Fehér Kereszt Baráti Kör Kiemelten Közhasznú Egyesület


Segíteni a gyermekes családoknak: : -a krízisbe került családokban helyettes szülő ellátással a gyermek gondozásának időleges, a lehető legrövidebb ideig tartó átvállalása míg a szülő rendezi helyzetét - családi bölcsődék segítése, hogy minél több településen legyen elérhető napközbeni ellátás

Adószám:
18105090-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Fehér Kereszt Baráti Kör Kiemelten Közhasznú Egyesület

Szervezet rövid neve:
Fehér Kereszt Közhasznú Egyesület

Szervezet adószáma:
18105090-1-41

Honlap:
http://www.feherkereszt.hu/egyesulet/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/fkeszakmai/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11707024-20432779

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36703175354

A szervezet címe:
1029 Budapest, Hímes u. 3.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem

Tevékenység leírása:
Helyettes szülői szolgáltatás hálózatban: Helyettes szülőink saját otthonukba fogadják azokat a gyerekeket, akikről szüleik átmeneti ideig nem tudnak gondoskodni, krízishelyzetbe kerültek: betegség, hajléktalanság, rendkívüli kiadások fedezetének előteremtésére túlmunka vállalásának szükségessége miatt nem tudják gyermekeiket ellátni és nem rendelkeznek olyan rokoni, baráti kapcsolatokkal, akik segíteni tudnák őket nehéz helyzetükben, a fizetős szolgáltatásokra nem telik jövedelmükből. Helyettes szülő hálózatunk 66 befogadó családból áll, 135 férőhelyen segítjük az átmeneti krízisek megoldását gyermekes családok számára Budapesten és Pest megyében önkormányzattal kötött ellátási szerződések alapján. Családi bölcsőde hálózat: Tíz családi bölcsődénk működik négy Budapest X., XVII. és XXII. kerületében, és hat Pest megye területén Fót, Maglód, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Törökbálint településeken. Képzés, tanácsadás: A családias gyermekellátásokra felkészítő tanfolyamokat szervezünk, a működtetőknek szakmai napokat, továbbképzéseket, tanácsadást biztosítunk interneten is. Pályázati úton kezdeményeztük a hálózatban működő napközbeni gyermekellátók összefogását, létrejött a csanahalo.hu oldal, melyet folyamatosan szerkesztünk.

Mire gyűjt:

Szeretnénk befejezni központunk felújítását, mely otthont ad a gyermekellátást nyújtók képzéseinek, továbbképzéseinek, megoldja a gyermekellátáshoz szükséges eszközök tárolását, helyet biztosít a hátrányos helyzetben lévő szülők segítésére szervezett programok lebonyolítására. A VII. kerületben bérelt ingatlan 10 éve lakatlanul állt, csőtörés és beázás is nehezíti a helyreállítást, a bejárat előtti 40 m2-es udvaron való tartózkodási s veszélyessé vált a szomszéd ház tűzfaláról hulló vakolat miatt, erre is megoldást kell találnunk.

Ruha, játék és eszköz adományokat is örömmel fogadunk, a velünk kapcsolatba kerülő családok számára nagy segítséget jelentenek.

Az szja adó 1 % összeget a működési költségeinkre fordítjuk, pl. új gondozási hely beindításához beszerzésekre, vagy a működő gondozási hely eszközeinek pótlására.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.