Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

Segíts, hogy segíthessünk

Magyarországon nem gyógyítható beteg gyermekek, és fiatal felnőttek külföldön történő gyógykezelése. Pályázat útján műszertámogatás nyújtása gyermekkórházak részére. Fiatal orvosok továbbképzésének segítése, operációs technikák elsajátításában, egészségügyet segítő kutatások folytatásában.

Adószám:
19700904-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány

Szervezet adószáma:
19700904-1-42

Honlap:
http://www.egysziv.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/egyszivalapitvany

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCw11I5_4bIwRAApt1jhrd3Q

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12001008-00105439-00100003

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36309866577

A szervezet címe:
1085 Budapest, Stáhly utca 13.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Tevékenység leírása:
Lehetőséget szeretnénk biztosítani arra, hogy együtt tudjon lenni a család a beteg gyermekkel a kórházi kezelések alatt. Igen sok család felbomlásához vezethet egy ilyen hatalmas lelki megterhelés. Az előre jelzések szerint több gyermek élődonoros máj-transzplantációja vagy további gyógykezelése várható az év folyamán Németországban a Kiel-i Egyetemi Klinikán. Több gyermek fog utazni rehabilitációs kezelésre a varsói Olinek Centerbe. A támogatások száma attól függ, hogy hány gyermeknek van szüksége külföldi gyógykezelésre. Továbbra is kiírjuk meghívásos műszerbeszerzési pályázatunkat, ezzel is segítve a hazai gyógyítás műszerezettségi színvonalának javítását. Tovább folytatjuk a több éve megkezdett fejlesztéseket. Többen tudnak így korszerűbb - biztonságosabb ellátáshoz hozzájutni. Hosszú együttműködés eredményeként légzésfigyelő készülékeket adományozunk gyermekkórházaknak az ország különböző pontjain segítve az újszülött intenzív ellátást. Hazai intézetekkel összefogva fiatal egészségügyi szakemberek külföldi klinikákon történő továbbképzéséhez kívánunk hozzájárulni.Több olyan betegség, műtéti eljárás van, melyre csak külföldi kórházakban van megoldás. A szakemberekkel közösen keressük a lehetőségeket. 1998. óta közhasznú szervezet vagyunk. 1991-től napjainkig több száz gyermek gyógykezeléshez tudtunk hozzájárulni – van olyan gyermek, akinek kezelését évek óta segítjük. Jelenleg is több gyermek gyógyulását támogatjuk. Májtranszplantációk, szív,- és gerinc műtétek, speciális terápiák, SDR műtétek ideje alatt nyújtottunk segítő kezet. A bonyolultabb műtétek elvégzésére többször kell nagy gyakorlattal rendelkező amerikai, kanadai és nyugat-európai klinikákat, kórházakat megkeresni. Így a világ számos kórházában vagy klinikáján nyílott lehetőség támogatottjaink gyógyulására, rehabilitációjára. Eddig 58 gyermek-egészségügyi intézmény közel 58 millió forint értékű műszer adományban részesült. Az odaítéléskor a fő szempont az volt, hogy az ország minden részére eljusson az adományunk. Alapítványuk gazdálkodása stabil. Bevételeink szinte egészét közhasznú célokra fordíthatjuk, mert egy támogatónk az előző évi működési költségeinket megtéríti.

Mire gyűjt:

Ebben az évben is szeretnénk támogatni minden olyan kérelmet, amit az Alapító Okiratban foglaltak szerint nyújtanak be. Továbbra is kiírjuk meghívásos műszer beszerzési pályázatunkat. Folytatjuk a korábbi években megkezdett fejlesztéseket, nagyobb értékű műszereket adományozva a gyermek-egészségügyi intézményeknek. Ez a programunk több éves együttműködést jelent a kórházak és az alapítvány között.  Az elmúlt két évben 27 légzésfigyelő készüléket tudtunk átadni több gyermekkórház részére az ország különböző pontjain, az újszülött intenzív ellátás segítésére. A fejlesztést 2015-ben is folytatni kívánjuk. Új kezdeményezésként a gyermekonkológiai központokban fájdalomdíj sarkokat létesítettünk, megfelelő támogatás esetén folytatni fogjuk ezt a népszerű akciónkat.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.