Magyar Környezeti Nevelési Egyesület


A környezeti tudatosság fejlesztése.A környezeti nevelõk tartalmi és módszertani segítése.Természet- és ember-tiszteleten alapuló etika formálása.A fenntarthatóság tanulása és tanítása.

Adószám:
18043554-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Környezeti Nevelési Egyesület

Szervezet rövid neve:
MKNE

Szervezet adószáma:
18043554-1-41

Honlap:
http://www.mkne.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pages/Magyar-K%C3%B6rnyezeti-Nevel%C3%A9si-Egyes%C3%BClet/282089598571270?ref=hl

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200151-00270519

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-4949469

A szervezet címe:
1031 Budapest, Váci Mihály tér 4. II. 4.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:
Az Egyesület 1992-ben alakult. Küldetésünk, céljaink: - a magyar társadalom ismereteinek, környezeti tudatosságának és felelősségének fejlesztése, gondolkodás- és életmódjának környezetbaráttá alakítása; - környezeti neveléshez szükséges ismeretek és módszerek gyűjtése, terjesztése, a környezeti nevelők munkájának segítése, a fenntarthatóság pedagógiájának formálása; - a környezeti nevelők személyes hatékonyságának növelése. Főbb tevékenységeink az eltelt 22 évben: környezeti nevelési képzések, tréningek, terepi képzések tartása (kb. 50 alkalom), módszertani kiadványok készítése (kb. 30 darb), zöld jeles napok, rendezvények szervezése (kb. 50 alkalom), táborszervezés (15 alkalom), nemzetközi és hazai projektek irányítása, ill. azokban részvétel (kb. 30), Nemzeti Környezeti Nevelési Stratégia elkészítésének összefogása, kiadása, frissítése; fenntarthatósági fórumokon részvétel, szakmai anyagok véleményezése, döntések előkészítése.Otthon az erdőben projekt: 31 iskolai csapattal dolgoztunk együtt. Támogattuk a diákok és tanáraik által megálmodott projekteket, melynek keretében egy iskolájukhoz közeli erdőt térképeztek föl különböző módszerekkel, majd erről beszámoltak. LENA projekt: A Nyugat-magyarországi régióban 5-18 évesek számára kifejlesztettük két programcsomag (Ökovasút és Erdő élménye címmel) pedagógiai koncepcióját és módszertani segédanyagát, foglalkozástervekkel. Real Word Learning projekt: A hazánkban folyó terepi tanulás (valós környezeti tanulás) módszertanát, értékelő rendszerét (minőségbiztosítását) tártuk fel, és osztottuk meg, hasonlítottuk össze projektpartnereinkkel. A Herman Ottó Emlékév kapcsán egyesületünk munkatársai dolgozták ki és juttatták el mintegy 100 iskolába a Herman Ottó Vándortanösvényt. A Föld napja alkalmából gyerekeknek és családoknak szóló programokat tartottunk több helyen. A Gyerekszigeten foglalkozásokat tartottunk. ZölDÖK Hálózat építése. Zöld Zugoly helyszín szervezése és működtetése a Művészetek Völgye keretében.

Mire gyűjt:

Egyesületünk és programjaink működésének biztosítására.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.