Föld Napja Alapítvány

Föld napja - cselekvő ünnep a környezetért, jövőnkért

A 25 éve alakult Föld Napja Alapítvány célja a mára önszerveződővé vált, több százezer embert megmozgató Föld napi akciók háttereként a környezeti szemléletformálás: könyvek, játékok kiadása, terjesztése, tanácsadás, rendhagyó órák, tájékoztató honlapok fenntartása.

Adószám:
19019185-2-13

Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Föld Napja Alapítvány

Szervezet rövid neve:
fna

Szervezet adószáma:
19019185-2-13

Honlap:
http://www.fna.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pages/F%C3%B6ld-Napja-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny/163098697057172

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10200823-22215336-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36-23-422-577

A szervezet címe:
2040 Budaörs, Lévai utca 8.

Tevékenységi kör:
Természeti környezet védelme, támogatás

Tevékenység leírása:
A Föld napja önszerveződő, együtt cselekvő közös ünnep, egyének, iskolák, vállalatok, civil szervezetek megmozdulása a környezetért. 25 év alatt sokat tettünk, de nem eleget, úgy tűnik, ma már egyetlen nap kevés a Föld túlhasználatának visszaszorítására, a felmelegedés lassítására. 2015-ben, a 25. Föld napján ezért új akcióba kezdünk – ezentúl legyen minden héten Föld napja. Évi egy helyett heti egy nap cselekvésre ösztönzünk. Evésre a környezetért, egészségedért. Késsel, villával sokat tehetsz. Minden héten. Segítünk: www.husmenteshetfo.hu Adjunk a Földnek, hogy élhető maradjon. Mindennapi döntéseink, választásaink hatással vannak környezetünkre - a jó döntés alapja a tájékozottság. Ebben segítenek hasznos környezeti könyveink, játékaink, tesztjeink, honlapjaink: www.fna.hu és www.husmenteshetfo.hu Legnagyobb sikerünk a Föld napja hazai meghonosítása, a jeles nap életben tartása és fejlődése 25 éven át, és főként és elsősorban önszerveződővé tétele. A Föld napja mára a legnagyobb tömegeket megmozgató, együtt cselekvő környezeti ünneppé vált. Magyarországon sajátos érték született, civil szervezetek, iskolák, önkormányzatok, vállalatok számára mindenféle központi szervezkedés nélkül is fontos eseménnyé vált április 22. Mit tehetsz Te? – Olvass és cselekedj programunk során már több mint 50 környezeti könyvet, füzetet, ökojátékot adtunk ki, adományoztunk és terjesztettünk több százezer példányban. Többek között évről évre kiadjuk a washingtoni Világfigyelő Intézet éves jelentését a környezet állapotáról A világ helyzete címmel, valamint kiadtuk a Hétköznapi kalauz c. hasznos kézikönyvünket a mindennapi környezetvédelemről, az első magyar nyelvű könyvet Ökológiai lábnyomunkról, a Nálatok nőnek-e még égigérő paszulyok? c. mesekönyvet a haszonnövényekről, a Játszma c. ökotársast, a Magyar babos memoriajátékot a biológiai sokféleségről stb.

Mire gyűjt:

A világ helyzete 2015 c. kötet magyar nyelvű megjelentetésére.

A nemzetközi húsmentes hétfő mozgalom hazai meghonosítására és széles körű megismertetésére, egyrészt hogy ezzel segítsük az alkalmazkodást az éghajlatváltozáshoz és hozzájáruljunk annak lassításához, másrészt hogy minél többen áttérjenek az egészségesebb és kisebb ökolábnyomú étrendre.

Honlapjaink, facebook-oldalaink folyamatos frissítésére új célunk, a Minden héten Föld napja meghonosítása és önszerveződővé tétele érdekében.

Rendezvényeken való részvétel, rendhagyó órák, tanácsadás költségeire.


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.