„A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány az életöröm serkentésével a beteg gyerekek gyógyítására” létrejött alapítvány

A nevetés gyógyít!

A Piros Orr kitűzött célja, hogy a nevetés erejével gyógyítson. A bohócdoktorok vidám játékokkal, zenéléssel, énekléssel enyhítik a beteg gyermekek és az idős emberek szorongását, fájdalmát, szomorúságát, így segítve hozzá őket egészségük és jó kedélyük visszanyeréséhez.

Adószám:
18090628-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
„A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány az életöröm serkentésével a beteg gyerekek gyógyítására” létrejött alapítvány

Szervezet rövid neve:
Piros Orr

Szervezet adószáma:
18090628-1-41

Honlap:
http://www.pirosorr.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/PirosOrr

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10900011-00000009-71700000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-302-4452

A szervezet címe:
1027 Budapest, Bem rakpart 50. II. emelet 1.

Tevékenységi kör:
Kórházi és intézeti ellátás támogatása

Tevékenység leírása:

Az 1996 óta működő Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány küldetése, hogy bohócdoktoraival nevetést és humort vigyen az arra rászorulók életébe. Jelenleg 34 bohócdoktoruk 16 gyerekkórházat látogat heti rendszerességgel, emellett speciális programokkal jelen vannak 3 idősek otthonában, a Pető Intézetben, valamint halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozó intézményekben. Bohócdoktoraik az elmúlt 23 év alatt több mint 375 000 beteg gyermekhez, valamint több ezer idős emberhez vitték el a gyógyító nevetést. 

Egy jóízű nevetés könnyebbé teszi a hétköznapokat, de még nagyobb szükségünk van rá a nehéz helyzetekben. Tapasztalatok azt mutatják, hogy az a hely, ahol a bohócdoktorok megjelennek, rögtön vidámabbá válik. A bohócdoktorok munkájuk során a humort használják, ezzel nem csak a feszültséget oldják, de el is terelik a gyerekek és szüleik figyelmét a fájdalomról és a szorongásról. A bohócdoktorok mára a gyermekkórházak részévé váltak, több helyszínen már a műtétek előkészítésében is részt vesznek és az általuk megteremtett barátságos, pozitív légkör által segítik a gyógyulást.
 

Mire gyűjt:

Hiszünk abban, hogy a nevetés a legjobb gyógyszer! Hatékony, vény nélkül, ingyen kapható és nincsenek mellékhatásai. A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány kitűzött célja, hogy ezt a csodaszert idővel minden egyes hazai kórházba eljuttassa, így valamennyi beteg gyermek és idős ember hozzájuthat a gyógyulást elősegítő nevetéshez, játékhoz, vidámsághoz.

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Telefonos
adománygyűjtés

Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány

Piros Orr

Feltöltés alatt!


Telefonszám: 13600/27
1065 hívás, 471 sms
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Online bohócdoktori vizitek

Piros Orr

Kérjük, támogasd a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány munkáját, hogy a karantén ideje alatt a bohócdoktorok online, élő videóhívással vihessék el a vidámságot a gyerekeknek.

5% 54.500 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel
Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány

Piros Orr

Feltöltés alatt!


Adománygyűjtés indult: 2017.11.17.
Összeg: 413.900 Ft
Támogatók száma: 25
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.