Cri Du Chat Baráti Társaság


Cri du chat szindrómával született gyermekek családjainak felkutatása, az érintett családok és a hasonló problémákkal küzdők összefogása,segítése szülõi szervezõdés formájában. A Cri du chat szindróma minél szélesebb szakmai és társadalmi körben való megismertetése.

Adószám:
18131598-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Cri Du Chat Baráti Társaság

Szervezet rövid neve:
Cri Du Chat Baráti Társaság / CDCBT

Szervezet adószáma:
18131598-1-41

Honlap:
http://www.criduchat.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/CriDuChatBaratiTarsasag?ref=hl

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700457-47946701-51100005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-5883004

A szervezet címe:
1046 Budapest, Külső-Szilágyi út 8. I. 2.

Tevékenységi kör:
Értelmi fogyatékosok szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:
Találkozók, programok szervezése, tapasztalatcsere biztosítása, információnyújtás az érintett családok számára. Információ terjesztés a Cri du chat szindrómáról kiadványok megjelentetésével és rendezvényeken, konferenciákon való részvétellel.A Cri Du Chat Baráti Társaság a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Babits Mihály Könyvtárával együttműködésben 2010. február 22-én indította be Szülők Polca szolgáltatását Káposztásmegyeren. Célunk, hogy elérhető közelségbe vigyünk speciális kiadványokat sajátos nevelési igényű gyermekek családjai számára és integrált rendezvényeket szervezzünk számukra. 2009 óta évente meghirdetjük Ritka Szépségek Gyűjteménye elnevezésű művészeti pályázatunkat ritka betegségekkel élő alkotók számára. A beérkező alkotásokból átfogó kiállítást rendezünk február végén, a Ritka Betegségek Világnapjához kapcsolódóan, február végén. Emellett folyamatosan szervezünk és rendezünk vándorkiállításokat a számunkra felajánlott művekből.Büszkék vagyunk arra, hogy már két 24 oldalas kiadványt is meg tudtunk jelentetni a Cri du chat szindrómáról, melyek több szempontból ismertetve ezt a ritka genetikai rendellenességet hozzájárulnak annak szélesebb körben való megismertetéséhez. Hagyománnyá vált őszi és karácsonyi integrált családi rendezvényünk, míg az érintett családok számára már több napos találkozókon is sikerült lehetőséget biztosítani tapasztalatcserére és szakmai programokon való részvételre.

Mire gyűjt:

A Cri du chat szindrómás és hasonló problémákkal küzdő gyermekek és családjaik számára szervezett találkozók, programok és terápiák megszervezésére és lebonyolítására.

A Ritka Szépségek Gyűjteménye ritka betegséggel élők részére meghirdetett művészeti pályázat alkotóinak díjazására.

A Ritka Szépségek vándorkiállítások megrendezéséhez képkeretekre és kiállítási installációra.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.