Aktív Pszichológia Alapítvány

A SzüléSzületéS minősége legalább olyan fontos, mint annak közvetlen eredménye

A pszichológia kutatásának fejlesztése, tudományos eredmények közzétételének elősegítése. Pszichológusok oktatásának támogatása. Bármely okból hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének javítása. Szakmai kapcsolatok, együttműködések fejlesztése a pszichológia és a társszakmák körében.

Adószám:
18701940-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Aktív Pszichológia Alapítvány

Szervezet adószáma:
18701940-1-13

Honlap:
http://www.affektiv.hu/doku.php?id=setaaszueletesminosegeert

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pages/%C3%9Aton-S%C3%A9ta-a-sz%C3%BCl%C3%A9s-sz%C3%BClet%C3%A9s-min%C5%91s%C3%A9g%C3%A9%C3%A9rt/557804944332679

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12010154-00102546-00100003

A szervezet telefonszáma:
+36-30-4295561

A szervezet címe:
2133 Sződliget, Kemény J. u. 14.sz.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Tevékenység leírása:
1) Illyés Sándor emléknapok - tudományos ismeretterjesztő program a pszichológia (ezen belül többek között a perinatális pszichológia) tárgykörében, mely évente (márciusban) megrendezésre kerül. Rendezvényünkkel Illyés Sándor szellemiségét kívánjuk megőrizni, emlékezve példaadó szakmai és emberi hozzáállására. A három napos rendezvényen számos előadás, kerekasztal, poszterbemutató zajlik. A projekt eredményeként a legfrissebb kutatások kerülnek bemutatásra, teret adva a fiatal szakemberek számára az általuk kutatott területek minél szélesebb körben történő terjesztésére. 2) Úton... Séta a SzüléSzületés minőségéért A sétával arra hívjuk fel a figyelmet, mennyire messze nyúló jelentősége lehet annak, hogy egy szülés milyen élmény az édesanya, a baba és a család számára. A hagyományteremtő sétát az ELTE PPK Perinatális Szaktanácsadó szakának oktatói és eddig végzett hallgatói kezdeményezték, illetve szervezik – akik mind a születés körüli időszakkal (is) foglalkozó szakemberek. Minden évben egy-egy kiemelt területet választunk utunk céljául, hogy elterjesszük a jó gyakorlatokat.Az első sétánk Budapestről Egerbe vezetett: 2014. június 29-i indulással az ELTE PPK Izabella utcai épületétől, 8 napon át tartó, közel 150 km-nyi gyaloglással, július 6-i megérkezéssel, az Eger melletti Bábafához. Utunkon bárki csatlakozhatott hozzánk, akár végig, akár egy-egy szakaszon. Szállásunkról, étkezésünkről magunk gondoskodtunk. Utunk során és az egyes településeken, ahol megálltunk, több száz emberrel találkoztunk, és megosztottuk velük küldetésünk célját. Második sétánkat 2015 nyarán a NCTA támogatta. Budapestről Hódmezővásárhelyre buszoztunk, ahol meglátogattuk a 2014-ben létrejött Születésotthont, majd továbbsétáltunk a vajdasági Topolyára. Menet közben a hazai és a vajdasági családok (több mint 200 fő) széleskörű tájékoztatása történt szóban és írott anyagok segítségével a szülés/születéssel kapcsolatos személyiségi jogokról, helyi lehetőségekről, elvárható, személyre szabott bánásmódról, kérhető szolgáltatásokról. Az akció híre eljutott a hazai és a határon túli szélesebb nagyközönséghez is, felgyorsítva az elérni kívánt változást a szülészeti ellátó rendszerben.

Mire gyűjt:

Aranyórát az újszülöttnek?


A 2016. évi Sétánkon ellátogatunk 5 bababarát szülészetre: Egerbe, Ózdra, Kazincbarcikára és Miskolcra (itt kettő is van). Ezek azok a szülészetek, ahol a császármeteszési arány az országos átlag (39%) alatt van, és megvalósulnak a bababarát alapelvek. Kiemelkedő munkájukért szeretnénk nekik 1-1 olyan babaágyat ajándékozni, amely közvetlenül az édesanya ágya mellé tehető, így biztosítható a folyamatos együttlét, akár császármetszés után is. Az újszülött a műtét után is folymatosan az anyai közelség biztonságában lehet, amíg édesanyjának feküdnie kell, akkor is, ha szaksegítség vagy hozzátartozó nem tud jelen lenni. Külön ágyban, mégis együtt, így az anyának nem kell felkelnie azért, hogy megnyugtassa, megszoptassa gyermekét.

Az Adjukössze portálon erre az 5 babaágyra gyűjtünk.


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.