetű közösségek, médiamunkások stb.) bevonásával zajló hazai és nemzetközi projektjeinkkel e célkitűzések gyakorlati megvalósítását szolgáljuk. Artemisszió Foundation has been working since 1998 to create a cooperative, solidarity-based society in Hungary, where people are given equal opportunities and interculturality is valued. Our goal is to strengthen dialogue between different cultural, ethnic, and social groups, to promote mutual understanding, and to support the social integration of disadvantaged groups. We believe that cultural identity is a valuable resource for all of us, and respect for cultural diversity in a globalizing world is not only a necessary competence but it is essential for peaceful coexistence and a guarantee for the development of the individual and the community. With our MIRA intercultural community and with our local and international projects involving various target groups (women, refugees, young people, disadvantaged communities, media workers, etc.) we serve the practical implementation of our objectives.

Adószám:
18089855-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
ARTEMISSZIÓ Közhasznú Alapítvány az interkulturális kapcsolatok fejlesztésére és a leszakadó rétegek társadalmi integrációjának

Szervezet rövid neve:
Artemisszió Alapítvány

Szervezet adószáma:
18089855-1-41

Honlap:
http://www.artemisszio.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/ArtemisszioAlapitvany/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/artemisszio98

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11705008-20460918-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 203226027

A szervezet címe:
1016 Budapest, Mészáros u. 10.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb felnõttoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

For English scroll down

MIRA néven interkulturális közösséget működtetünk, és ezzel hiánypótló tevékenységet folytatunk Magyarországon: olyan szellemi és valós fizikai közösségi teret biztosítunk, ahol az itt élő külföldiek és magyarok találkozhatnak biztonságos és segítő környezetben.

A MIRA közösség tagjai számára ingyenes nyelvtanulási, sportolási, szabadidős és más közösségi lehetőségeket biztosítunk. Tevékenységeink túlnyomó többsége projekttámogatás nélkül, kizárólag saját erőforrásainkból, adományokból és önkénteseink odaadó munkájának köszönhetően valósul meg.

Az interkulturális képzések módszertani szakértőjeként a legkülönfélébb szektorokban és csoportokkal valósítunk meg olyan képzéseket, melyek nem csak a résztvevők egymás közti megértését és elfogadását segítik, hanem a kliensek, ügyfelek, és idegenek felé való nyitottságot, megértést is jelentősen erősítik.

Mivel tudjuk, hogy a jövő a fiatalok és gyermekek kezében van, kiemelt figyelmet fordítunk a fiatal generációk tudásának és attitűdjeinek formálására, a médiatudatosság, a másik megértése és elfogadása, valamint egy közösségi alapú világkép kialakítása terén.

Az elmúlt években számos programot valósítottunk meg női célcsoportok támogatása, identitásának és önkifejezésének fejlesztése érdekében, segítségünkkel hosszabb távon is önállóan működő kisközösségek jöttek létre.

Alapítványunk életében nagyon fontos szerepet játszanak önkénteseink. Nélkülük számos programunk nem valósulhatna meg.

 

Our intercultural community MIRA is a gap-filling initiative in Hungary: we provide a mental and real physical community space where Hungarians and foreigners who live in Hungary can meet in a safe and inclusive environment.

We provide free language classes, sport, and leisure time activities, community programs for the members of the MIRA community. The vast majority of these activities are carried out without project support, solely from our own resources, based on donations and the dedicated work of our volunteers.

As a methodological expert of intercultural training, we implement training in various sectors and groups that helps not only the understanding and acceptance within the team members but also equip participants to strengthen their openness and understanding towards their clients, customers, and strangers.

Because we know that the future is in the hands of the youth and children, we pay special attention to shaping the knowledge and attitudes of the younger generations in the field of media awareness, helping them to understand and accept the “other”, and by building a community-based worldview.

In recent years, we have implemented a number of programs to support women groups, to improve their self-expression and efficacy.

Our volunteers play a very important role in the life of our Foundation. Without them, many of our programs would not be possible.


 

      

Mire gyűjt:

For English, scroll down

MIRÁnk is vár a NYÁR! 

