Göncöl Alapítvány

SZÖVETSÉGBEN a TERMÉSZETTEL, természetvédelem, környezetvédelem, oktatás, művelődés, ökoturizmus.

Természeti, környezeti, társadalmi, emberi értékek védelme, létrehozása. Emberi léptékű közösségek és együttműködés erősítése. Közcélú munkák végzése, támogatása; a tudományok, környezet- és természetvédelem, művészetek, kultúra, oktatás, közgyűjtemény, kutatás, képzés, szociális, kiadói területen.

Adószám:
19175405-2-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Göncöl Alapítvány

Szervezet adószáma:
19175405-2-13

Honlap:
http://www.goncol.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/goncolalapitvany

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
66000169-11082895-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-7727970

A szervezet címe:
2600 Vác, Ilona u.3.sz.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:
Három oktatóközpont működtetése, ezek - Vác, Göncöl Ház, ifjúsági művelődési otthon, programadó erdei iskola - Budapest, Váci út 67, Éden Felnőttoktatási Központ - Pénzesgyőr, Breuer László terepi oktatóközpont "Földanya Ékességei" muzeális gyűjtemény és regionális földtani múzeum, valamint a Nyilvános Környezet- és természetvédelmi szakkönyvtár cél szerinti fenntartása és működtetése. Terepi oktatóhelyek, Váci Ártéri Tanösvény, Bemutató komposzttelep, fenntartása és működtetése. Zöld Iránytű Program más természetvédelmi célú tanösvények fenntartásának és az azokat működtető természetes közösségek támogatása. Műemlékvédelmi feladatok a Göncöl Ház vonatkozásában. Az önfenntartó állapot elérésére irányuló tervek és pályázatok készítése, és ilyenek megvalósítása nyertesség esetén. Az IUCN - Világ természetvédelmi Unió tagszervezete. Az Unió Magyar Nemzeti Bizottsága számára székhely biztosítása. A Göncöl Szövetség és más rokon szervezetek számára iroda és közösségi terek biztosítása. Terepi kutatások, részvételi tervezés és szakmai döntés-előkészítés.Kivonat a Környezetvédelmi Lexikonból ’Göncöl Alapítvány’: „A ~ feladata a → Göncöl Szövetség és tagszervezetei közös küldetése megvalósításának segítése. A ~ mai formájában 1989-ben jött létre, a 70-es évek elején létrejött Göncöl típusú szervezetek támogatására. … A ~ jelentős szerepet vállalt a rendszerváltás után a környezetvédelmi törvény kidolgozásában, a társadalmi szervezetek támogatási rendszereinek létrejöttében, a Duna mozgalomban, környezeti állapot feltárásban, védetté nyilvánításban és tervezésben, a társadalmi szektorok közötti együttműködés segítésében …” Ismertebb, ill. újabb munkái: Szentendrei-sziget és más ivóvízbázisok fenntarthatósági terve, regionális kerékpárút terve, Duna-Ipoly Nemzeti Parkot megalapozó kutatások, igényoldali felmérés a dunai hajózásról, Zöld Dunavölgy Stratégia, országfásítási program, galériaerdők védelme; ifjúsági művelődési otthon, földtani múzeum, környezetvédelmi közkönyvtár; Süni és Vadon magazinok és országos tanulmányi csapatvetélkedők, Kilátó Galéria; Világ Természetvédelmi Unió (IUCN) tagság, világörökség bizottsági tagság, e.t.c.

Mire gyűjt:

1- A Göncöl Ház esetében az önfenntartó, a kommunális ellátó rendszerektől független IPM - Integrált Passzív Műemlék mintaprogram megvalósítása, valamint

2- a túra-vizisportok, a hivatásforgalmú kerékpározás és a bakancsos turizmus feltámasztása, illetve erősítése a Dunakanyarban.

3- A "Földanya Ékességei" muzeális gyűjtemény kiállítási vitrinjeiben található anyag múzeumi feldolgozása, valamint

4- a Környezetvédelmi közkönyvtár gyűjteménye elektronikus feldolgozása az interneten való kereshetőség megvalósítása céljából.

5- Nyílászárócsere a Budapest, Váci úti felnőttoktatási központban, környezetvédelmi okokból, valamint rezsicsökkentés céljából.

6- Az Zöld Iránytű Alapítvány / Program eddigi eredményeink internetes portálokon való közlése.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.