Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány


A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány célja a fokozottan védett gyöngybagoly védelmén keresztül elkötelezni a társadalmat a globális gazdasági, társadalmi és környezeti problémák közös megoldásának ügyére.

Adószám:
18090343-1-20

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány

Szervezet adószáma:
18090343-1-20

Honlap:
http://www.gyongybagoly.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/gyongybagoly

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCeD0IbalUDQ1fcEBduNT7FA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11702036-20655705

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-3225620

A szervezet címe:
8744 Orosztony, Temesvári utca 8.

Tevékenységi kör:
Természeti környezet védelme, támogatás

Tevékenység leírása:
A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány elsődleges célja a magyarországi gyöngybagoly állomány védelme. Ehhez rendszeres állományfelmérést és védelmi munkát (épületek bagolybaráttá alakítása) végzünk. A sérült madarak részére kialakított röpdét tartunk fenn. Ügyelet telefonszámot (06-20/322-5620) működtetünk, ahol a bajba jutott madarakkal kapcsolatos hívásokat fogadjuk. Igyekszünk az aktív védelmi munkába bekapcsolódó önkénteseik számát bővíteni. Ez a munka hosszú távon csak akkor lehet eredményes, ha a vidéki élet újra erőre kap, ennek érdekében indítottuk el a VidÉkességeink elnevezésű programot is. Emellett igyekszünk a természetvédelem mellett elkötelezett emberek szakmai előmenetelét is támogatni különböző ösztöndíj programokkal (angliai-, izlandi tanulmányutak, GPS tanfolyam ...)A gyöngybaglyok elsődleges költőhelyét Magyarországon a templomtornyok jelentik. Évente 150-200 épület vizsgálunk át rendszeresen és évi újabb 15-20 épületet nyitunk meg ismét a baglyok előtt. Az ügyeleti telefonon évente átlagosan 150-200 hívást fogadunk. A sérült madarak részére fenntartott röpdékben évi 40-50 madár fordul meg. Ennek nagyobb része hosszabb-rövidebb ideig tartó gondozást követően újra szabadon engedhető. Az alapítvány rendszeresen fogad angliai önkénteseket (92 fő) és 48 magyar, fiatal önkéntest juttatott már ki 3 hónapos tanulmányútra Angliába. 6 magyar izlandi tanulmányúton vett részt.

Mire gyűjt:

Az adó 1% felajánlásból befolyt összeget az alábbi célokra fordítjuk: 

  • Gyöngybagoly és egyéb bagolyfajok (kuvik, macskabagoly, erdei fülesbagoly...) állományfelmérése.
  • Védelmi munka: költőláda készítése és kihelyezése, templomtornyok bagolybarát módon való átalakítása, odútelepek működtetése.
  • Ügyeleti telefon működtetése, ahol a sérült, problémás madarakkal kapcsolatos hívásokat fogadjuk.
  • Sérült madarak és a részükre fenntartott röpdék költségeinek finanszírozása.

Az AdjukÖssze portálon elindított gyűjtési akciónk célja 2 új mobil röpde elkészítése. Ezzel a jelenlegi férőhelyek számát tudjuk bővíteni és területi lefedettségünket is növeljük, mert az egyik mobil röpde Mohácson kerül majd elhelyezésre.

 

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.