Új Út Szociális Egyesület

Új Úton a hajléktalanságból a társadalmi esélyegyenlőség felé.

Az Egyesület célja mindazok feltétel nélküli segítése, akik hajléktalanság, szenvedélybetegség, vagy bármely ok miatt hátrányos helyzetben vannak, vagy abba kerülhetnek, valamint érdekeik képviselete és a közvélemény figyelmének felkeltése gondjaik iránt.

Adószám:
18173606-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Új Út Szociális Egyesület

Szervezet adószáma:
18173606-1-42

Honlap:
http://www.ujut.hu

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10100716-58507300-01000003

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-210-1995

A szervezet címe:
1145 Budapest, Fűzfő utca 12. II. em. 2.

Tevékenységi kör:
Hajléktalanok szociális támogatása

Tevékenység leírása:
Nappali melegedő működtetése hajléktalan személyeknek. Lehetőséget nyújtunk tisztálkodásra, mosásra, ételmelegítésre. Biztosítjuk az étkeztetést, pótoljuk a szükséges iratokat és ruhákat. Szociális ügyintézést folytatunk. Figyelmet fordítunk a szabadidő hasznos eltöltésére különböző programok szervezésével. Szakmai munkánkban hangsúlyos az addiktológiai konzultáció szenvedélybetegek részére, a lelki gondozás, téli időszakban kiegészítő élelem, takaró, meleg ruha és cipő biztosítása adományokból. Intézményünk az elvesztett otthont is helyettesíti, a kiemelt ünnepekről is közösen emlékezünk meg. Kiegészítő tevékenységeink közül fontos megemlítenünk a kórházi ellátásra szoruló hajléktalanok látogatását, tisztasági csomaggal való ellátását, börtönbe került gondozottakkal való kapcsolattartást, csomagküldést a részükre. A hajléktalanságból sikeresen kigondozott emberek, családok életét nyomon követjük, támogatjuk őket. Halottainktól köztemetésen lelkész részvételével búcsúzunk el.2014-ben a törvényi előírásokban kötelezően előírt tevékenységeken túl lehetőségünk volt további szolgáltatások biztosítására a hozzánk forduló hajléktalan személyek részére. Az egyénre szabott, probléma orientált segítségnyújtás mellett megvalósítottuk a „Magunkról magunkért” elnevezésű csoportfoglalkozást, amely a közös problémák felszínre kerülését és feldolgozását segíti, amelyet lelkész és addiktológiai konzultáns vezetett. Pályázati támogatásból kialakítottunk egy csomagmegőrzőt 70 darab tárolószekrénnyel. Ez a szolgáltatás nagy segítséget nyújt az utcai létformába kényszerült emberek mindennapjaiban, hiszen kevéske holmijukat így meg tudják őrizni. Szintén pályázatból lehetőségünk nyílt a berendezés felújítására illetve a kórházi ellátásra szoruló gondozottak csomaggal való ellátására. Sikeresen vettünk részt a Hajléktalanokért Közalapítvány által kiírt ,,Vissza az utcáról” elnevezésű pályázaton, így lehetőségünk nyílt arra, hogy egyénre szabott, komplex diagnózis alapú segítő programot valósítsunk meg lakhatási és munkavállalási lehetőséget is felkínálva.

Mire gyűjt:

A támogatást a következőkre szeretnénk fordítani:

- a hajléktalanságból kivezető út elősegítésére, lakhatás támogatására

- élelmiszer pótlására- kiegészítésére

- ünnepek megtartására

- kórházi csomagok előállítására

- szabadidős programok szervezésére

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.