Életfa Környezetvédő Szövetség

Fenntartható, valódi emberi életminőséget nyújtó társadalmat építünk

Természeti és társadalmi szinten is fenntartható és élhető társadalmat építünk, oktatással, szemléletformálással, aktív környezetvédelemmel, az információk terjesztésével, a helyi közösségek, a civil szervezetek és a demokrácia fejlesztésével, hálózati együttműködések segítségével.

Adószám:
19142443-2-10

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Életfa Környezetvédő Szövetség

Szervezet rövid neve:
Életfa KÖSZ

Szervezet adószáma:
19142443-2-10

Honlap:
http://www.eletfa.org.hu

Facebook oldal:
https://hu-hu.facebook.com/Eletfa.Kornyezetvedo.Szovetseg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
62800307-11045191-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 204240586

A szervezet címe:
3300 Eger, Bajcsy Zs. u. 9.

Tevékenységi kör:
Természeti környezet védelme, támogatás

Tevékenység leírása:

ÉRTÉKRENDÜNK

Egyetlen Földünk van, meg kell őriznünk utódainknak, olyan módon kell biztosítanunk a civilizáció eredményeit mindenki számára, hogy közben a jövő generációk életlehetőségei ne csökkenjenek. Miközben cselekvően fellépünk a környezetszennyező tevékenységek ellen, fontosnak tartjuk a szemléletformálást és oktatást is.

Hiszünk a demokráciában, a helyi közösségek és civil szervezetek fontosságában, a nyilvánosság és átláthatóság megvalósításában, nagyra értékeljük az önkéntes munkát.

Hiszünk az együttműködés, a közös munka erejében, keressük a kapcsolatot a hasonlóan gondolkodó állampolgárokkal és szervezetekkel, fejlesztjük az ilyen hálózatokat, közvetítjük megszerzett tudásunkat és segítünk mások tapasztalatainak közreadásában.

TEVÉKENYSÉGÜNK

Zöld Telefon Szolgálat - KÖTháló tanácsadás: zöld életviteli tanácsok, hatósági intézkedések elősegítése. Környezet- és természetvédelmi szemléletformálás, nevelés 43 gyermekcsoport részvételével.

Egri Civil Ház – infrastrukturális háttér, szervezeti regiszter, hálózatépítési tanácsadás, forrásteremtési információk, szakértői, előadói lista, nonprofit dokumentációtár, kapcsolattartás, mintegy 718 szervezettel.

Egri Civil Kapu szerver – civil portálok kialakítása, működtetése. Közösségi Technológiai Központ – számítástechnikai tanácsadás.

Az Életfa Környezetvédő Szövetség legnagyobb programjai voltak az elmúlt években az Országos Kis-tó (országos kataszter, hat tanulmánykötet), a Közösségi Részvétel és Társadalmi Együttműködés Országos Program, a Juhar Ág, a Vörösbegy, a Heves Megyei Civil Hálózati Együttműködés, SZJA 1% kampányok, „Tanuló vezető”, Civil Érdek - Közösségi Érdek, Tanulmányutak, Tiszta Egerért és a HUSK/1101/1.5.1/0368 civil hálózati kapacitásfejlesztés projekt. Konzorciumi partnerként valósítottuk meg a TAMOP 5.5.3 megyei szervezetfejlesztési és HUSK/0901/1.5.1/0233 programot. Megyei szinten szerveztük az ÖTLET, E-Civil, a CivilTech projektet és a „Kis Lépésekkel” szemléletformálási kampányt. Tagként részt veszünk a proHáló Hálózat és a KÖTHÁLÓ országos tevékenységében.

Mire gyűjt:

A következő tíz év legfontosabb, az emberiség létét és fennmaradását biztosító feladataink egyika a bolygó zöldfelületeinek növelése. Ezért közösségi faültetési programot kezdünk: Heves megyében tervezünk legalább 40000 fát elülteni. A programot társadalmi tervezésben és kivitelezésben, a helyi közösségekkel, önkormányzatokkal és cégekkel együtt működtetnénk, jelentős önkéntes munkával. Őshonos erdei fákat és hagyományos gyümölcsfajtákat is ültetünk, lehetőleg közterületekre, de kis mértékben magánkertekbe is.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.