VE-GA Gyermek és Ifjúsági Szövetség


Gyermek és ifjúsági érdekvédelem; ifjúsági közéletfejlesztés; környezetvédelem; szaktáboroztatás; felnõtt-és kortárssegítõ képzés

Adószám:
19083175-1-06

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
VE-GA Gyermek és Ifjúsági Szövetség

Szervezet rövid neve:
VE-GA Szövetség

Szervezet adószáma:
19083175-1-06

Honlap:
http://www.ve-ga.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/groups/184936701571265/?fref=ts

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11735043-20004714-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-63-312313

A szervezet címe:
6600 Szentes, Kossuth L. utca 17.

Tevékenységi kör:
Emberi jogok védelme

Tevékenység leírása:

1. Táboroztatás: Célunk a táboroztatás sokak számára lehetővé tétele úgy, hogy ez ne jelentsen komoly gondot a szülőknek, az ifjúsági szervezeteknek. Táborokat szerveztünk gyerekeknek, fiatal felnőtteknek és családoknak, hátrányos helyzetűeknek, sérült gyermekeket nevelő családoknak, és külföldi magyar fiataloknak (évente 400-450 főnek) elsősorban a VE-GA tagjai által kialakított Képzési és Tábor Központban Magyartésen. 20 éven át ez így történt. 2015 év végén azonban Szentes Város Önkormányzata máig ismeretlen okból megszüntette a SZIDÖK projektet, visszavette és teljesen kiűríttette a magyartési táborhelyet, ami azóta is üresen áll. A SZIDÖK – a Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzat – projekt mentora a VE-GA Szövetség volt, az Önkormányzattal megkötött szerződés alapján. A SZIDÖK projekt része volt még az önkormányzati tulajdonban lévő, de a VE-GA Szövetség által kiépített Képzési és Tábor Központ Magyartésen, valamint a Városi Diák Pince Szentesen.

2. Tizenéves közéletfejlesztés: Célunk megismertetni a tizenévesekkel és a fiatalokkal a demokrácia szabályait, képzéseket szervezni olyan témákban, amelyek későbbi életükben segítséget nyújthatnak nekik. Segíteni a sikerességüket és hogy a településeiken találják meg a jövőjüket.

3. Képzések: Helyi csoportjaink tematikus nem-formális képzéseket szerveznek pl. diákönkormányzatoknak, a diákközélet fejlesztéséért, valamint tréningeket (pl. problémamegoldó, kommunikáció, kortárssegítő).

1. Táboroztatás: 2015 évben 435 főt táboroztattunk a Képzési és Tábor Központban Magyartésen. 2016 évtől új helyen táboroztatunk (a Bagoly Szálláson Tompaháton), évente így összesen „csak” 170-190 gyereket és tizenévest tudunk táboroztatni.

2. Az ún. "Szentesi-modell" (vagyis a SZIDÖK projekt) – tizenéves közéletfejlesztés Szentesen. A VE-GA Szövetség vezetői ezért 2002 évben megkapták az Arany Titán díjat. 2008-ban pedig a VE-GA Szövetség elnyerte "Az év gyermek és ifjúsági mintaprojektje 2008" címet. A projekt megnevezése: „A Kertvárosi Ifjúsági Önkormányzat felkészítő képzése”.

3. Képzések: Szervezetek és csoportok részére folytattunk a fenti tárgykörökben elméleti, módszertani és gyakorlati foglalkozás-sorokat.

Mire gyűjt:

A felajánlott 1%-ok segítségével még többek számára tudjuk biztosítani a táborozás élményét.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.