Szoptatásért Magyar Egyesület

A szoptatás védelméért, népszerűsítéséért és támogatásáért dolgozunk.

Az egyesület elősegíti, támogatja, védelmezi a csecsemők hat hónapos korig történő igény szerinti kizárólagos szoptatását, mint a legegészségesebb csecsemőtáplálási módot és a szoptatás folytatását hozzátáplálás mellett legalább két éves korig vagy azon túl, ameddig a kisgyermek és az anya igényli.

Adószám:
18077490-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Szoptatásért Magyar Egyesület

Szervezet rövid neve:
SZME

Szervezet adószáma:
18077490-1-13

Honlap:
http://www.szoptatasert.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/szoptatasportal/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11702036-20627267

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-4552313

A szervezet címe:
2220 Vecsés, Deák Ferenc utca 24.

Tevékenységi kör:
Szakmai tovább- és átképzés, támogatás

Tevékenység leírása:
Tevékenységünk magja a szoptatás segítésével kapcsolatos oktatás, ismeret átadás egészségügyi szakembereknek és családoknak - ezen a területen oktatóink rendelkeznek az országban a legnagyobb tapasztalattal és szakmai múlttal. 20-40 órás, akkreditált továbbképzéseink, az önkéntes szoptatási segítők képzése, a Semmelweis Egyetemen folyó laktációs szaktanácsadó képzés, amelyben az Egyetem szakmai partnereként veszünk részt - csak néhány példa szerteágazó képzési tevékenységünkre. Tagjaink telefonos, e-mailes és személyes tanácsadással szolgálnak az őket megkereső szoptató anyáknak. Többen közülünk anyacsoportot is vezetnek. Nyomtatott és a honlapjainkon megjelenő írásokkal igyekszünk elérni a várandós és szoptató édesanyákat, ill. a szakembereket is. Egyesületünk képviselteti magát a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottságban, amelynek kiemelkedő szerepe van a szoptatás támogatására létrehozott országos programokban. A Bizottság legfőbb tevékenysége a Bababarát Kórház Kezdeményezés hazai működtetése, amelyben tagjaink közül sokan felmérő-biztosként is részt vesznek.Egyesületünk tavaly ünnepelte 20. születésnapján, amelyhez kapcsolódóan Jubileumi Konferenciát szerveztünk, és megjelentettük Jubileumi Kiadványunkat. A Semmelweis Egyetemmel közösen indított a laktációs szaktanácsadói szakirányú továbbképzésünk egyre népszerűbb Jelenleg a hatodik évfolyamot oktatjuk. A képzéshez kapcsolódó oktatóanyag, amely az első, tankönyvnyi terjedelmű, laktációval kapcsolatos szakmai kiadvány Magyarországon, minden érdeklődő számára ingyenesen elérhető az Egyetem és az Egyesület honlapjain. Idén két alkalommal tartottuk meg 40 órás alapozó tanfolyamunkat Budapesten. A ráépülő II. tanfolyam megszervezésére szeptemberben kerül sor. Júniusi önkéntes szoptatási segítő képzésünket tizenöten végezték el. Évente kétszer Laktációs Konferenciát szervezünk, ahol a szoptatástámogatás aktuális kérdéseit vitatjuk meg. Népszerű ismeretterjesztő kiadványaink letölthető formátumban a honlapunkon is megjelentek.

Mire gyűjt:

  • Működésünk biztosítására (idén sem kaptunk működési támogatást)
  • Ismeretterjesztő kiadványok kiadására

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.