Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület


Környezeti nevelés; aktív természetvédelem; önkéntesség; biogazdálkodás.

Adószám:
19263164-2-19

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület

Szervezet rövid neve:
Pangea Egyesület

Szervezet adószáma:
19263164-2-19

Honlap:
http://www.pangea.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pages/Pangea-Kultur%C3%A1lis-%C3%A9s-K%C3%B6rnyezetv%C3%A9delmi-Egyes%C3%BClet/42556664596?fref=ts

A szervezet e-mail címe:
rit[email protected]

Bankszámlaszám:
11742094-20120588-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-7727981

A szervezet címe:
8426 Pénzesgyőr, Béke utca 57.

Tevékenységi kör:
Természeti környezet védelme, támogatás

Tevékenység leírása:

A Pangea Egyesület 20. éve fő küldetésének tekinti, hogy az általános és középiskolás korosztályban környezettudatos világképet alakítson ki és megtanítsa a gyerekeket felelősségteljesen gondolkodni. Megismertetjük őket a helyi értékek fontosságával és a globális problémák kihívásaival. Pénzesgyőri Oktatóközpontunkban és programjaink során megmutatjuk, hogyan gazdálkodhatunk fenntartható módon természeti erőforrásainkkal. Gyerektáborainkban a gyerekek életkorukhoz mérten ismerkedhetnek a természettel; nomád, sátoros formában az ország valamelyik értékes területén: http://sunitabor.hu/ Akkreditált erdei iskolánkban a gyerekek a gyakorlatban tanulhatnak természettudományról és a népi hagyományokról. Egyesületünk az önkénteseink segítségével fejlődik, így évről-évre támogatni tudunk egy fontos projektet. Gazdaságunk alappillérei a vegyszermentesen, fenntarthatóan termelő gazdaság, a tájjellegű gyümölcsös és az őshonos magyar háziállatok tartása. Gyógy- és fűszernövénykertünk terméséből késztermékeket állítunk elő, Oktatóközpontunk egész évben kulcsosházként is üzemel. https://prezi.com/jyaersuqdw1n/ado-1-a-pangeanak-2015/ https://prezi.com/bxxvak8v1_uh/ado-1-a-pangeanak-2014/ Eredményeinkről bővebben honlapunkon, a www. pangea.hu-n olvashat.

Mire gyűjt:

A Pangea 2014-es tevékenységét ebben a preziben ismerhetitek meg:

https://prezi.com/jyaersuqdw1n/ado-1-a-pangeanak-2015/

... a 2013-as évet pedig:

http://prezi.com/bxxvak8v1_uh/ado-1-a-pangeanak-2014/

A felajánlásokból befolyó összeget egyrészt az évről-évre megrendezésre kerülő Süni, Sündörgő táboraink felszereléseire fordítjuk; sátrakra és természettudományos eszközökre.

Másrészt, Oktatóközpontunk fenntartására: szeretnénk, ha Erdei iskolai programjaink során a lehető legmagasabb színvonalat biztosíthatnánk az érkező iskolás csoportoknak.

Harmadrészt, vegyszermentesen termelő gazdaságunkat segítjük a befojt összeggel.

Jogállás:
Közhasznú

Zöld
Egyszázalékos
kampány

Vadonleltár a betondzsungel közepén - BioBlitz Gödöllőn

Pangea Egyesület

A Pangea Egyesület Gödöllőn rendezi a következő BioBlitz eseményt, amely a városi parkok élővilágának 24 órás interaktív felmérését jelenti. Támogasd az innovatív esemény évenkénti megrendezését!


Határidő:
2019-05-20
Adószám:
19263164-2-19
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.