Emlékszel a Velencei tónál a rózsaszín-felhő vattacukrokra? A  családi kirándulásra a Börzsönyben vagy a Duna-kanyarban? Rajta van a nyári bakancslistádon az Állatkert vagy egy nagy családi sárkányeregetés?

A MIRA közösség tagjai; menekültek, bevándorlók, Magyarországon tanuló vagy dolgozó fiatalok és családos idősebbek között sokan vannak, akik nem engedhetnek meg maguknak strandbelépőt, vagy egy nagy közös fagyizást. Ezek a családok, gyerekek és fiatalok csak akkor jutnak el a vágyott Velencei tóhoz, a Dunakanyarba vagy éppen az Állatkertbe, ha mi segítünk nekik.

Legyél a társunk, és segíts Te is!

Tegyük lehetővé, hogy 10-15-20 év múlva ők is emlékezhessenek és mesélhessenek majd ezekről az élményekről! 

Nekünk egy kisebb és nélkülözhető összeg, Nekik, hazájuktól távol, pótolhatatlan élmény!

Gyűjtésünk konkrét célja, hogy a MIRA közösség gyermekes családjait és más tagjait, alkalmanként 15-20 embert, önkénteseink segítségével:

  • elvigyük az Állatkertbe, és ott megvendégeljük őket egy pereccel;

  • egy egynapos kiránduláson elvonatozzunk velük a Velencei tóhoz, ahol fagyizhatunk is egyet;

  • sárkánykészítő workshop-ot tartsunk számukra, amihez szükségünk van alapanyagokra, és szeretnénk egy kis uzsonnával is kedveskedni a résztvevőknek - erre a workshop-ra szeretettel várunk Téged is!;

  • az elkészült srákányokkal kiruccanjunk Zebegénybe, ahol az idén sajnos elmarad a sárkányfesztivál, de mi szeretnénk sárkányt eregetni és piknikezni a szabadstrandon.

Ha sikerül összegyűjtenünk 250 000 Ft-ot, akkor a közösség közel 60 tagjának tudjuk felajánlani egyik vagy másik lehetőséget!

 

SUMMER is waiting for US!

Do you remember the pink cloud of cotton candy at Velence lake? Or a family trip in the Börzsöny hills or the Danube bend? Is the Zoo or a big family kite flying on your summer bucket list?

The members of the MIRA community; There are many refugees, immigrants, young people studying or working in Hungary, and families who can not afford beach tickets or ice cream shop visits.!

Help us to create memories of the future!

For us, it is just a small and indispensable amount, the price of a nice coffee. For them, far away from their homeland, an irreplaceable experience!

The specific goal of our donation campaign is to help families with children and other members of the MIRA community, occasionally 15-20 people, with the help of our volunteers:

  • To visit the Zoo and have a traditional pretzel;

  • To take a day trip to the Lake Velence, and have ice cream;

  • To organize a kite-making workshop, for that we will need the materials, and we would like to have a small snack for the participants - we are looking forward to seeing you at this workshop too;

  • To take a one-day trip to Zebegény with the finished kites, fly them and have a picnic on the open beach.

If we manage to raise HUF 250,000, we can offer one or another opportunity to nearly 60 members of the community!

 

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

MIRÁ-nk is vár a NYÁR! / SUMMER is waiting for US!

Artemisszió Alapítvány

Támogasd egy ropogós sósperc árával MIRA közösségünk nyári programjait! Segíts, hogy maradandó élményeket szerezhessünk a hozzánk járó családoknak! Adj emlékeket!

36% 92.200 Ft összegyűlt
250.000 Ft-ból
Érdekel
Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

ARTEMISSZIÓ Közhasznú Alapítvány az interkulturális kapcsolatok fejlesztésére és a leszakadó rétegek társadalmi integrációjának

Artemisszió Alapítvány

Feltöltés alatt!


Adománygyűjtés indult: 2017.12.22.
Összeg: 3.100 Ft
Támogatók száma: 2
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Ajándékozz egy zsák rizst!

Artemisszió Alapítvány

100% 300.000 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.